Uw wijnmandje is leeg
Contacteer ons vrijblijvend
Do - Vrij: 14u - 18u. Zat: 10u - 17u
vanaf €250
Vraag naar onze speciale tarieven
Deze bodega is de derde grootste producent van cava in de Penedes-streek. Ze verkopen ook een deel van hun oogst (bv aan Freixenet,…) De beste druiven houden ze voor zichzelf om uitstekende, frisse en heel genietbare cava te maken. Private Label “Laura d’Or”.
Een uitstekende, fruitige en héél genietbare Cava. Hun Brut-kwaliteit won de gouden medaille in de categorie onder de 30 euro in het tijdschrift Proefschrift. Een mooie onderscheiding voor een goeie kwaliteit aan een uitzonderlijke prijs. Stuivend fris aroma van groene appel en citrus.
Het mondgevoel zet strak aan en is gelijkmatig omwille van de fijne pareling. Ook in de mondfase ontdekken we de plezierige frisheid van groene appel. Afdronk is eerder zacht en geeft een rijpere impressie.
Ideaal aperitief, verfrissend en eetlustopwekkend. Kan perfect lichte, elegante voorgerechten aan. Salades, oesters, schitterend bij sushi! Uiteraard ook zeer populair op feesten & recepties ...
Geniet van deze cava binnen het jaar na aanschaf, zo ben je zeker van zijn frisse fruitigheid.
Streek
De wijngaarden liggen op koele hoogten nabij de Middellandse Zee, ten zuidoosten van Barcelona in de buurt van Tarragona. Hier geen extreme hitte, wat smakelijke, frisse druiven oplevert.
Microklimaat
Dicht bij de kust heerst een mediterraan klimaat (warm & droog). Wat meer landinwaarts en hoger gelegen is het frisser, waardoor we meer elegantie in de wijnen terugvinden.
Terroir
Onder een laagje zanderige leem vinden we vooral kalk. Hectares ongeveer 30.000 ha wijngaard (Rdt: hl/ha).
Viticultuur
De wijngaarden situeren zich in de omgeving van Arboç, dichtbij Barcelona, op 300 à 500 meter hoogte.
Oogst
Onmiddellijk na de oogst worden de druiven geperst.
Vinificatie
Methode traditionelle aka Champagnemethode
Opvoeding
10 maand lagering op fles (sur lie). Meestal wordt er op bestelling gedegorgeerd, zodat er kraakverse cava geleverd wordt.
De beste druiven houden ze voor zichzelf om uitstekende, fruitige en heel genietbare Cava te maken. Hun Brut-kwaliteit won de goude medaille in de categorie onder de 30 euro in het tijdschrift Proefschrift. Een mooie onderscheiding voor een goeie kwaliteit aan een uitzonderlijke prijs.
Stuivend fris aroma van groene appel en citrus.
Het mondgevoel zet strak aan en is gelijkmatig omwille van de fijne pareling. Ook in de mondfase ontdekken we de plezierige frisheid van groene appel. Afdronk is eerder zacht en geeft een rijpere impressie.De Cava Pupitre is ideaal aperitief, verfrissend en eetlustopwekkend. Kan perfect lichte, elegante voorgerechten aan. Salades, oesters, schitterend bij sushi! Uiteraard ook zeer populair op feesten & recepties…
De Cap Negra bestaat uit 40% Xarel.lo + 30% Macabeo + 20% Parellada + 10% ChardonnayLichte goudgele kleur met groene schittering. Goede en aanhoudende pareling die leidt naar een perfecte rozet. Fris en fruitig aroma, complex door de lange flesgisting. Mooie uitgebalanceerde smaak als resultaat van de gebruikte druivensoorten en de lange rijping. Aangename zuren. Lange en aanhoudende afdronk, complex en evenwichtig.