Bel 0497/66 40 20

Contacteer ons vrijblijvend

Wijnwinkel open

Do - Vrij: 14u - 18u. Zat: 10u - 17u

Gratis verzending

vanaf €250

Horeca

Vraag naar onze speciale tarieven

Wijnmandje
Totaal €0,00
 x 

Uw wijnmandje is leeg

Totaal €0,00

Wijnen

Italië

Collefrisio -Vignaquadra - Montepulciano d’Abruzzo DOC

€15,20

Deze mooie Abruzzenwijn onderscheidt zich overtuigend van de grote plas lichte en dunne wijnen, die vooral op hoge rendementen gericht zijn. Met zijn wijnbedrijf Collefrisio toont De Luca welke kansen deze nog ondergewaardeerde regio heeft. De druiven voor deze rijke, volle en tegelijkertijd ook soepele rode wijn worden laat, pas in de tweede helft van oktober, én in perfect gezonde staat geoogst.

Optimaal rijpe druiven zorgen voor sappigheid en fruit, maar ook voor zachte tannine: belangrijke voorwaarden voor een plezierige doordrinkbaarheid. Op warme dagen smaakt de wijn licht gekoeld nog beter. Het hele jaar door inzetbaar, bijvoorbeeld bij salades en barbecue, maar ook lekker bij robuuste stoofschotels

Condé - Predappio - Sangiovese Riserva - Blue Capsule

€27,40

Een goede wijn, gemaakt met de beste kraan bedrijf. De bijzondere samenstelling van de rotsachtige grond en goede belichting, zodat de wijngaarden van hoge kwaliteit clusters te produceren. Nadat de stalen vergisting die ongeveer 15-20 dagen, waarin overpompen en délestage garant voor een perfecte extractie van edele verbindingen uit de huiden, 70% van deze wijn volledige malolactische gisting vindt plaats neemt, het beëindigen van de leeftijd in vaten Frans eiken voor 18 maanden, terwijl de resterende 30% wordt geplaatst in Deze wijn toont een dieprode kleur met paarse tinten, neiging om granaat met het ouder worden. De neus toont een volwassen en intens fruit, balsamico en extreme doorzettingsvermogen, met elegante tannines en een a De wijnkelders van Condé liggen op de heuvels die Predappio omringen, die al lange tijd de ware woning van Sangiovese zijn beschouwd.

Waardering en respect voor de terroir en voor de tradities vormen de basis van de Condé-filosofie. Het verlangen om dit natuurlijke en historische erfgoed te eerbiedigen, heeft de beslissing genomen om meestal Sangiovese druiven op het landgoed te planten, in mindere mate door Merlot flankeren.

Respect voor het milieu is altijd een fundamenteel probleem geweest voor de wijnmakerij die de beginselen van geïntegreerde plaagbestrijding en duurzame wijnbouw volgt. Diepe robijnrode kleur met een complex boeket, weerspiegelt de invloed van de kalkhoudende-kleigrond in zijn krachtige en buitengewone rijpe tannines. Het fruit wordt gehandhaafd door een zure stam en minerale karakter op de afwerking. Deze wijn heeft grote levensduur en kan opmerkelijke evolutie in de fles.

Druiven
Sangiovese 100%

10 maanden op inox en 18 maanden op franse eikenvaten en 12 maanden op fles

San Marzano - Talò - Primitivo di Manduria

€12,60

Primitivo di Manduria Sud Feudo San Marzano is gemaakt van 100 % Primitivo druiven. Het bouquet is uitgesproken en roept associaties op van pruimen, olijven, vijgen, zwart fruit als bramen en vleeskersen; eveneens impressies van specerijen en romige vanille. In de mond volop zoet fruit met indrukken van kruiden tot vanille en zwarte bessen tot zwoele granaatappel. Deze wijn wordt gemaakt in de productieregio's San Marzano, Salento, Puglia.

Op bijna 100 meter boven de zeespiegel, met een hoge gemiddelde temperatuur en zeer weinig neerslag gedurende het jaar. De bodems zijn voornamelijk samengesteld door klei, met een gemiddelde diepte, die reikt tot 1 meter. De wijn heeft 4 maanden gerijpt op eiken vaten.

San Marzano - Collezione Cinquanta - Primitivo, Negroamaro

€21,40

De San Marzano Collezione Cinquanta is een nobele rode wijn uit Puglia. Het druivenras Primitivo en Negroamaro combineren als u wilt maken een Robijnrode wijn met een intense en complexe aroma. Biljetten van pruimen, rode jam en een pittige nuances van vanille en zoethout wordt deze San Marzano maken door een prachtige smaaksensatie. In de mond, volledige lichaam, weelderige en geconcentreerd, tegelijkertijd de fluwelen, en met een heerlijk lange finish.

Twaalf maanden uitgebreid de rode wijn in Frans eiken vaten. De druiven komen uit wijngaarden die meer dan 50 jaar oud. De cantine San Marzano, de traditionele vereniging van verschillende gezinnen uit de regio, heeft iets bijzonders hier opnieuw gecreëerd.

Ontdek de San Marzano Collezione Cinquanta aan rood vlees, wild, hartige voorgerechten of gewoon reizigers - omdat deze vol wijn een volledige avond plezier zonder voedselhulp is.

Preciso - Nero d'Avola di Sicilia

€5,90

Deze prachtige Nero d'Avola heeft een heerlijke geur van zwart fruit, zoals bessen en bramen. De smaak is werkelijk genieten; pure smaken van zwart, rood fruit met bramen en bessen tot in detail, tonen van rokerigheid en specerijen. De afdronk is plezierig zacht, doch lang, wat het drinken van deze wijn echt puur genieten maakt.
De druif bij uitstek van Sicilië. De druif kenmerkt zich door het zwarte fruit en de kracht die het uitstraalt qua geur en smaak.

Borgo Scopeto - Borgonero Supertuscan

€13,80

De naam Borgonero verwijst naar een oude nederzetting van een boerderij in Borgo Scopeto. Het is een supertoscaanse wijn met een grote persoonlijkheid en elegantie, waarvan de druiven geselecteerd werden uit de beste terroirs. Ze bastaat uit sangiovese, syrah en cabernet sauvignon. Dieprode kleur.

Borgo Scopeto - Borgonero Supertuscan - Magnum

€27,60

De naam Borgonero verwijst naar een oude nederzetting van een boerderij in Borgo Scopeto. Het is een supertoscaanse wijn met een grote persoonlijkheid en elegantie, waarvan de druiven geselecteerd werden uit de beste terroirs. Ze bastaat uit sangiovese, syrah en cabernet sauvignon. Dieprode kleur.

Barone Ricasoli - Castelli di Brolio

€52,20
Handgeplukt tussen 25 september en 10 oktober. 15 dagen gistingstijd.

Caparzo - Sangiovese

€8,40

Caparzo werd opgericht tegen het einde van de jaren zestig. De wijngaarden van het Caparzo-landgoed omvatten ongeveer  90 hectare (210 acres) in Montalcino. Het landgoed is gelegen op een heuvelachtig gebied op 220 meter boven zeeniveau, op het zuiden en zuidoosten. Het bedrijf is met de tijd meegegroeid en aangepast met behoud en respect voor de tradities van het terroir. Eigenares Elisabetta Gnudi en wijnmaker Massimo Bracalenti maken moderne wijnen met respect voor traditie. De rustieke en elegante Caparzo villa, La Casa, gelegen aan de voet van Montalcino is te huur voor diegenen die de schoonheid en rust van het Toscaanse platteland volledig willen ervaren. Caparzo produceert sinds 1970 Brunello's, toen de situatie in Montalcino helemaal anders was dan het nu is. Op dat moment waren er slechts 13 wijnmakers in Montalcino, en dat maakt Caparzo tot één van de historische Brunello producenten. Bij Caparzo is hun activiteit voornamelijk gericht op het verkrijgen van hoogwaardige producten, dat men realsieert door een combinatie van ambachtelijke technieken, gecombineerd met een modern en efficiënt management.

Naast Brunelo's maken zij ook andere Toscaanse wijnen, zoals een chardonnay of zoal deze instap sangiovese. Afkomstig van jongere wijnstokken, in lager- en rijker gelegen wijngaarden.

Een toegankelijke fruitige en aangename wijn voor de jonge liefhebber. Schitterende robijnkleur. Aarbei en kers, met een aantal maanden houtlagering op grote ...

Caparzo - La Casa - Brunello di Montalcino

€56,60

Toen Elisabetta Gnudi Angelini de wijnmakerij in 1998 kocht, was Caparzo, onder leiding van Nuccio Turone, al een van de modernste wijnmakerijen in Toscane. Twaalf vrienden uit Milaan hadden het met cipressen omzoomde landgoed halverwege de jaren zestig in het noorden van de gemeente Montalcino gekocht als een soort gemeenschappelijk landhuis om Brunello te produceren, maar hebben het later verlaten vanwege meningsverschillen. De grote inzet van de omzichtige Roman Gnudi Angelini bij de dure herstructurering en verdere versterking van de betoverende wijnmakerij heeft geleid tot opmerkelijke successen. De nieuwe ondergrondse kamers voor wijnbereiding en een inmiddels voltooide vernieuwing van de houtvoorraad met de aankoop van vaten in tussenmaten lieten de wijnmakerij weer schitteren in de heldere schittering van vroeger tijden. Het bedrijf mag zich dan ook met recht tot de meest gerenommeerde Brunello-fabrikanten in de denominatie rekenen. 

De 90 hectare wijngaarden van Tenuta Caparzo zijn verspreid over verschillende locaties. Onder hen waren ook de legendarische Cru-locatie La Casa en de locatie La Caduta. De wijngaarden van het landgoed liggen gedeeltelijk in de topgebieden van Montosoli in het noorden en Castelgiocondo in het westen van Montalcino. Oudere plantages - ook in het zuiden - werden gereviseerd. 

De Wijn:

Caparzo - La Caduta - Rosso di Montalcino

€21,00

Toen Elisabetta Gnudi Angelini de wijnmakerij in 1998 kocht, was Caparzo, onder leiding van Nuccio Turone, al een van de modernste wijnmakerijen in Toscane. Twaalf vrienden uit Milaan hadden het met cipressen omzoomde landgoed halverwege de jaren zestig in het noorden van de gemeente Montalcino gekocht als een soort gemeenschappelijk landhuis om Brunello te produceren, maar hebben het later verlaten vanwege meningsverschillen. De grote inzet van de omzichtige Roman Gnudi Angelini bij de dure herstructurering en verdere versterking van de betoverende wijnmakerij heeft geleid tot opmerkelijke successen. De nieuwe ondergrondse kamers voor wijnbereiding en een inmiddels voltooide vernieuwing van de houtvoorraad met de aankoop van vaten in tussenmaten lieten de wijnmakerij weer schitteren in de heldere schittering van vroeger tijden. Het bedrijf mag zich dan ook met recht tot de meest gerenommeerde Brunello-fabrikanten in de denominatie rekenen. 

De 90 hectare wijngaarden van Tenuta Caparzo zijn verspreid over verschillende locaties. Onder hen waren ook de legendarische Cru-locatie La Casa en de locatie La Caduta. De wijngaarden van het landgoed liggen gedeeltelijk in de topgebieden van Montosoli in het noorden en Castelgiocondo in het westen van Montalcino. Oudere plantages - ook in het zuiden - werden gereviseerd. 

De wijn:Rosso di Montalcino is het fruitige kleine broertje van Brunello, die samen met Barolo en Amarone tot de 3 koningen van Italië behoren. In ...

PROMO
ITRC48.jpg

Caparzo - Ca' del Pazzo

€19,04

Cà del Pazzo is de oude naam van de stad die nu Caparzo heet. Deze wijn genoemd naar de oude stad is een blend van sangiovese en Cabernet Sauvignon. Na een periode van 2 jaar rijping op vat, wordt Cà del Pazzo verfijnd in de fles voor een jaar alvorens op de markt te komen.

Intens robijnrode kleur. Een breed en duidelijk boeket. Zeer duidelijke geur van bramen en de zoethoutwortel, die doet denken aan kersenjam, witte truffel, kruiden en vanille. De smaak is droog maar niet te hard, warm, vol en gul, sober maar toch fluweelzacht.

Schitterend einde in de mond! Passend bij truffels, paddestoelen, gegrild vlees, gerijpte kazen.

Volpetto - Chianti Riserva

€8,40

Moderne Chianti op zijn best, vol met sappige, rijpe rode-eitjes en fruit, mooier vleugje eikenhout en vooral zijdezacht. Prachtig gemaakte wijn die iedereen zal aanspreken, niet alleen fans van de Italiaanse rode wijnen.

Past bij eend, Hard belegen kaas, Mediterrane groenten, lage temperatuur gegaarde lamsschouder, langzaam geroosterde varkenslende

Cecilia Beretta - Picàie - Rosso Veneto

€17,80

Cecilia Beretta, trots van de familie Pasqua, werd geboren aan het begin van de jaren tachtig als een agrarische bedrijf gewijd aan onderzoek en geavanceerde studies. De naam is afkomstig van de prachtige Beretta Villa, gebouwd in de zevende eeuw. De Pasqua-familie kocht de wijngaarden van Mizzole, Mattaranetta en San Felice rond het einde van de jaren 1940. Speciale aandacht werd besteed aan deze wijngaarden sinds het begin van de jaren 1980. 

Vinificatie:

De druiven, zorgvuldig geselecteerd en met de hand geplukt, worden ongeveer 2 maanden gedroogd. De vinificatie vindt afzonderlijk plaats in stalen fermentoren bij een gecontroleerde temperatuur van 22-25 ° C, gedurende 20 dagen. Malolactische gisting volgt in staal, wat het product zachtheid en harmonie geeft. Rijping in eikenhouten barriques en tonneaux gedurende 18 maanden en 6 maanden op fles, versterken de structuur en het bouket van de wijn.

Cecilia Beretta - Amarone Classico Reserva Cariano

€38,50

Cecilia Beretta, trots van de familie Pasqua, werd geboren aan het begin van de jaren tachtig als een agrarische bedrijf gewijd aan onderzoek en geavanceerde studies. De naam is afkomstig van de prachtige Beretta Villa, gebouwd in de zevende eeuw. De Pasqua-familie kocht de wijngaarden van Mizzole, Mattaranetta en San Felice rond het einde van de jaren 1940. Speciale aandacht werd besteed aan deze wijngaarden sinds het begin van de jaren 1980. 

Via Cecilia Beretta wil de familie Pasqua de kracht en persoonlijkheid herontdekken van de traditionele wijnen van Valpolicella en Soave, de kostbare vrucht van een unieke en originele geschiedenis en cultuur.

Terroir

Van alluviale oorsprong, met fijne en grindachtige kalkhoudende sedimenten.

Cantina Mabis - Neropasso

€9,40

Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimencompote. Fijn en fluwelig op het palet, aangehouden stevige, ronde tannine in de afdronk. Opgericht in 1878 als een Veronese wijnhandelaar en in de eerste decennia van de 20ste eeuw verder ontwikkeld dankzij de oprichten Terence Biscardo.

In het midden van de 20ste eeuw nam de zoon, Luigi, het bedrijf over en het werd snel één van de belangrijkste van de regio met investeringen in de processen om de wijn te maken en te bottelen. Dankzij deze investeringen opende nieuwe markten naar de VS en de rest van Europa.

Tot op de dag van vandaag volgen de huidige erfgenamen, Maurizo en Martino Biscardo, het pad van onderzoek, kwaliteit en innovatie, alle belangrijke aspecten die dit familiebedrijf characteriseren.

Paladin - Salbanello delle Venezie IGT - Cabernet, Malbec

€10,50

Een toegankelijke fruitige en aangename wijn voor de jonge liefhebber. Schitterende robijnkleur. Intens en aanhoudend boeket met frambozentoets. Mag liefst gekoeld gedronken worden. In de mond is hij zachtzoet, licht et heel fruitig. Dit moet u absoluut uitproberen!

De Stefani - Solèr Rosso

€21,60

Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano. 

Een natuurlijke aanpak in wijngaarden en kelder (geen toevoeging van bewaarmiddelen of pesticiden, natuurlijke gisten, geen sulfiet in de kelder, …) zorgen voor volle aromatische en elegante wijnen. Elke fles wordt met de grootste zorg en toewijding geproduceerd bewijs daarvan de talloze erkenningen.

Solèr betekent schuur in het venetiaans dialect. De schuur werd gebruikt om de beste druiven verder te laten drogen, rijpen.Deze wijn wordt gemaakt met 20% Marzemino, 20% Refosco, 20% Cabernet, 20% Carmenère en 20% Merlot-druiven gelegen in de Piave- en Refrontolo-regio. Alluviale ondergrond met voornamelijk klei in Piave en meer klei met tufsteen in Refrontolo zorgt dat de druiven hier graag gedijen. De Marzemino-druiven laat Alessandro verder drogen, de andere druiven volgen de klassieke vinificatie-methode. Na de fermentatie in vaten, rijpt de wijn verder op eiken barriques gedurende 12 maanden met daarna nog 12 maanden flessenrust.

Soort: Rood complex
Bodem en ondergrond: Kalk, Klei
Druif: Cabernet Sauvignon, Carmenère, Marzemino, Merlot, Refosco
Rijping: Nieuwe vaten
Vatrijping: 12 maanden
Kleur: Diep intens kersenrood
Geur: In de neus merken we vooral de duidelijke minerale toets, een vleugje kruiden, zwart fruit (bessen, kersen) munt, licht animaal, drop, eucalyptus en vanille. Tevens beschikbaar in MAGNUM-formaat
Smaak: Vol en elegant is de conclusie. Een lange afdronk benadrukt ook het volle karakter van deze wijn
Gastronomie: Voortreffelijk als gezel van rundsvlees, vederwild, ... maar ook complexere pasta’s deinzen niet terug voor deze Italiaanse krachtpatser
Lekker bij: Exotisch vlees, gevogelte, kalfsvlees, pastagerechten, rundsvlees, varkensvlees, vederwild
Alcoholgehalte: 14.00 %
Sluiting fles: Kurk

Medailles en ...

De Stefani - Redentore - Refosco

€15,80

Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis.  De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano.

De Redentore-range is een knipoog naar het jaarlijks weerkerend feest in Venetië tijdens het derde weekend van juli 'Festa del Redentore'. Men eert tijdens dit feest het einde van de plaag in 1576 met een immens vuurwerkspektakel. De Redentore-wijnen zijn dan ook jonge, speelse en levendige wijnen met een fijne, moderne complexiteit en diepgang.

Het klimaat is zonnig en tezelfdertijd ook koel. De alluviale ondergrond van hoofdzakelijk klei en de nabijheid van zowel Alpen als Adriatische zee zorgen voor ideale omstandigheden om delicate, elegante wijnen te vervaardigen. De hoge kwaliteit, de moderne stijl en de aantrekkelijke verpakking zorgen voor een leuk concept. De druiven worden eind september geplukt wanneer de vruchten een mooie rijpheid bereiken maar ook nog beschikken over levendige frisse zuren.

Tijdens de vinificatie gaat men de druiven zacht persen met nadien een wilde vergisting in inox-tanks.Gedurende enkele maanden blijft de wijn dan op zijn fijne lies rijpen in houten vaten waardoor hij complexiteit en evenwicht wint.Het resultaat is een frisse, fruitige wijn met een elegante en complexe toets. Pinot Grigio & Chardonnay in witte wijn, Merlot & Refosco inrod wijnen.

Al de wijnen zijn BIO de witte wijnen zijn tevens sulfiet vrij! Vanaf de jaargang 2014 zullen ook de rode wijnen  sulfiet vrij zijn!

Famiglia Pasqua - Passimento Rosso - Romeo & Juliet's Wall - Magnum

€22,00

Pasqua passimento Romeo & Juliet: een reeks flessen geboren uit de passie van de familie Pasqua voor wijn, haar lange traditie en de sterke band met de stad van oorsprong, Verona, met haar geschiedenis, cultuur en schoonheid. Als wijn “de poëzie van de aarde tot aan de hemel is”, zoals Mario Soldati zei, is het ook een verhaal, en deze wijn vertelt het liefdesverhaal dat Verona beroemd maakte over de hele wereld, dat van de geliefden Romeo en Julia. 

Mooi diep robijnrood van kleur, een intense en aanhoudende neus, met opvallende tonen van rood fruit en kruidige ondertoon. Evenwichtig, rond, zacht en strelend in de mond, met fluweelzachte tannines. Past bij allerlei vleesgerechten, zeker als ze gestoofd zijn. Heerlijk bij gegrilde karbonades en gebakken kalfslever alsook bij oude kazen. Als de wijn en tijdje open staat komt de 'italiaanse' neus van rode vruchten en veel kruiden meer naar voren.

Geografisch gebied:  Veneto

PROMO
ITRM025

Stefano Mancinelli - Lacrima Morro d'Alba Superiore

€14,24


Het werd Traan  van Radda in Chianti genoemd, zou de wijn worden verkocht onder de ergste van Kathmandu. Lacrima di Morro d'Alba Doc is in plaats van een 100% Marche en weinig als zodanig bekend.We zijn in Morro d'Alba, het kasteel van Jesi 10 km van de zee. De wijnstok scheur heeft rode bessen, kruidig aroma en nobele geschiedenis die het drinken van Frederik Barbarossa bereikt, in 1167. Stefano Mancinelli was misschien wel de belangrijkste architect van de herontdekking van een inwoner in de jaren tachtig was voorbestemd om de vergetelheid: het document is aangekomen in 1985. door degenen te staan die listig mengen zeer aromatische rode druif met anderen die niet, Mancinelli certificeren genetisch hun eigen rood-gebaseerde traan om de authenticiteit te garanderen. Het is de enige daartoe.

 

San Marzano - F - Negroamaro

€22,50

100 % negroamaro. Heel diep paars rood, breed en complex aan de neus, met tonen van specerijen, zacht fruit en kersen jam. Een full-bodied wijn, fris en evenwichtig, rijk aan fijne tannines, met een aangenaam langdurige afwerking. Rijkelijke voorgerechten, rood vlees, wild, pecorino kaas zal hih perfect begeleiden.

San Marzano - F - Negroamaro - Double Magnum

€115,00

100 % negroamaro. Heel diep paars rood, breed en complex aan de neus, met tonen van specerijen, zacht fruit en kersen jam. Een full-bodied wijn, fris en evenwichtig, rijk aan fijne tannines, met een aangenaam langdurige afwerking. Rijkelijke voorgerechten, rood vlees, wild, pecorino kaas zal hih perfect begeleiden.

100 % Negroamaro. Heel diep paars rood, breed en complex aan de neus, met tonen van specerijen, zacht fruit en kersen jam. Een full-bodied wijn, fris en evenwichtig, rijk aan fijne tannines, met een aangenaam langdurige afwerking. Rijkelijke voorgerechten, rood vlees, wild, pecorino kaas zal hih perfect begeleiden.

San Marzano - Anniversario 62 - Magnum

€66,00

De anniversario 62 Primitivo di Manduria heeft een kleur: diep Robijnrood. De neus is complex, met aroma's van pruim en kers, tabak en een fijne specerijen. Met volledige lichaam, fluweelachtige, rijpe tannines en nota's van koffie, cacao en vanille in de mond. Twaalf maanden verviel de wijn in de Franse en Amerikaanse eiken vaten. Geniet van deze Italiaanse wijn uit zeer oude wijngaarden in San Marzano en Sava rood vlees, wild of gewoon solo.

Zeer oude wijngaarden geselecteerd in San Marzano en Sava. De bodem is voornamelijk rood met een fijne textuur en een algemeen kalkhoudende ondergrond met weinig opkomende rotsen. De bekende roodheid van deze grond is te wijten aan de aanwezigheid van ijzeroxiden. Het klimaat wordt gekenmerkt door hoge temperaturen het hele jaar door, zeer weinig regenval en een breed temperatuurbereik tussen nacht en dag, die een positieve invloed heeft op de kwaliteit van de druiven. Dit is het centrale gebied van dop 'Primitivo di Manduria'.
18 maanden in goede Franse en Amerikaanse houten vaten.
Intense robijnrode kleur, breed en complex aan de neus; Fruitig, met een snoep en cherry jam aroma, met noten van tabak, licht pittig. Een volwaardige wijn, zacht en rijk aan fijne tannines, met aantekeningen van cacao, koffie en vanille in het einde.

San Marzano - Anniversario 62 - Double Magnum

€132,00

De anniversario 62 Primitivo di Manduria heeft een kleur: diep Robijnrood. De neus is complex, met aroma's van pruim en kers, tabak en een fijne specerijen. Met volledige lichaam, fluweelachtige, rijpe tannines en nota's van koffie, cacao en vanille in de mond. Twaalf maanden verviel de wijn in de Franse en Amerikaanse eiken vaten. Geniet van deze Italiaanse wijn uit zeer oude wijngaarden in San Marzano en Sava rood vlees, wild of gewoon solo.

Zeer oude wijngaarden geselecteerd in San Marzano en Sava. De bodem is voornamelijk rood met een fijne textuur en een algemeen kalkhoudende ondergrond met weinig opkomende rotsen. De bekende roodheid van deze grond is te wijten aan de aanwezigheid van ijzeroxiden. Het klimaat wordt gekenmerkt door hoge temperaturen het hele jaar door, zeer weinig regenval en een breed temperatuurbereik tussen nacht en dag, die een positieve invloed heeft op de kwaliteit van de druiven. Dit is het centrale gebied van dop 'Primitivo di Manduria'.


18 maanden in goede Franse en Amerikaanse houten vaten.
Intense robijnrode kleur, breed en complex aan de neus; Fruitig, met een snoep en cherry jam aroma, met noten van tabak, licht pittig. Een volwaardige wijn, zacht en rijk aan fijne tannines, met aantekeningen van cacao, koffie en vanille in het einde.

San Marzano - Collezione Cinquanta - Magnum

€58,10

De San Marzano Collezione Cinquanta is een nobele rode wijn uit Puglia. Het druivenras Primitivo en Negroamaro combineren als u wilt maken een Robijnrode wijn met een intense en complexe aroma. Biljetten van pruimen, rode jam en een pittige nuances van vanille en zoethout wordt deze San Marzano maken door een prachtige smaaksensatie. In de mond, volledige lichaam, weelderige en geconcentreerd, tegelijkertijd de fluwelen, en met een heerlijk lange finish.

Twaalf maanden uitgebreid de rode wijn in Frans eiken vaten. De druiven komen uit wijngaarden die meer dan 50 jaar oud. De cantine San Marzano, de traditionele vereniging van verschillende gezinnen uit de regio, heeft iets bijzonders hier opnieuw gecreëerd.

Ontdek de San Marzano Collezione Cinquanta aan rood vlees, wild, hartige voorgerechten of gewoon reizigers - omdat deze vol wijn een volledige avond plezier zonder voedselhulp is.

San Marzano - Collezione Cinquanta - Double Magnum

€108,00

De San Marzano Collezione Cinquanta is een nobele rode wijn uit Puglia. Het druivenras Primitivo en Negroamaro combineren als u wilt maken een Robijnrode wijn met een intense en complexe aroma. Biljetten van pruimen, rode jam en een pittige nuances van vanille en zoethout wordt deze San Marzano maken door een prachtige smaaksensatie. In de mond, volledige lichaam, weelderige en geconcentreerd, tegelijkertijd de fluwelen, en met een heerlijk lange finish.

Twaalf maanden uitgebreid de rode wijn in Frans eiken vaten. De druiven komen uit wijngaarden die meer dan 50 jaar oud. De cantine San Marzano, de traditionele vereniging van verschillende gezinnen uit de regio, heeft iets bijzonders hier opnieuw gecreëerd.

Ontdek de San Marzano Collezione Cinquanta aan rood vlees, wild, hartige voorgerechten of gewoon reizigers - omdat deze vol wijn een volledige avond plezier zonder voedselhulp is.

Borgo Scopeto - Chianti Classico DOCG

€12,40

Chianti is vandaag de dag geen onbekende Italiaanse wijn meer. Tegenwoordig is de kwaliteit van de Chianti veel beter dan voorheen. De tijd van de decoratieve mandflessen, gevuld met wijn van lage kwaliteit ligt gelukkig reeds ver achter ons. Chianti Classico heeft de allure aangenomen van een statuswijn die helemaal niet misstaat naast de andere toppers uit Toscane zoals de Brunello di montalcino en Vino Nobile di Montepulciano.Toscane is wereld beroemd om zijn schitterende landschap, de steden in deze regio kennen een rijke cultuur historische geschiedenis met de meest schitterende gebouwen.  De omstandigheden waaronder de druiven groot gebracht worden zijn zeer gunstig, de grond is kalkhoudend, vermengd met mergel en klei.De Chianti van kwaliteit beschikt over karakteristieken eigenschappen met een levendige rode kleur die naar mate de wijn ouder wordt overgaat in roodbruin. In de geur vinden we zachte houttonen, besfruit en specerijen en vele tannines in de smaak waardoor er na enkele jaren een zachte, fruitige en expressieve karakter ontstaat.

Borgo Scopeto - Chianti Classico Riserva Misciano

€21,00

De wijn heeft 18 tot 24 maand op Sloveense eik gerijpt en op Franse barrique van 500L. Nadien een verfijning van 8 maand op fles. De belangrijkste wijngaard van Borgo Scopeto, Misciano is genoemd naar een klein verlaten stad uit de 15e eeuw. De wijn heeft een intens robijnrode kleur met een zoom van granaat. Het boeket is fijn en elegant, intens, met noties van amandelen, gebrande koffie en delicate kruidige toetsen.

De smaak is vol, droog, sober, gestructureerd en heeft een elegante afdronk met een grote zachtheid. Zeer geschikt bij kalfs- en rundsvlees.

Caparzo - Sangiovese - Rosso di Montalcino

€17,18

Luxe Sangiovese van gerenommeerd wijnhuis
Deze rode wijn komt uit Puglia, in de hak van de laars van Italië. De wijn heeft een ruby rode kleur en ruikt naar rijp fruit, tabak en kruiden. De wijn is in de mond vol, warm en zacht en heeft een mooie structuur en een vriendelijke afdronk. Ook zit er in deze wijn een kruidige zoet bittertje wat het gevolg is van de vele zonuren in Zuid-Italië.

Rosso di Montalcino
Rosso di Montalcino is het kleine broertje van Brunello, een van de meest gerenommeerde wijnen van Italië. Brunello behoort samen met Barolo en Amarone tot de 3 koningen van Italië. Rosso en Brunello verschillen heel erg weinig van elkaar, ze zijn beiden gemaakt van 100% Sangiovese en de druiven komen vaak van dezelfde wijngaard. Echter als het gaat om kracht, complexiteit en bewaarpotentieel, dan staat Brunello hoog aan de top. Dit komt door het verschil in lagering op hout. Rosso wordt minder lang op hout gelagerd dan een Brunello, hij vertoeft maximaal 12 maanden van het eikenhout. Dit geeft als resultaat een overweldigende fruitintense, soepele en sappige smaaksensatie.

Pagina 1 van 3
  • adega-de-borba
  • blanco-nieva
  • brown-brothers
  • cecilia-baretta
  • chateau-antugnac
  • cognac-leyrat
  • collefrisio
  • conde
  • fonseca-porto
  • la-estacada
  • leplan
  • logo-allram
  • logo-alma-cersius
  • logo-burmester
  • logo-carmen
  • logo-catena-zapata
  • logo-cederberg
  • logo-charles-heidsieck
  • logo-chateau-la-marzelle
  • logo-de-stefani
  • logo-domaine-faiveley
  • logo-domaine-giuliani
  • logo-domaine-raissac
  • logo-duca-di-salaparuta
  • logo-eikendal
  • logo-emilio-moro
  • logo-fonseca
  • logo-la-estecada
  • logo-la-petit-ferme
  • logo-louis-roederer
  • logo-luis-canas
  • logo-maldant-pauvelot
  • logo-pratello
  • logo-santa-ana
  • logo-steengoed
  • logo-vega-real
  • logo-vignobles-berthier
  • logo-wente
  • man-vintners
  • pasqua
  • pirineos
  • rings
  • stark-conde
  • summerhouse
  • vinedos-de-nieva

Contacteer ons