Uw wijnmandje is leeg
Contacteer ons vrijblijvend
Do - Vrij: 14u - 18u. Zat: 10u - 17u
vanaf €250
Vraag naar onze speciale tarieven
De naam van deze premier cru, een monopolie op het landgoed Faiveley, komt naar alle waarschijnlijkheid van het Engelse 'My Land', een naam die door een Engelse hoogwaardigheidsbekleder aan deze plaatsen is gegeven. Maar maak je geen zorgen, we zijn in Bourgondië! Geen twijfel mogelijk wanneer u deze wijn voor een moment overweegt.
Het is afkomstig van een perceel van 6,3 hectare kleigrand in kalksteen, beplant met pinot noir en produceert 35.000 flessen per jaar. De druiven worden ter plaatse geperst en gevinifieerd, in Mercurey, vervolgens geteeld in Nuits-Saint-Georges, in eiken vaten gedurende 14 tot 16 maanden.
De neus biedt aroma's van zwart en rood fruit, met houtachtige en rokerige tonen op de achtergrond. Deze gastronomische aroma's worden gevonden in de mond, met amplitude en
fluwelen tannines. Deze Mercurey is gestructureerd, zijdeachtig, warm en zal worden verbeterd door 4 tot 8 jaar zorg.
Victor Berard 'Mercurey' is een werkelijk een prachtige Mercurey, die voor 100% uit Pinot Noir bestaat. Een volle karakteristieke Bourgogne wijn. Deze rode wijn heeft een intens donkerrode kleur en een expressief boeket met aroma's van rood fruit, specerijen en vanille.
Kleur: Helder robijnrood met een vleugje van terracotta
Neus: roept iets op van de geur van fruit bewaard in alcohol
Smaak: Rond, met gladde, gepolijste tannines die een aparte soepelheid aan de wijn geven