Bel 0497/66 40 20

Contacteer ons vrijblijvend

Wijnwinkel open

Do - Vrij: 14u - 18u. Zat: 10u - 17u

Gratis verzending

vanaf €250

Horeca

Vraag naar onze speciale tarieven

Wijnmandje
Totaal €0,00
 x 

Uw wijnmandje is leeg

Totaal €0,00

Wijnen

Italië

Famiglia Pasqua - Prosecco Romeo & Juliet DOC Rosé

€13,60

Pas in 2020 kwam de goedkeuring van het Italiaanse ministerie om prosecco rosè te mogen maken. De wetgeving is vrij streng in Italië. Deze prosecco bestaat uit de witte Glera druif & rode Pinot noir druif.
Deze prosecco is het perfecte aperitief. Daarnaast combineert het goed met zachte kazen, kreeft, coquilles en salades.

Donelli - Lambrusco Dell'Emillia Rosso

€8,10

Afkomstig van verschillende wijngaarden in de Veneto, Italië.

Deze mousserende wijn wordt gemaakt volgens de 'méthode charmat'. Dat houdt in dat de tweede gisting niet, zoals bij Champagne, in de fles plaatsvindt maar in RVS tanks. Hierdoor krijgt deze Spumante zijn fruitige stijl.Druivensoort Muscat

Deze nieuwste bubbel van Casa Coller is een licht zoete Moscato, echt heerlijk voor wie niet van droog houdt. De Moscato geeft in de geur mooie indrukken van zoete perzik, hele rijpe abrikozen en wat zoetigheid van honing. Licht goudgeel van kleur, Aromatisch. Perzik, bloemen en honing.
De smaak: Lichtzoet, met duidelijke tonen van muskaatdruiven.

San Marzano - Liboll - Vino Spumante Extra Dry

€11,00

San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC ‘Primitivo di Manduria’,tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen.

Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden: droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren. Bodem: De grond is gemengd en kalkhoudend. Expositie: Het gebied ligt ongeveer 150 meter boven de zeespiegel, met hoge gemiddelde temperaturen, zeer weinig regenval en een aanzienlijk temperatuurbereik.

Oogst: De oogst geschiedt 's ochtends om de zuurgraad te behouden Vinificatie: De druiven worden zachtjes geperst, waarbij alleen de eerste pers wordt gebruikt die ‘vrijloop-sap’ wordt genoemd (55%) en die vervolgens gist bij lage temperaturen.De resulterende wijn wordt ontwikkeld in een autoclaaf volgens de ‘Charmat’ -methode. Na de tweede gisting blijft het ongeveer een maand in de autoclaaf gisten.

Druivenras: 80% Chardonnay, 10% Bombino, 10% Minutolo

Proefnotitie: Strogeel met groene reflecties. Intens, aangenaam en absoluut fruitig van witte perzik en rijk aan bloemige tonen van pittige salie. Fris en levendig, rond en goed gebalanceerd met een aanzienlijke persoonlijkheid. Temperatuur: Serveertemperatuur tussen de 6 en 8 graden Celsius.

San Marzano - Liboll - Vino Spumante Rosé Extra Dry

€11,00

San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC ‘Primitivo di Manduria’.tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond.

Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden: droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.

Bodem: De grond is gemengd en kalkhoudend. Expositie: Het gebied ligt ongeveer 150 meter boven de zeespiegel, met hoge gemiddelde temperaturen, zeer weinig regenval en een aanzienlijk temperatuurbereik.

Oogst: De oogst geschiedt 's ochtends om de zuurgraad te behouden Vinificatie: De druiven worden zachtjes geperst, waarbij alleen de eerste pers wordt gebruikt die ‘vrijloop-sap’ wordt genoemd (55%) en die vervolgens gist bij lage temperaturen.De resulterende wijn wordt ontwikkeld in een autoclaaf volgens de ‘Charmat’ -methode. Na de tweede gisting blijft het ongeveer een maand in de autoclaaf gisten.

Druivenras: Combinatie van inheemse rode druiven.

Proefnotitie: In het glas een heldere zalm rosé kleur met in de neus intense aroma´s van bloesem, grapefruit en rijpe appels. De wijn geeft een volle, verfrissende ‘crispy bite’ die een mineralen afdronk achterlaat. Temperatuur: Serveertemperatuur tussen de 6 en 8 graden Celsius

Donna Lorenza - Lambrusco Dell’Emillia Rosso

€6,50

Lambrusco is een Italiaanse wijn uit de districten Emilia-Romagna en Lombardije. De wijn is vernoemd naar de lambruscodruif.

De wijn kan zowel een rood-, wit- dan wel rosé zijn. Er zijn zoete en drogere varianten. Ze zijn ook licht mousserend. Dit komt doordat bij de vinificatie de tweede gisting in een gesloten tank heeft plaatsgevonden. Ook zijn er enkele producenten die de wijn na botteling met ongeveer 10% restsuiker.(al dan niet met achtergehouden most uit dezelfde wijngaard) om zo een droge licht mousserende wijn te verkrijgen.

Door nadruk op zeer grote productie (kwantiteit) is de kwaliteit niet altijd meer zoals het oorspronkelijk bedoeld is. Donna Lorenza is echter bezig met kwaliteitlambrusco's op de markt te brengen.

Lambrusco is een lichte verfrissende wijn. Ze kan zware/vette maaltijden begeleiden, maar kan ook gedronken worden als zomerwijn, bij bijvoorbeeld een picknick.

Famiglia Pasqua - Prosecco Romeo & Juliet DOC Brut

€13,60

Aangenaam schuimende Prosecco.  Prosecco is een schuimwijn die normaal wat minder droog is en  naar bloemen en wit fruit ruikt. Hij smaakt naar peer, vaak gebakken appel, bezit wat rijpe zuren en een lichte, frivole structuur. Heerlijk bij hapjes, tapas, of gewoon als aperitief

Bellussi - Spumante Grand Cuvée Extra Dry

€11,50

Mousserende wijn verkregen door het snijden van verschillende wijnen bepaald uit het huis hoeveelheden en van heuvelachtige gebieden tussen de meest geschikte van de regio Veneto. Mousserende wijn volgens de methode Charmat.

Het is een elegante wijn met een goede structuur en evenwichtige geur, veelzijdig en geschikt voor elke gelegenheid, van aperitief tot elke maaltijd.

Cecilia Beretta - Prosecco Extra Dry

€12,50

Aangenaam schuimende Prosecco, iets droger dan veel andere. Prosecco is een schuimwijn die normaal wat minder droog is en naar bloemen en wit fruit ruikt. Hij smaakt naar peer, vaak gebakken appel, bezit wat rijpe zuren en een lichte, frivole structuur. Heerlijk bij hapjes, tapas, of gewoon als aperitief

Famiglia Pasqua - Spumante Romeo & Juliet Rosato DOC Extra Dry

€10,50
Famiglia Pasqua - Spumante Romeo & Juliet Rosato DOC Extra Dry is een mix van Galera, Rabosa en andere inheemse variëteiten. De mousserende wijn werd verkregen uit de tweede gistring met de Charmat-methode in roestvrij-stalen tanks. Fermentatie vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur. De Spumante wordt ongeveer 90 dagen op de droesem gelaten en vervolgens geklaard en gebotteld.
Bleekzalm in kleur, fris op de neus met tonen van peer en rood fruit. In de mond is droog met hints van rood fruit en verfrissende zuren. Fijn en elegant met aanhoudende perlage.
Zeer geschikt voor aperitief of lichte voorgerechten en visgerechten. Koel worden geserveerd op 7-9 ° C.
PROMO
ITBUR04

Rocca dei Forti - Spumante Biologico Brut

€8,08

Elke verandering komt uit een herinnering uit het verleden: in een transformatie en vooruitgang is het altijd belangrijk om onze wortels te onthouden, de basis van elke identiteit en alles wat ons heeft toegestaan worden zoals we zijn!
Rocca dei Forti vernieuwt zijn traditie volgens de harmonie van de natuur, waar alles eenvoudig, vitaal en echt is. De nieuwe Brut Biologico mousserende wijn is gemaakt van druiven uit gecertificeerde wijngaarden en geteeld volgens de biologische landbouwmethoden.
De droge en frisse smaak van zijn bubbels drukt de sterke band tussen ons verleden en de moderne tijd uit, nu nog meer aandachtig voor de bescherming van het territorium.
Een kwaliteitsproduct dat respect heeft voor het milieu en de mannen die erin leven.

Ferro 13 - The Boss - Proseco DOC Extra Dry Millesimato

€12,50

Deze droge top prosecco komt van op de huivels ten noorden van Treviso. De 85% Glera druif geeft deze wijn een sterk gebalanceerd karakter , een fruitige florale neus en zorgt voor een bom personaliteit in het glas.

Drink je het best als aperitief, met muziek van Bruce Springsteen op de achtergrond (bij voorkeur Born in the USA, maar eigenlijk past z'n hele oeuvre). Past ook goed bij de film The Big Lebowski. 't Is het proberen waard!

Pirovano Casa Coller Spumante Brut Rosé

€9,20

Afkomstig van verschillende wijngaarden in de Veneto, Italië.

Deze mousserende rosé van Casa Coller wordt gemaakt van de Garganega en de Pinot Noir druif en die geven elk hun bijdrage aan deze top rose. In de geur is duidelijk de Garganega aanwezig want je ruikt direct het rijpe rode fruit zoals aardbeien en frambozen, maar ook een hint van citrus en grapefruit. 
Druiven:Garganega, Pinot Noir, Trebbiano

Zalmroze kleur met geuren van Aardbeien, frambozen, grapefruit en banaan.
Fruitig karakter, met een ziltige toets en een frisse afdronk.

Pirovano Casa Coller Spumante Brut

€9,20

Afkomstig van verschillende wijngaarden in de Veneto, Italië.Deze mousserende wijn wordt gemaakt volgens de 'méthode charmat'. Dat houdt in dat de tweede gisting niet, zoals bij Champagne, in de fles plaatsvindt maar in RVS tanks. Hierdoor krijgt deze Spumante zijn fruitige stijl.

Voor deze Brut van Casa Coller wordt er gebruik gemaakt van de beste wijngaarden in de heuvels van Veneto, de wijngaarden zijn gevuld met Garganega en Chardonnay. Druiven: Garganega, Trebbiano
De kleur is licht goudgeel. Aroma's van groene appels en perzik.
Verfrissende Spumante met een mooie balans tussen het fruit en de frisse zuren.

Pirovano Casa Coller Spumante Moscato Dolce

€6,90

Afkomstig van verschillende wijngaarden in de Veneto, Italië.

Deze mousserende wijn wordt gemaakt volgens de 'méthode charmat'. Dat houdt in dat de tweede gisting niet, zoals bij Champagne, in de fles plaatsvindt maar in RVS tanks. Hierdoor krijgt deze Spumante zijn fruitige stijl.Druivensoort Muscat

Deze nieuwste bubbel van Casa Coller is een licht zoete Moscato, echt heerlijk voor wie niet van droog houdt. De Moscato geeft in de geur mooie indrukken van zoete perzik, hele rijpe abrikozen en wat zoetigheid van honing. Licht goudgeel van kleur, Aromatisch. Perzik, bloemen en honing.
De smaak: Lichtzoet, met duidelijke tonen van muskaatdruiven.

Conté Vistarino - Pinot Nero - Blanc de Noir - Brut

€13,80

Pinot Nero Vino Spumante Brut
De druiven worden met de hand geplukt in bakken van 150 kg. De vinificatie omvat de zachte persing van de hele druif, de persmachines worden door de zwaartekracht geladen met de hele druif.

Van 100 kg druiven worden maximaal verkregen 'Bloem' moet 50l die is gescheiden van de tweede drukken. Na opheldering wordt de duidelijke most gerekt en gefermenteerd met geselecteerde gisten bij een temperatuur van 18 °C.

Na een periode van veroudering in staal van ongeveer 6 maanden begin je wijn maken voor hergisting, het wordt verduidelijkt en we hebben de zogenaamde wijnsteenstabilisatie. 

Verbetert zeker met de veroudering in fles, indien correct bewaard.

Conté Vistarino - Pinot Nero - Vino Spumante Brut - Rosé

€13,80

Appellatie: Pinot Nero Vino Spumante Brut Rosè
RAS: Pinot Noir
Wijngaard: Beretta, Santa Rosa
Vinificatie: Zachte persing van de hele druiven met een sapopbrengst tot 55%, Eerste gisting in thermisch gereguleerd roestvrij staal tank, hergisting in autoclaaf
Veroudering: tot 6 maanden op de droesem
Voedingssuggesties: voorgerechten, op basis van vis en schaaldieren gerechten en vlees.
Serveertemperatuur: 6 - 8 ° C

Wijnbereidingsproces
De druiven worden met de hand geplukt in bakken van 150 kg. De vinificatie omvat de zachte persing van de hele druif, de persmachines worden door de zwaartekracht geladen met de hele druif. Van 100 kg druiven worden maximaal verkregen 'Bloem' moet 55-60l (kwalitatief het beste omdat meer aromatisch, zuur, elegant), die is gescheiden van de tweede drukken. Na opheldering wordt de duidelijke most gerekt en gefermenteerd met geselecteerde gisten bij een temperatuur van 18 ° C.

Na een periode van veroudering in staal van ongeveer 6 maanden begin je wijn maken voor hergisting, het wordt verduidelijkt en we hebben het gemaakt de zogenaamde wijnsteenstabilisatie. Op dit punt vullen we opnieuw de autoclaaf hergisting en inoculatie van geselecteerd gisten. De tweede gisting vindt plaats bij T van 18 ° C, en wordt tot 6 maanden gerijpt alvorens te bottelen.

De kleur hangt af van de extractie in persmachine Dan kunnen we bottelen. het verdient de voorkeur om een paar maanden te wachten voor consumptie. Verbetert zeker met de veroudering in fles, indien correct bewaard.

  • adega-de-borba
  • blanco-nieva
  • brown-brothers
  • cecilia-baretta
  • chateau-antugnac
  • cognac-leyrat
  • collefrisio
  • conde
  • fonseca-porto
  • la-estacada
  • leplan
  • logo-allram
  • logo-alma-cersius
  • logo-burmester
  • logo-carmen
  • logo-catena-zapata
  • logo-cederberg
  • logo-charles-heidsieck
  • logo-chateau-la-marzelle
  • logo-de-stefani
  • logo-domaine-faiveley
  • logo-domaine-giuliani
  • logo-domaine-raissac
  • logo-duca-di-salaparuta
  • logo-eikendal
  • logo-emilio-moro
  • logo-fonseca
  • logo-la-estecada
  • logo-la-petit-ferme
  • logo-louis-roederer
  • logo-luis-canas
  • logo-maldant-pauvelot
  • logo-pratello
  • logo-santa-ana
  • logo-steengoed
  • logo-vega-real
  • logo-vignobles-berthier
  • logo-wente
  • man-vintners
  • pasqua
  • pirineos
  • rings
  • stark-conde
  • summerhouse
  • vinedos-de-nieva

Contacteer ons