Bel 0497/66 40 20

Contacteer ons vrijblijvend

Wijnwinkel open

Do - Vrij: 14u - 18u. Zat: 10u - 18u

Gratis verzending

vanaf €250

Horeca

Vraag naar onze speciale tarieven

Wijnmandje
Totaal €0,00
 x 

Uw wijnmandje is leeg

Totaal €0,00

Wijnen

Italië

Lo Zoccolaio - Single Estate - Barolo

€39,50

Tasting opmerkingen: Kleur: Robijnrood draaien in heldere granaat rood; Het heeft een intense en elegante geur van rijpe vruchten, met gekruide ondertoon en lederen inklings. De smaak is zacht, rondom, evenwichtig en warm zonder verliezen in de zuurgraad, met lichte tannines die een goede persistentie bieden. Het kan worden geserveerd met de beste gerechten uit de regio Langhe belangrijk gebraden vlees, gestoofd vlees, doorgewinterde of gemarmerde kazen.

Barolo, de koning onder de Italiaanse wijnen. Een krachtige robuuste wijn, met de geur van violen, rozen en rood fruit. De beste wijnen kunnen zelfs meer dan twintig jaar blijven liggen. Het zijn echte Italiaanse klassiekers, welke u trots op tafel kunt zetten.

De Barolo is afkomstig uit het Italiaanse Piemonte, om precies het dorp Barolo. De wijnen die in dit gebied gemaakt worden behoren tot de mooiste van Italië. De streek wordt alom geroemd om zijn topwijnen als de Barolo, Barbaresco's en Dolcetto's. De uitstekende omstandigheden voor de wijnstokken zorgen ervoor dat de wijnen die uit deze streek komen ware pareltjes zijn.

Nebbiolodruif
Krachtige robijnrode wijn en als de wijn ouder is wordt de kleur granaatrood. Barolo wordt gemaakt van de nebbiolodruif die alleen terug te vinden is in Piemonte. Deze druif zorgt voor een heerlijk geparfumeerde neus van bloemen, truffel en specerijen en de smaak van zoet fruit. In de wijn vind je krachtige tannine en veel zuren. De wijn zal na een jaar of tien een bouquet krijgen van bloemen, rood fruit en is iets peperig. Tonen van drop, tabak en leer zijn dan ook terug te vinden.

Borgo Scopeto - Borgonero Supertuscan

€13,20

De naam Borgonero verwijst naar een oude nederzetting van een boerderij in Borgo Scopeto. Het is een supertoscaanse wijn met een grote persoonlijkheid en elegantie, waarvan de druiven geselecteerd werden uit de beste terroirs. Ze bastaat uit sangiovese, syrah en cabernet sauvignon. Dieprode kleur.

Lo Zoccolaio - Suculé - Barbera d'Alba

€17,20

Deze krachtige, intens donkerrode wijn heeft een subtiel vanille-aroma, met veel bessenfruit en bramen in de neus. In de mond vallen de stevige zuren op, naast het donkere fruit en de complexe smaak.

Lo Zoccolaio is een oude boerderij , gelegen aan de Bricco Barolo. Ongeveer 11 hectare staat vol geplant met prachtige Nebbiolo druiven op zuid-westelijk hellingen. Moderne technieken en aloude traditie gaan hand in hand. De wijnen gaan daarna in kleine houten vaten om zorgvulduig gerijpt te kunnen bottelen.

Borgo Scopeto - Borgonero Supertuscan - Magnum

€25,49

De naam Borgonero verwijst naar een oude nederzetting van een boerderij in Borgo Scopeto. Het is een supertoscaanse wijn met een grote persoonlijkheid en elegantie, waarvan de druiven geselecteerd werden uit de beste terroirs. Ze bastaat uit sangiovese, syrah en cabernet sauvignon. Dieprode kleur.

Barone Ricasoli - Castelli di Brolio

€52,20
Handgeplukt tussen 25 september en 10 oktober. 15 dagen gistingstijd.

Cecilia Beretta - Picàie - Rosso Veneto

€14,80

Deze volle rode wijn heet behoorlijk wat kracht en stevigheid. Dit heeft hij onder meer te danken aan zijn 8 maanden houtopvoeding en nog eens een jaar flesrijping. De merkwaardige blend zorgt voor een uiterst verrassende wijn met een schitterende kwaliteit.

Mond: Volle aroma's van kersen, en ander kleir, rijp, rood fruit met een vleugje vanille. Dit resulteert in een volle wijn met een vlezige finale.
Neus: Het boeket is intens met toetsen van rood fruit en vanille.
Kleur: Diepe, robijnrode kleur met purperen rand.
Productnaam: Picaiè "Rosso Veronese I.G.T." - Cecilia Beretta
Gerecht: Gerijpte kazen, Hazenrug, Hertenvlees, Lams stoofpot
Smaak: Krachtig, Vol
Druif: Cabernet Sauvignon, Merlot, Corvina

Cecilia Beretta - Amarone Classico Reserva Cariano

€36,00
Cecilia Beretta, trots van de familie Pasqua, werd geboren aan het begin van de jaren tachtig als een agrarische bedrijf gewijd aan onderzoek en geavanceerde studies. De naam is afkomstig van de prachtige Beretta Villa, gebouwd in de zevende eeuw in Mizzole, in de oostelijke zone van de Valpolicella streek, door de graaf Giuseppe Beretta, voormalig burgemeester van de stad van Verone, agronoom en platteland dichter. De Pasqua-familie kocht de wijngaarden van Mizzole, Mattaranetta en San Felice rond het einde van de jaren 1940. Speciale aandacht heeft besteed aan deze wijngaarden sinds het begin van de jaren 1980, wanneer ingeschakeld Pasqua van consolidatie in de internationale markt het bedrijf besteden aanzienlijke middelen aan de potentiële kwaliteit van de productie toeneemt.

Caparzo - Sangiovese

€7,50

Een toegankelijke fruitige en aangename wijn voor de jonge liefhebber. Schitterende robijnkleur. Een heerlijk geurende wijn, soepel, smaakvol, hele lichte tannine, en een heel licht bittertje maar er zitten verder geen scherpe ‘Italiaanse randjes’ (hoge zuren en bitters) aan. Vrij gepolijst en rond.

Het is een ongecompliceerde wijn, fris, jong, gekoeld drinken bij pasta’s en pizza's ideaal. Ben je op zoek naar een lichte, fruitige wijn met toch enige ‘body’ dan zou dit zeker geschikt zijn.

Caparzo - La Casa - Brunello di Montalcino

€49,50

Deze wijn bestaat uit 100 % sangiovese. Robijnrode kleur. Vol boeket met accenten van rode bessen en granaatappel. Nadien komen de kruidigheid naar boven en de vanille. In de mond vol van smaak, harmonieus en evenwichtig, en met mooie tannines.

Gemaakt van de beste uitverkorene sangiovesedruiven, gelegen in de wijngaard La Casa, 275 meter boven de zeespiegel, noordelijk van Montalcino. Zandondergrond met skelet. Caparzo was één van de eerste wijnmakers die het verstand had om met zulk een terroir te werken.

Caparzo - La Caduta - Rosso di Montalcino

€19,30

Dieprode kleur Complexe wijn met vanilletoetsen en hinten van zwart fruit. Warme diepe smaak, zachte tanninnes en lange afdronk. Gemaakt op de betere wijngaarden La Caduta, gelegen op 300 meter boven de zeespiegel ten westen van Montalcino. Zandbodem met skeletgrond.

Uit het zonnige Toscane vonden wij een waar juweeltje van Cavalier Cortesi. Een Rosso di Montalcino van fraaie klasse uit handen van de grootmeesters van gerenommeerd wijnhuis Cavelier Cortesi. Rosso di Montalcino is het fruitige kleine broertje van Brunello, die samen met Barolo en Amarone tot de 3 koningen van Italië behoren. In tegenstelling tot de Brunello, barst deze Rosso uit zijn voegen van het fruit en wordt u beloond met een intense geur en uiterste verfijning.

Rosso di Montalcino
Rosso di Montalcino is het kleine broertje van Brunello, een van de meest gerenommeerde wijnen van Italië. Brunello behoort samen met Barolo en Amarone tot de 3 koningen van Italië. Rosso en Brunello verschillen heel erg weinig van elkaar, ze zijn beiden gemaakt van 100% Sangiovese en de druiven komen vaak van dezelfde wijngaard. Echter als het gaat om kracht, complexiteit en bewaarpotentieel, dan staat Brunello hoog aan de top. Dit komt door het verschil in lagering op hout. Rosso wordt minder lang op hout gelagerd dan een Brunello, hij vertoeft maximaal 12 maanden van het eikenhout. Dit geeft als resultaat een overweldigende fruitintense, soepele en sappige smaaksensatie.

Caparzo - Sangiovese - Rosso di Montalcino

€13,90

Luxe Sangiovese van gerenommeerd wijnhuis
Deze rode wijn komt uit Puglia, in de hak van de laars van Italië. De wijn heeft een ruby rode kleur en ruikt naar rijp fruit, tabak en kruiden. De wijn is in de mond vol, warm en zacht en heeft een mooie structuur en een vriendelijke afdronk. Ook zit er in deze wijn een kruidige zoet bittertje wat het gevolg is van de vele zonuren in Zuid-Italië.

Rosso di Montalcino
Rosso di Montalcino is het kleine broertje van Brunello, een van de meest gerenommeerde wijnen van Italië. Brunello behoort samen met Barolo en Amarone tot de 3 koningen van Italië. Rosso en Brunello verschillen heel erg weinig van elkaar, ze zijn beiden gemaakt van 100% Sangiovese en de druiven komen vaak van dezelfde wijngaard. Echter als het gaat om kracht, complexiteit en bewaarpotentieel, dan staat Brunello hoog aan de top. Dit komt door het verschil in lagering op hout. Rosso wordt minder lang op hout gelagerd dan een Brunello, hij vertoeft maximaal 12 maanden van het eikenhout. Dit geeft als resultaat een overweldigende fruitintense, soepele en sappige smaaksensatie.

San Marzano - Talò - Primitivo di Manduria

€13,60

Primitivo di Manduria Sud Feudo San Marzano is gemaakt van 100 % Primitivo druiven. Het bouquet is uitgesproken en roept associaties op van pruimen, olijven, vijgen, zwart fruit als bramen en vleeskersen; eveneens impressies van specerijen en romige vanille. In de mond volop zoet fruit met indrukken van kruiden tot vanille en zwarte bessen tot zwoele granaatappel. Deze wijn wordt gemaakt in de productieregio's San Marzano, Salento, Puglia.

Op bijna 100 meter boven de zeespiegel, met een hoge gemiddelde temperatuur en zeer weinig neerslag gedurende het jaar. De bodems zijn voornamelijk samengesteld door klei, met een gemiddelde diepte, die reikt tot 1 meter. De wijn heeft 4 maanden gerijpt op eiken vaten.

San Marzano - Anniversario 62

€28,21

De anniversario 62 Primitivo di Manduria heeft een kleur: diep Robijnrood. De neus is complex, met aroma's van pruim en kers, tabak en een fijne specerijen. Met volledige lichaam, fluweelachtige, rijpe tannines en nota's van koffie, cacao en vanille in de mond. Twaalf maanden verviel de wijn in de Franse en Amerikaanse eiken vaten. Geniet van deze Italiaanse wijn uit zeer oude wijngaarden in San Marzano en Sava rood vlees, wild of gewoon solo.

Zeer oude wijngaarden geselecteerd in San Marzano en Sava. De bodem is voornamelijk rood met een fijne textuur en een algemeen kalkhoudende ondergrond met weinig opkomende rotsen. De bekende roodheid van deze grond is te wijten aan de aanwezigheid van ijzeroxiden. Het klimaat wordt gekenmerkt door hoge temperaturen het hele jaar door, zeer weinig regenval en een breed temperatuurbereik tussen nacht en dag, die een positieve invloed heeft op de kwaliteit van de druiven. Dit is het centrale gebied van dop 'Primitivo di Manduria'.

Oogstperiode
Tweede helft van september

Vinificatie
Druiven worden met de hand geoogst in de geavanceerde status van rijping. Maceratie: 18 dagen op 80% van de massa, 25 dagen op resterende 20%. Thermo-gecontroleerde alcoholische fermentatie met autochtonische gisten bij 24-26 °C.

Veroudering
18 maanden in goede Franse en Amerikaanse houten vaten.

Verouderingspotentieel
Een wijn die zijn organoleptische eigenschappen gedurende 7 jaar behoudt.

Proefnotities
Intense robijnrode kleur, breed en complex aan de neus; Fruitig, met een snoep en cherry jam aroma, met noten van tabak, licht pittig. Een volwaardige wijn, zacht en rijk aan fijne tannines, met aantekeningen van cacao, koffie en vanille in het einde.

Best geserveerd met
Rood vlees, spel, hartige eerste cursussen. Meditatie wijn.

Servietemperatuur:
Ongeveer 18 °C.

Condé - Sangiovese di Romagna Superior - Red Capsule

€13,80

De wijnkelders van Condé liggen op de heuvels die Predappio omringen, die al lange tijd de ware woning van Sangiovese zijn beschouwd. Waardering en respect voor de terroir en voor de tradities vormen de basis van de Condé-filosofie. Het verlangen om dit natuurlijke en historische erfgoed te eerbiedigen, heeft de beslissing genomen om meestal Sangiovese druiven op het landgoed te planten, in mindere mate door Merlot flankeren.

Respect voor het milieu is altijd een fundamenteel probleem geweest voor de wijnmakerij die de beginselen van geïntegreerde plaagbestrijding en duurzame wijnbouw volgt. Diepe robijnrode kleur met een complex boeket, weerspiegelt de invloed van de kalkhoudende-kleigrond in zijn krachtige en buitengewone rijpe tannines. Het fruit wordt gehandhaafd door een zure stam en minerale karakter op de afwerking. Deze wijn heeft grote levensduur en kan opmerkelijke evolutie in de fles.

Druiven
Sangiovese en merlot

10 maanden op inox en 6 maanden op franse eikenvaten

Condé - Predappio - Sangiovese Riserva - Blue Capsule

€27,00

Een goede wijn, gemaakt met de beste kraan bedrijf. De bijzondere samenstelling van de rotsachtige grond en goede belichting, zodat de wijngaarden van hoge kwaliteit clusters te produceren. Nadat de stalen vergisting die ongeveer 15-20 dagen, waarin overpompen en délestage garant voor een perfecte extractie van edele verbindingen uit de huiden, 70% van deze wijn volledige malolactische gisting vindt plaats neemt, het beëindigen van de leeftijd in vaten Frans eiken voor 18 maanden, terwijl de resterende 30% wordt geplaatst in Deze wijn toont een dieprode kleur met paarse tinten, neiging om granaat met het ouder worden. De neus toont een volwassen en intens fruit, balsamico en extreme doorzettingsvermogen, met elegante tannines en een a De wijnkelders van Condé liggen op de heuvels die Predappio omringen, die al lange tijd de ware woning van Sangiovese zijn beschouwd.

Waardering en respect voor de terroir en voor de tradities vormen de basis van de Condé-filosofie. Het verlangen om dit natuurlijke en historische erfgoed te eerbiedigen, heeft de beslissing genomen om meestal Sangiovese druiven op het landgoed te planten, in mindere mate door Merlot flankeren.

Respect voor het milieu is altijd een fundamenteel probleem geweest voor de wijnmakerij die de beginselen van geïntegreerde plaagbestrijding en duurzame wijnbouw volgt. Diepe robijnrode kleur met een complex boeket, weerspiegelt de invloed van de kalkhoudende-kleigrond in zijn krachtige en buitengewone rijpe tannines. Het fruit wordt gehandhaafd door een zure stam en minerale karakter op de afwerking. Deze wijn heeft grote levensduur en kan opmerkelijke evolutie in de fles.

Druiven
Sangiovese 100%

10 maanden op inox en 18 maanden op franse eikenvaten en 12 maanden op fles

Collefrisio -Vignaquadra - Montepulciano d’Abruzzo DOC

€15,00

Deze mooie Abruzzenwijn onderscheidt zich overtuigend van de grote plas lichte en dunne wijnen, die vooral op hoge rendementen gericht zijn. Met zijn wijnbedrijf Collefrisio toont De Luca welke kansen deze nog ondergewaardeerde regio heeft. De druiven voor deze rijke, volle en tegelijkertijd ook soepele rode wijn worden laat, pas in de tweede helft van oktober, én in perfect gezonde staat geoogst.

Optimaal rijpe druiven zorgen voor sappigheid en fruit, maar ook voor zachte tannine: belangrijke voorwaarden voor een plezierige doordrinkbaarheid. Op warme dagen smaakt de wijn licht gekoeld nog beter. Het hele jaar door inzetbaar, bijvoorbeeld bij salades en barbecue, maar ook lekker bij robuuste stoofschotels

Caparzo - Ca' del Pazzo

€22,51

Cà del Pazzo is de oude naam van de stad die nu Caparzo heet. Deze wijn genoemd naar de oude stad is een blend van sangiovese en Cabernet Sauvignon. Na een periode van 2 jaar rijping op vat, wordt Cà del Pazzo verfijnd in de fles voor een jaar alvorens op de markt te komen.

Intens robijnrode kleur. Een breed en duidelijk boeket. Zeer duidelijke geur van bramen en de zoethoutwortel, die doet denken aan kersenjam, witte truffel, kruiden en vanille. De smaak is droog maar niet te hard, warm, vol en gul, sober maar toch fluweelzacht.

Schitterend einde in de mond! Passend bij truffels, paddestoelen, gegrild vlees, gerijpte kazen.

Cascina Garitina - Caranti - Barbera d'Asti Superiore DOCG

€13,30

100% Barbera met toetsen van vanille en kruiden met aroma's van zwart fruit en amandelen. Zachte doch volle body en een mooie complexe afdronk.

Deze wijn komt uit het gebied rondom de stad Asti. In dit gebied produceert men twee varianten. De gewone Barbera d'Asti en de Barbera d'Asti Superiore. De gewone Barbera d'Asti hoeft niet te of nauwelijks te rijpen voor deze op de markt komt. De Superiore daarentegen wel, deze dient 12 maanden te rijpen waarvan 6 maanden in houten vaten en 6 maanden op fles.

De samenstelling van de wijn dient uit minimaal uit 85% barbera en maximaal 15% Freisa, Grignolino en Dolcetto druiven te bestaan. Sinds 2008 heeft Barbera d'Asti de kwalificering DOCG toegekend gekregen, dat is het hoogst haalbare in Italië

San Marzano - Collezione Cinquanta - Primitivo, Negroamaro

€21,40

De San Marzano Collezione Cinquanta is een nobele rode wijn uit Puglia. Het druivenras Primitivo en Negroamaro combineren als u wilt maken een Robijnrode wijn met een intense en complexe aroma. Biljetten van pruimen, rode jam en een pittige nuances van vanille en zoethout wordt deze San Marzano maken door een prachtige smaaksensatie. In de mond, volledige lichaam, weelderige en geconcentreerd, tegelijkertijd de fluwelen, en met een heerlijk lange finish.

Twaalf maanden uitgebreid de rode wijn in Frans eiken vaten. De druiven komen uit wijngaarden die meer dan 50 jaar oud. De cantine San Marzano, de traditionele vereniging van verschillende gezinnen uit de regio, heeft iets bijzonders hier opnieuw gecreëerd.

Ontdek de San Marzano Collezione Cinquanta aan rood vlees, wild, hartige voorgerechten of gewoon reizigers - omdat deze vol wijn een volledige avond plezier zonder voedselhulp is.

De Stefani - Cabernet Sauvignon

€13,00

Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano.

Een natuurlijke aanpak in wijngaarden en kelder (geen toevoeging van bewaarmiddelen of pesticiden, natuurlijke gisten, geen sulfiet in de kelder, …) zorgen voor volle aromatische en elegante wijnen. Elke fles wordt met de grootste zorg en toewijding geproduceerd bewijs daarvan de talloze erkenningen.

Deze wijn wordt gemaakt met 100% Cabernet Sauvignon-druiven gelegen in de Piave-regio. Alluviale ondergrond met voornamelijk klei zorgt dat de Cabernet-druif hier graag gedijt. Na de fermentatie in inox-vaten, rijpt de wijn verder op eiken barriques gedurende 8-12 maanden. Hierdoor komt de elegante complexiteit naar boven.

In de neus merken we vooral de duidelijke minerale toets, een vleugje kruiden, zwart fruit (bessen, kersen) munt en sous-bois (hout). Fris, elegant met body is de conclusie. Een gemiddelde afdronk benadrukt ook de frisse zijde van deze wijn.

Gastronomie:
Door de frisse structuur kan hij ook frisser geserveerd worden (14-16°C). Heerlijk als gezel van BBQ, maar ook kazen, pasta's, ... zeggen geen nee tegen deze frisse Italiaanse wijn.

De Stefani - Solèr Rosso Veneto IGT

€18,00

Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano. 

Een natuurlijke aanpak in wijngaarden en kelder (geen toevoeging van bewaarmiddelen of pesticiden, natuurlijke gisten, geen sulfiet in de kelder, …) zorgen voor volle aromatische en elegante wijnen. Elke fles wordt met de grootste zorg en toewijding geproduceerd bewijs daarvan de talloze erkenningen.

Solèr betekent schuur in het venetiaans dialect. De schuur werd gebruikt om de beste druiven verder te laten drogen, rijpen.Deze wijn wordt gemaakt met 20% Marzemino, 20% Refosco, 20% Cabernet, 20% Carmenère en 20% Merlot-druiven gelegen in de Piave- en Refrontolo-regio. Alluviale ondergrond met voornamelijk klei in Piave en meer klei met tufsteen in Refrontolo zorgt dat de druiven hier graag gedijen. De Marzemino-druiven laat Alessandro verder drogen, de andere druiven volgen de klassieke vinificatie-methode. Na de fermentatie in vaten, rijpt de wijn verder op eiken barriques gedurende 12 maanden met daarna nog 12 maanden flessenrust.

Soort: Rood complex
Bodem en ondergrond: Kalk, Klei
Druif: Cabernet Sauvignon, Carmenère, Marzemino, Merlot, Refosco
Rijping: Nieuwe vaten
Vatrijping: 12 maanden
Kleur: Diep intens kersenrood
Geur: In de neus merken we vooral de duidelijke minerale toets, een vleugje kruiden, zwart fruit (bessen, kersen) munt, licht animaal, drop, eucalyptus en vanille. Tevens beschikbaar in MAGNUM-formaat
Smaak: Vol en elegant is de conclusie. Een lange afdronk benadrukt ook het volle karakter van deze wijn
Gastronomie: Voortreffelijk als gezel van rundsvlees, vederwild, ... maar ook complexere pasta’s deinzen niet terug voor deze Italiaanse krachtpatser
Lekker bij: Exotisch vlees, gevogelte, kalfsvlees, pastagerechten, rundsvlees, varkensvlees, vederwild
Alcoholgehalte: 14.00 %
Sluiting fles: Kurk

Medailles en ...

La Gironda - Barbera d'Asti ‘La Gena’

€13,50

Een prachtige robijnrode kleur met in de geur nuances van voornamelijk rood fruit (bessen, kersen). Ongelofelijk mooie balans in fruit, structuur en afdronk. Een zeer intense wijn die lang blijft boeien. Om de wijn het best tot zijn recht te laten komen is het advies deze wijn vooral gekoeld te serveren.

Dit domein is gelegen in Nizza Monferrato (Asti) en is al z'n 30 jaar actief in de wijnbouw. Jarenlang zijn de druiven verkocht aan andere producenten. Het is in 2000 dat eigenares Susanna Adamo een andere weg insloeg, op zoek naar het allerbeste. Dit domein bezit slechts 7 ha ,gelegen op de beste terroirs, en wordt met de grootste zorg bewerkt. De wijngaarden zijn gelegen op 200 à 400 meter hoogte.

Barbera is in alle opzichten een moderne wijn. Het fruit is uitbundig aanwezig, bezitten een goede structuur en een attractieve lengte. Verder zijn de tannines zo zachtaardig dat ze gemakkelijk door het agressieve verse eiken vat worden overstemt en dus doet overdadig hout ook vele wijnen sneuvelen. Subtiliteit van de wijnmaker is dan ook een belangrijke eigenschap.

Cantina Mabis - Neropasso

€9,20

Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimencompote. Fijn en fluwelig op het palet, aangehouden stevige, ronde tannine in de afdronk. Opgericht in 1878 als een Veronese wijnhandelaar en in de eerste decennia van de 20ste eeuw verder ontwikkeld dankzij de oprichten Terence Biscardo.

In het midden van de 20ste eeuw nam de zoon, Luigi, het bedrijf over en het werd snel één van de belangrijkste van de regio met investeringen in de processen om de wijn te maken en te bottelen. Dankzij deze investeringen opende nieuwe markten naar de VS en de rest van Europa.

Tot op de dag van vandaag volgen de huidige erfgenamen, Maurizo en Martino Biscardo, het pad van onderzoek, kwaliteit en innovatie, alle belangrijke aspecten die dit familiebedrijf characteriseren.

Preciso - Nero d'Avola di Sicilia

€5,50

Deze geweldige Nero d'Avola heeft een heerlijke geur van zwart fruit, zoals bessen en bramen. De smaak is werkelijk genieten; pure smaken van zwart, rood fruit met bramen en bessen tot in detail, tonen van rokerigheid en specerijen. De afdronk is plezierig zacht, doch lang, wat het drinken van deze wijn echt puur genieten maakt.

Wijn uit Sicilië
Sicilië wordt ook wel het museum van smeltculturen genoemd en kent een roemrijke geschiedenis. Het zonovergoten eiland gaat ver terug in de oudheid.

De Griekse beschaving bracht de wijnbouw naar het eiland, waarna de Romeinen het gebied verder ontwikkelden. Het klimaat op Sicilië is warm waardoor het nodig is de druivenstokken te irrigeren. De grondstructuur bestaat uit klei, kalk gemengd met vruchtbare lava grond door de vulkaan de Etna. Niet voor niets kennen de druivenstokken vrijwel ieder jaar een uitstekende opbrengst.

Nero d'Avola druif
De druif bij uitstek van Sicilië, een inheemse druivensoort die zijn weerga niet kent en zelfs door de wijnboeren uit de nieuwe wereld met argusogen wordt gevolgd. De druif kenmerkt zich door het zwarte fruit en de kracht die het uitstraalt qua geur en smaak. Inheems noemt men de wijn ook wel Calabrese, Nero d'Avola is echter de commerciële naam die men gebruikt om de wijn in de markt te zetten.

Pratello - Torrazzo - Groppello, Marzemino

€11,50

De druiven voor de Pratello Torrazzo ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur gevolgd door een korte rijping op eiken houten vaten.

Proefnotities
Pratello Torrazzo heeft in de neus de aromatische geur van kreupelhout en kersen. In de mond een complexe en fruitige smaak van pruimen, kersen en frambozen.

Eten & Drinken
Heerlijke wijn bij lichte maaltijden.

Algemeen
Azienda Pratello, opgericht in 1860, is gelegen aan de zuidwestkant van het Gardameer richting Brescia. Belangrijk oogpunt van de Azienda is het milieu, daarom hebben ze de Bio status over al de wijngaarden en olijfbomen sinds 2004. Zoals de eigenaar Vicenzo Bertola zelf aangeeft: het was een onoverkoombare keuze aangedragen door onze levensfilosofie. Ze produceren een breed gamma wijnen, allen toegespitst op de druiven die het Karakter van de streek vormen, Rebo, Manzoni, Gropello en Lugana.

Zeer overtuigende wijnen met expressie en terroir. Zoals ze zelf aangeven proberen ze in elke fles en druppel Garda toe te voegen. De volgende wijnen zijn afkomstig van dit wijnhuis.

De Stefani - Redentore - Merlot

€11,50

Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis.  De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano.

De Redentore-range is een knipoog naar het jaarlijks weerkerend feest in Venetië tijdens het derde weekend van juli 'Festa del Redentore'. Men eert tijdens dit feest het einde van de plaag in 1576 met een immens vuurwerkspektakel. De Redentore-wijnen zijn dan ook jonge, speelse en levendige wijnen met een fijne, moderne complexiteit en diepgang.

Het klimaat is zonnig en tezelfdertijd ook koel. De alluviale ondergrond van hoofdzakelijk klei en de nabijheid van zowel Alpen als Adriatische zee zorgen voor ideale omstandigheden om delicate, elegante wijnen te vervaardigen. De hoge kwaliteit, de moderne stijl en de aantrekkelijke verpakking zorgen voor een leuk concept. De druiven worden eind september geplukt wanneer de vruchten een mooie rijpheid bereiken maar ook nog beschikken over levendige frisse zuren.

Tijdens de vinificatie gaat men de druiven zacht persen met nadien een wilde vergisting in inox-tanks.Gedurende enkele maanden blijft de wijn dan op zijn fijne lies rijpen in houten vaten waardoor hij complexiteit en evenwicht wint.Het resultaat is een frisse, fruitige wijn met een elegante en complexe toets. Pinot Grigio & Chardonnay in witte wijn, Merlot & Refosco inrod wijnen.

Al de wijnen zijn BIO de witte wijnen zijn tevens sulfiet vrij! Vanaf de jaargang 2014 zullen ook de rode wijnen  sulfiet vrij zijn!

De Stefani - Redentore - Refosco

€11,50

Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis.  De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano.

De Redentore-range is een knipoog naar het jaarlijks weerkerend feest in Venetië tijdens het derde weekend van juli 'Festa del Redentore'. Men eert tijdens dit feest het einde van de plaag in 1576 met een immens vuurwerkspektakel. De Redentore-wijnen zijn dan ook jonge, speelse en levendige wijnen met een fijne, moderne complexiteit en diepgang.

Het klimaat is zonnig en tezelfdertijd ook koel. De alluviale ondergrond van hoofdzakelijk klei en de nabijheid van zowel Alpen als Adriatische zee zorgen voor ideale omstandigheden om delicate, elegante wijnen te vervaardigen. De hoge kwaliteit, de moderne stijl en de aantrekkelijke verpakking zorgen voor een leuk concept. De druiven worden eind september geplukt wanneer de vruchten een mooie rijpheid bereiken maar ook nog beschikken over levendige frisse zuren.

Tijdens de vinificatie gaat men de druiven zacht persen met nadien een wilde vergisting in inox-tanks.Gedurende enkele maanden blijft de wijn dan op zijn fijne lies rijpen in houten vaten waardoor hij complexiteit en evenwicht wint.Het resultaat is een frisse, fruitige wijn met een elegante en complexe toets. Pinot Grigio & Chardonnay in witte wijn, Merlot & Refosco inrod wijnen.

Al de wijnen zijn BIO de witte wijnen zijn tevens sulfiet vrij! Vanaf de jaargang 2014 zullen ook de rode wijnen  sulfiet vrij zijn!

Paladin - Salbanello delle Venezie IGT - Cabernet, Malbec

€10,00

Een toegankelijke fruitige en aangename wijn voor de jonge liefhebber. Schitterende robijnkleur. Intens en aanhoudend boeket met frambozentoets. Mag liefst gekoeld gedronken worden. In de mond is hij zachtzoet, licht et heel fruitig. Dit moet u absoluut uitproberen!

Surani - Primitivo Del Salento IGT - Falanto

€8,60

100% Primitivo. Uit de Hak van de laars van Italië. Schilletjes gisten 15 dagen mee. Dit om de vole rode kleur te garanderen. Robijnrode kleur, een warme neus met intense aroma's van zwarte bessen en vanille. Krachtige aanzet, warm en rond in de mond met fluweelzachte tannine.

Heerlijk bij gerijpte kazen, pastaschotels op tomatenbasis, gevogelte met roomsauzen.

Volpetto - Chianti Riserva

€8,40

Moderne Chianti op zijn best, vol met sappige, rijpe rode-eitjes en fruit, mooier vleugje eikenhout en vooral zijdezacht. Prachtig gemaakte wijn die iedereen zal aanspreken, niet alleen fans van de Italiaanse rode wijnen.

Past bij eend, Hard belegen kaas, Mediterrane groenten, lage temperatuur gegaarde lamsschouder, langzaam geroosterde varkenslende

Pagina 1 van 3
  • adega-de-borba
  • blanco-nieva
  • brown-brothers
  • cecilia-baretta
  • chateau-antugnac
  • cognac-leyrat
  • collefrisio
  • conde
  • fonseca-porto
  • la-estacada
  • leplan
  • logo-allram
  • logo-alma-cersius
  • logo-burmester
  • logo-carmen
  • logo-catena-zapata
  • logo-cederberg
  • logo-charles-heidsieck
  • logo-chateau-la-marzelle
  • logo-de-stefani
  • logo-domaine-faiveley
  • logo-domaine-giuliani
  • logo-domaine-raissac
  • logo-duca-di-salaparuta
  • logo-eikendal
  • logo-emilio-moro
  • logo-fonseca
  • logo-la-estecada
  • logo-la-petit-ferme
  • logo-louis-roederer
  • logo-luis-canas
  • logo-maldant-pauvelot
  • logo-pratello
  • logo-santa-ana
  • logo-steengoed
  • logo-vega-real
  • logo-vignobles-berthier
  • logo-wente
  • man-vintners
  • pasqua
  • pirineos
  • rings
  • stark-conde
  • summerhouse
  • vinedos-de-nieva

Contacteer ons