Bel 0497/66 40 20

Contacteer ons vrijblijvend

Wijnwinkel open

Do - Vrij: 14u - 18u. Zat: 10u - 18u

Gratis verzending

vanaf €250

Horeca

Vraag naar onze speciale tarieven

Wijnmandje
Totaal €0,00
 x 

Uw wijnmandje is leeg

Totaal €0,00

Wijnen

Marche

Stefano Mancinelli - Lacrima Morro d'Alba Superiore

€17,80

Het werd Traan  van Radda in Chianti genoemd, zou de wijn worden verkocht onder de ergste van Kathmandu. Lacrima di Morro d'Alba Doc is in plaats van een 100% Marche en weinig als zodanig bekend.We zijn in Morro d'Alba, het kasteel van Jesi 10 km van de zee. De wijnstok scheur heeft rode bessen, kruidig aroma en nobele geschiedenis die het drinken van Frederik Barbarossa bereikt, in 1167. Stefano Mancinelli was misschien wel de belangrijkste architect van de herontdekking van een inwoner in de jaren tachtig was voorbestemd om de vergetelheid: het document is aangekomen in 1985. door degenen te staan die listig mengen zeer aromatische rode druif met anderen die niet, Mancinelli certificeren genetisch hun eigen rood-gebaseerde traan om de authenticiteit te garanderen. Het is de enige daartoe.

Wetticisme gedeeltelijk, haar L acrima van Morro d'Alba Superiore 2009 is een van de echte kampioenen van de categorie. Paars, intens en geurig. Roze, paars en bessen impact van de neus met fris en herkenbaar. Geurig en onmiddellijke Tear Dit is een prototype neus redelijk complex maar intrigerend om het punt van het zuigen gretig ademen. Bevestiging van de uitstekende gebouwen, de sip slingert zich door een zachte attack, alcoholpercentage gemeten, slank lichaam, definitief infiltrerende en subtiel gepeperde. Wijn lekker en typische, rijker dan de 'basic' business - het Podere Santa Maria del Fiore, die is een must voor rigoureuze uitvoering van de aanwijzing en de beschikbaarheid - en zeker beter dan de vrucht sensaties, geduwd aromatisch door koolzuur maceratie maar al te gestript smaak progressie. € 12 in een wijnwinkel voor een wijn van 88/100, een gemiddelde van 90 (een zeldzame genot neus) en 86 (body en complexiteit).

Bodegas Xenysel - Bodegas Xenysel - Xenysel Joven P. Franco

€7,20

Volle rode wijn van zeer oude, originele stokken!
Deze volle en fruitige wijn is gemaakt van zeer oude stokken! Pie Franco wil zeggen dat de de wijnstokken nog origineel (Pre Phyloxera) zijn en dus niet geënt op Amerikaanse onderstokken. De wijn heeft heerlijke aroma's van bes, braam en pruim. Een wat gecompliceerde kruidigheid met veel fruit en extract. De afdronk is lang met een hintje kruidnagel. Stevig maar soepel.

Tussen de wijnstreken Yecla en Bullas in Murcia in Oost-Spanje ligt Jumilla, naar de gelijknamige hoofdstad van de regio. In dit dorre en licht heuvelige wijngebied ten westen van Alicante liggen de wijngaarden tussen de vier- en achthonderd meter boven de zeespiegel op een onderlaag van kalksteen bedekt met zand. Er heerst een verzengend warm klimaat waar alleen zeewind soms voor verkoeling zorgt.
Juist die bodemgesteldheid in combinatie met de weersomstandigheden stelde het uitbreken van de phylloxeraplaag lange tijd uit. Pas eind jaren tachtig van deze eeuw wist de druifluis de wijngaarden van Jumilla aan te tasten. Hierdoor was de wijnsector natuurlijk wel genoodzaakt de oude stokken te rooien en nieuwe aan te planten. Wat zou dan beter zijn dan dit maar direct goed aan te pakken?
Er werd veel geld geïnvesteerd in onderzoek naar de beste variëteiten voor het gebied. Want dat het toe was aan vernieuwing stond buiten kijf: de opbrengsten waren er laag en veel wijn die hier geproduceerd werd, de vino de doble pasta, was zo zwaar dat hij gebruikt werd om de lichtere wijnen uit Alicante en Valencia aan te sterken en te kleuren.

Onder aanvoering van een aantal grote wijnconcerns en met financiële injecties van de Europese Commissie werd de hele wijnregio opnieuw ingericht en begon men zich toe te leggen op de productie van modernere en commercieel interessante wijnen.

Een druif die zich bijzonder goed thuis voelt in dit warme, droge klimaat én in de nabijheid van zee, is de monastrell, mourvèdre in Frankrijk en ook daar een liefhebber van hitte en zeelucht. Monastrell staat in Jumilla dan ook verreweg het meeste aangeplant een diepgekleurde, stevige wijnen. Door de lage opbrengsten per hectare – 10 hectoliter is niet ongewoon – hebben ze bovendien veel concentratie. Steeds vaker wordt monastrell gecombineerd met druiven als syrah, garnacha of of tempranillo en zijn de resultaten wat zachter, fruitiger en toegankelijker.

Bodegas Xenysel - Nydia

€9,00

 Deze krachtige wijn is gemaakt met druiven die zijn geselecteerd vanwege de hoge kwaliteit en structuur van oude wijngaarden met een laag rendement van de Monastrell-soort.
Verwerking en veroudering Na de ontkalking van de druiven wordt het vinificatieproces uitgevoerd in roestvrijstalen tanks gedurende 15 dagen met een maximale temperatuur van 26ºC.
Als het proces van maceratie-gisting voorbij is, gaat het over naar Franse en Amerikaanse eiken vaten, waar het ouder wordt in verouderde kamers zonder licht en gedurende 4 maanden.
100% monastrell.

  • adega-de-borba
  • blanco-nieva
  • brown-brothers
  • cecilia-baretta
  • chateau-antugnac
  • cognac-leyrat
  • collefrisio
  • conde
  • fonseca-porto
  • la-estacada
  • leplan
  • logo-allram
  • logo-alma-cersius
  • logo-burmester
  • logo-carmen
  • logo-catena-zapata
  • logo-cederberg
  • logo-charles-heidsieck
  • logo-chateau-la-marzelle
  • logo-de-stefani
  • logo-domaine-faiveley
  • logo-domaine-giuliani
  • logo-domaine-raissac
  • logo-duca-di-salaparuta
  • logo-eikendal
  • logo-emilio-moro
  • logo-fonseca
  • logo-la-estecada
  • logo-la-petit-ferme
  • logo-louis-roederer
  • logo-luis-canas
  • logo-maldant-pauvelot
  • logo-pratello
  • logo-santa-ana
  • logo-steengoed
  • logo-vega-real
  • logo-vignobles-berthier
  • logo-wente
  • man-vintners
  • pasqua
  • pirineos
  • rings
  • stark-conde
  • summerhouse
  • vinedos-de-nieva

Contacteer ons