Bel 0497/66 40 20

Contacteer ons vrijblijvend

Wijnwinkel open

Do - Vrij: 14u - 18u. Zat: 10u - 17u

Gratis verzending

vanaf €250

Horeca

Vraag naar onze speciale tarieven

Wijnmandje
Totaal €0,00
 x 

Uw wijnmandje is leeg

Totaal €0,00

Wijnen

Bourgogne

Domaine Maldant Pauvelot - Savigny-Les-Beaune 2014

€26,00

In 1893 richtte Jean Pauvelot het gelijknamige domein op. Vele jaren later huwde Hubert Maldant met de achterkleindochter van Jean Pauvelot, Madeleine, en voegde zijn naam toe aan het etiket.Jean-Luc Maldant, hun kleinzoon, stichtte op zijn beurt in 1988 Domaine Jean-Luc Maldant, dat destijds goed was voor slechts 2,5 ha wijngaarden die verdeeld lagen in de appellaties Chorey-lès-Beaune, Savigny-Lès-Beaune en Aloxe-Corton.

Beetje bij beetje breidde zijn domein uit, maar het was de ontmoeting met zijn toekomstige zakenpartner Arnauld Jobard, een specialist in de fijnmechanica, die voor een nieuwe impuls zorgde. In 2009 nam Jean-Luc een deel van de familiewijngaarden van Maldant-Pauvelot over. Vandaag telt Domaine Jean-Luc Maldant, Grands Vins de Bourgogne, 18 ha.

Helder robijnrood met een aroma van zure kersen, vlees, pitten en steeltjes, vermengd met amandelspijs en getoaste biscuit. De smaak is super krokant van in het begin en heerlijk fris, met impressies van kersen, frambozen en een beetje granaatappel. Het bitter van de granaatappel versterkt deze frisheid. Wat witte peper eroverheen en het sappige van de bessen wordt nog duidelijker.

Domaine Maldant Pauvelot - Aloxe-Corton 1er Cru - Les Valozières 2012

€85,00

In 1893 richtte Jean Pauvelot het gelijknamige domein op. Vele jaren later huwde Hubert Maldant met de achterkleindochter van Jean Pauvelot, Madeleine, en voegde zijn naam toe aan het etiket.

Jean-Luc Maldant, hun kleinzoon, stichtte op zijn beurt in 1988 Domaine Jean-Luc Maldant, dat destijds goed was voor slechts 2,5 ha wijngaarden die verdeeld lagen in de appellaties Chorey-lès-Beaune, Savigny-Lès-Beaune en Aloxe-Corton. Beetje bij beetje breidde zijn domein uit, maar het was de ontmoeting met zijn toekomstige zakenpartner Arnauld Jobard, een specialist in de fijnmechanica, die voor een nieuwe impuls zorgde. In 2009 nam Jean-Luc een deel van de familiewijngaarden van Maldant-Pauvelot over. Vandaag telt Domaine Jean-Luc Maldant, Grands Vins de Bourgogne, 18 ha.

Granaatrood met een subtiel accent van paars. De geur doet denken aan een vruchtenmarmelade van pruimen en aardbeien en rode bessen, het geheel afgewerkt met witte peper en kardemom. In de smaak zorgt de fijne frisheid ervoor dat alle fruit gedetailleerd naar voren komt. Niettemin zijn ook de tannines duidelijk en die door hun korrel ietwat puntig zijn. Toch is dit een hele sappige wijn, tegelijk licht en vlot, met op het einde enkele specerijen die de finale langer maken.

De pinot noir voor deze wijn werd aangeplant in 1939 op een ondergrond van kalkpuin met daaronder een diepe laag van roodbruine klei. De druivelaars produceren kleine trossen, heel geconcentreerd qua aroma en kleur. Koude maceratie onder koolzuurgas. Vergisting in tanks met pigeages (onderduwen schillenkoek) en remontages (overpompen) gedurende een inkuipingsperiode van 35 tot 40 dagen. Opvoeding in eiken vaten gedurende 16 maanden.

Victor Berard - Mercurey 2013

€15,20

Victor Berard 'Mercurey' is een werkelijk een prachtige Mercurey, die voor 100% uit Pinot Noir bestaat. Een volle karakteristieke Bourgogne wijn. Deze rode wijn heeft een intens donkerrode kleur en een expressief boeket met aroma's van rood fruit, specerijen en vanille.

Kleur: Helder robijnrood met een vleugje van terracotta

Neus: roept iets op van de geur van fruit bewaard in alcohol

Smaak: Rond, met gladde, gepolijste tannines die een aparte soepelheid aan de wijn geven

Victor Berard - Pommard 2011

€35,00

Victor Berard 'Le Revermont' Pommard AOP is een werkelijk een prachtige Pommard, die voor 100% uit Pinot Noir bestaat. Een volle karakteristieke Bourgogne wijn. Deze rode wijn heeft een intens donkerrode kleur en een expressief boeket met aroma's van rood fruit, specerijen en vanille.

Victor Berard Pommard AOP is een heerlijke wijn bij fazant, rood vlees en gegrild vlees. Uiteraard ook voortreffelijke wijn om zo van te genieten tijdens een mooi moment. Serveer temperatuur 16-18 graden 100% Pinot Noir.

Joseph Faiveley - Vosne-Romanée

€62,00

Een robijnrode kleur met een mooie intensiteit. De neus onthult licht houtachtige en fruitige aroma's. De aanzet is soepel en fruitig, gevolgd door fijne en aangename tannines die de wijn het nodige evenwicht en volume geven.Deze Vosne-Romanée is elegant en heeft een goede lengte in de mond.

De geschiedenis van Domaine Faiveley gaat terug tot 1825. Het domein is al 7 generaties lang familiebezit en is gelegen in Nuits-Saint-Georges, in het hart van de Bourgogne. 127 ha Wijngaarden, verspreid over Côte de Nuits, Côte de Beaune en Côte Chalonnaise, waarvan 12 wijngaarden met Grand Cru classificatie, 25 met Premier Cru classificatie en 6 wijngaarden met een classificatie 'Monopole'. Het domein wordt geleid door Erwan Faiveley, die het werk in de wijngaarden in eigen beheer houdt om zelf controle te hebben over de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar gewelfde kelders uit de 19e eeuw gebracht, gelegen in Nuits-Saint-Georges. Om geweldige Bourgognes te maken, combineert Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten. Dit alles draagt ertoe bij dat Faiveleywijnen een hoog aanzien hebben.

Vinificatie: De met de hand geplukte druiven worden gevinifieerd voor Domaine Faiveley. Daarna rijpt de wijn in eiken vaten gedurende 14 tot 16 maanden, in de 19e eeuwse gewelfde kelders die de ideale omstandigheden bieden voor de rijping.Het percentage nieuwe eik is gemiddeld 1/3e. De vaten zijn afkomstig van hoge kwaliteit wijnvatmakers en zijn streng geselecteerd op hun fijne korrel en licht toasty karakter.
Lekker bij: Rood vlees, lamsbout, gebakken kalfsvlees

Domaine Faiveley - Gevrey-Chambertin 'Vieilles Vignes'

€44,60

Een Gevrey-Chambertin van Maison Faiveley, of de garantie van een kwaliteitswijn. Bij koninklijk bevel van Louis Philippe wordt de term 'Chambertin' geassocieerd met de naam van het dorp dat officieel 'Gevrey Chambertin' werd in 1847.

Domaine Faiveley is een wijngaard van Bourgondië, gecreëerd in 1825, gelegen in Nuits-Saint-Georges (Côte d'Or). De oogst wordt met de hand geoogst, de wijnen worden vervolgens gerijpt in eiken vaten.

De expressieve en complexe neus biedt aroma's van rood fruit vergezeld van houtachtige tonen. We vinden in de mond dezelfde smaken, goed gecoat door subtiel gesmolten tannines. Deze Gevrey-Chambertin is perfect uitgebalanceerd en reflecteert prachtig de elegantie van Pinot Noir.

Domaine Faiveley - Mercurey 1° Cru Clos Des Myglands

€29,00

De naam van deze premier cru, een monopolie op het landgoed Faiveley, komt naar alle waarschijnlijkheid van het Engelse 'My Land', een naam die door een Engelse hoogwaardigheidsbekleder aan deze plaatsen is gegeven. Maar maak je geen zorgen, we zijn in Bourgondië! Geen twijfel mogelijk wanneer u deze wijn voor een moment overweegt.

Het is afkomstig van een perceel van 6,3 hectare kleigrand in kalksteen, beplant met pinot noir en produceert 35.000 flessen per jaar. De druiven worden ter plaatse geperst en gevinifieerd, in Mercurey, vervolgens geteeld in Nuits-Saint-Georges, in eiken vaten gedurende 14 tot 16 maanden.

De neus biedt aroma's van zwart en rood fruit, met houtachtige en rokerige tonen op de achtergrond. Deze gastronomische aroma's worden gevonden in de mond, met amplitude en

fluwelen tannines. Deze Mercurey is gestructureerd, zijdeachtig, warm en zal worden verbeterd door 4 tot 8 jaar zorg.

Joseph Faiveley - Chambolle-Musigny

€59,50

De geschiedenis van Domaine Faiveley gaat terug tot 1825. Het domein is al 7 generaties lang familiebezit en is gelegen in Nuits-Saint-Georges, in het hart van de Bourgogne. 127 ha Wijngaarden, verspreid over Côte de Nuits, Côte de Beaune en Côte Chalonnaise, waarvan 12 wijngaarden met Grand Cru classificatie, 25 met Premier Cru classificatie en 6 wijngaarden met een classificatie 'Monopole'.

Het domein wordt geleid door Erwan Faiveley, die het werk in de wijngaarden in eigen beheer houdt om zelf controle te hebben over de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar gewelfde kelders uit de 19e eeuw gebracht, gelegen in Nuits-Saint-Georges. Om geweldige Bourgognes te maken, combineert Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten. Dit alles draagt ertoe bij dat Faiveleywijnen een hoog aanzien hebben.

Bodem: De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van kalk en gesteente.

Expositie: De wijngaarden hebben een oostelijke en zuid-oostelijke expositie.

Oogst: Domaine Faiveley houdt het werk in de wijngaarden in eigen beheer, waardoor ze zelf uitstekende controle hebben op de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar de kelders in Nuits Saint Georges gebracht.

Vinificatie: Korte schilinweking, waarna een fermantatie onder gecontroleerde lage temperaturen plaatsvindt gedurende 15-18 dagen. De wijn rijpt vervolgens 14-16 maanden in eiken barriques.
Lekker bijDe wijn past uitstekend bij rood vlees, wild, gevogelte.

Joseph Faiveley - Bourgogne - Pinot Noir

€16,30

De wijn heeft plezierige rode fruit aroma's. De aanzet is rijk en rijp met verfijnde, zachte tannines. Een aangename wijn met een goede structuur.

De geschiedenis van Domaine Faiveley gaat terug tot 1825. Het domein is al 7 generaties lang familiebezit en is gelegen in Nuits-Saint-Georges, in het hart van de Bourgogne. 127 ha Wijngaarden, verspreid over Côte de Nuits, Côte de Beaune en Côte Chalonnaise, waarvan 12 wijngaarden met Grand Cru classificatie, 25 met Premier Cru classificatie en 6 wijngaarden met een classificatie 'Monopole'. Het domein wordt geleid door Erwan Faiveley, die het werk in de wijngaarden in eigen beheer houdt om zelf controle te hebben over de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar gewelfde kelders uit de 19e eeuw gebracht, gelegen in Nuits-Saint-Georges. Om geweldige Bourgognes te maken, combineert Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten. Dit alles draagt ertoe bij dat Faiveleywijnen een hoog aanzien hebben.

Bodem: De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van kalksteen en gesteente.
Expositie: De druiven voor deze Bourgogne Pinot Noir komen vooral uit wijngaarden gelegen in de Côte de Nuits.
Leeftijd: De wijngaarden werden aangeplant in 1962, 1978 en 1981.
Opbrengst: De gemiddelde opbrengst bedraagt 55 hl/ha.
Oogst: Domaine Faiveley houdt het werk in de wijngaarden in eigen beheer, waardoor ze zelf uitstekende controle hebben op de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar de kelders in Nuits Saint Georges gebracht.
Vinificatie: De wijn rijpt gedeeltelijk in vaten en in barriques van Frans eiken gedurende 12-14 maanden.
Lekker bij: De wijn past uitstekend bij wit vlees en geroosterd vlees.
Druif: 100% Pinot Noir

Domaine Faiveley - Pommard

€46,80

De naam van deze premier cru, een monopolie op het landgoed Faiveley, komt naar alle waarschijnlijkheid van het Engelse 'My Land', een naam die door een Engelse hoogwaardigheidsbekleder aan deze plaatsen is gegeven. Maar maak je geen zorgen, we zijn in Bourgondië! Geen twijfel mogelijk wanneer u deze wijn voor een moment overweegt.

Het is afkomstig van een perceel van 6,3 hectare kleigrand in kalksteen, beplant met pinot noir en produceert 35.000 flessen per jaar. De druiven worden ter plaatse geperst en gevinifieerd, in Mercurey, vervolgens geteeld in Nuits-Saint-Georges, in eiken vaten gedurende 14 tot 16 maanden.

De neus biedt aroma's van zwart en rood fruit, met houtachtige en rokerige tonen op de achtergrond. Deze gastronomische aroma's worden gevonden in de mond, met amplitude en

fluwelen tannines. Deze Mercurey is gestructureerd, zijdeachtig, warm en zal worden verbeterd door 4 tot 8 jaar zorg.

Chartron et Trebuchet - Nuits Saint Georges 1° Cru Les Damodes 2015

€72,60

De wijngaarden liggen rond de stad NuitsSaint-Georges, die al eeuwen bekend staat om zijn productie van rode Bourgogne. Het gaf zijn naam aan de Côte de Nuits.
De Climat "Les Damodes" is gelegen op een hellend perceel. De zuidoostelijke oriëntatie zorgt voor een optimale zonneschijn. Traditionele vinificatie in thermogeregeld roestvrij
staal.  Lange gisting en overpompen worden uitgevoerd. Postfermentatie -maceratie bij 30 ° C.
10 maanden gerijpt in eikenhouten vaten.

Bodem: Bodems afkomstig van grind en slib stammen af ​​van de Kust.

Kleur: Robijnrood van kleur.

Neus: Een mooie neus van kleine rode vruchten zoals zwarte bessen en rood krenten.

Smaak: Een verrassende rijkdom met mooie tannines in de mond. Thee afwerking biedt kruiden en verse houtsmaken.

Aanbevelingen: Lekker vlees zoals geroosterd lamsvlees, prime rib eye steak, eendenborst of wild. Pittige recepten. Kazen met sterk smaken zoals Livarot, Munster, Maroilles, Epoisses, Langres, vriend van Chambertin, Soumaintrain ...

Chartron et Trebuchet - Aloxe Corton 1° Cru Les Maréchaudes AOP 2017

€46,80

Koppelteken tussen de Côtes de Nuits en Beaune, de berg van Corton markeert een verandering in landschap. Gehuisvest op de zuidoostelijke flank, de Aloxe-Corton-wijngaard (uitgesproken als Alosse) voordelen op een perfecte locatie. Het klimaat 'Les Maréchaudes' grenst aan Ladoix-Serrigny en bevindt zich onderaan de heuvel.

Vinificatie: Traditionele vinificatie in thermo-gereguleerde vaten. Koude maceratie van voor de fermentatie, beheersing van temperaturen, lange vatting waarin ponsen en overpompen gebeurt op een bepaalde manier optimale maceratie na fermentatie bij 30° C gedurende 5 dagen. 16 maanden rijping in eikenhouten vaten. 40% nieuwe vaten en 60% vaten van 1 tot 3 wijnen. The Oaks komen voornamelijk uit de Vogezen.

Bodem: roodachtige, steenachtige, bruine, hellende grond kalksteen, rijk aan mergel met een hoog kaliumgehalte. Hij biedt Pinot Noir zijn volledige ontwikkeling.

Kleur: paarse kleur met heldere tinten.

Neus: expressieve en pittige neus ondersteund door klein fruit.

Smaak: De smaak is geconcentreerd, rijk en biedt noten van kers. De afdronk is consistent, licht zoethout.
Aanbevelingen: Serveer op muskusachtig en zeer stevig vlees, zoals wild zwijn, geroosterd of gestoofd. Kazen met sterke smaken: Epoisses, Soumaintrain, Munster, Maroilles ...

 • adega-de-borba
 • blanco-nieva
 • brown-brothers
 • cecilia-baretta
 • chateau-antugnac
 • cognac-leyrat
 • collefrisio
 • conde
 • fonseca-porto
 • la-estacada
 • leplan
 • logo-allram
 • logo-alma-cersius
 • logo-burmester
 • logo-carmen
 • logo-catena-zapata
 • logo-cederberg
 • logo-charles-heidsieck
 • logo-chateau-la-marzelle
 • logo-de-stefani
 • logo-domaine-faiveley
 • logo-domaine-giuliani
 • logo-domaine-raissac
 • logo-duca-di-salaparuta
 • logo-eikendal
 • logo-emilio-moro
 • logo-fonseca
 • logo-la-estecada
 • logo-la-petit-ferme
 • logo-louis-roederer
 • logo-luis-canas
 • logo-maldant-pauvelot
 • logo-pratello
 • logo-santa-ana
 • logo-steengoed
 • logo-vega-real
 • logo-vignobles-berthier
 • logo-wente
 • man-vintners
 • pasqua
 • pirineos
 • rings
 • stark-conde
 • summerhouse
 • vinedos-de-nieva

Contacteer ons