Bel 0497/66 40 20

Contacteer ons vrijblijvend

Wijnwinkel open

Do - Vrij: 14u - 18u. Zat: 10u - 17u

Gratis verzending

vanaf €250

Horeca

Vraag naar onze speciale tarieven

Wijnmandje
Totaal €0,00
 x 

Uw wijnmandje is leeg

Totaal €0,00

Wijnen

Italië

Desire Lush & Zin Primitivo

€9,80
Desire Lush & Zin Primitivo Puglia is een heerlijke rode wijn met in de neus intense aroma's van pruimen, rood fruit, koffie, cacao en diverse kruidige tonen. De wijn is zwoel en rond, fullbodied met zachte tannines. Hij heeft een prachtige dieprode kleur.
Desire Lush & Zin Primitivo Puglia is afkomstig van het wijnhuis Pasqua. De rode primitivo druiven voor deze wijn zijn handgeplukt en worden na de oogst met de hand ontsteelt en voorzichtig gekneusd. Daarna verblijven de druiven gedurende een week in een tank met lage temperatuur. Gevolgd door zes maanden houtrijping. Hierna wordt de wijn gebotteld. Dit proces levert een mooie wijn op met een dieprode kleur.

Druiven: Primitivo

Desire Lush & Zin Primitivo Magnum

€21,80
Desire Lush & Zin Primitivo Puglia is een heerlijke rode wijn met in de neus intense aroma's van pruimen, rood fruit, koffie, cacao en diverse kruidige tonen. De wijn is zwoel en rond, fullbodied met zachte tannines. Hij heeft een prachtige dieprode kleur. 

Desire Lush & Zin Primitivo Puglia is afkomstig van het wijnhuis Pasqua. De rode primitivo druiven voor deze wijn zijn handgeplukt en worden na de oogst met de hand ontsteelt en voorzichtig gekneusd. Daarna verblijven de druiven gedurende een week in een tank met lage temperatuur. Gevolgd door zes maanden houtrijping. Hierna wordt de wijn gebotteld. Dit proces levert een mooie wijn op met een dieprode kleur.

Druiven: Primitivo

Garofoli - Piancarda MAGNUM

€22,00

Het werd Traan  van Radda in Chianti genoemd, zou de wijn worden verkocht onder de ergste van Kathmandu. Lacrima di Morro d'Alba Doc is in plaats van een 100% Marche en weinig als zodanig bekend.We zijn in Morro d'Alba, het kasteel van Jesi 10 km van de zee. De wijnstok scheur heeft rode bessen, kruidig aroma en nobele geschiedenis die het drinken van Frederik Barbarossa bereikt, in 1167. Stefano Mancinelli was misschien wel de belangrijkste architect van de herontdekking van een inwoner in de jaren tachtig was voorbestemd om de vergetelheid: het document is aangekomen in 1985. door degenen te staan die listig mengen zeer aromatische rode druif met anderen die niet, Mancinelli certificeren genetisch hun eigen rood-gebaseerde traan om de authenticiteit te garanderen. Het is de enige daartoe.

Wetticisme gedeeltelijk, haar L acrima van Morro d'Alba Superiore 2009 is een van de echte kampioenen van de categorie. Paars, intens en geurig. Roze, paars en bessen impact van de neus met fris en herkenbaar. Geurig en onmiddellijke Tear Dit is een prototype neus redelijk complex maar intrigerend om het punt van het zuigen gretig ademen. Bevestiging van de uitstekende gebouwen, de sip slingert zich door een zachte attack, alcoholpercentage gemeten, slank lichaam, definitief infiltrerende en subtiel gepeperde. Wijn lekker en typische, rijker dan de 'basic' business - het Podere Santa Maria del Fiore, die is een must voor rigoureuze uitvoering van de aanwijzing en de beschikbaarheid - en zeker beter dan de vrucht sensaties, geduwd aromatisch door koolzuur maceratie maar al te gestript smaak progressie. € 12 in een wijnwinkel voor een wijn van 88/100, een gemiddelde van 90 (een zeldzame genot neus) en 86 (body en complexiteit).

Conte Vistarino - Cru Pernice Pinot Nero DOC Oltrepo Pavese

€31,20

Diep robijnrood met granaattinten en rijk, aantrekkelijk, fris, breed met geur van Pinot Nero-druiven, zelfs als ze zachtjes verfijnd zijn in eikenhout.
Fijn, heerlijk, zacht, medium tot vol body zeer goed uitgebalanceerd met een aangenaam mineraal lange afdronk. Tannines en zuurgraad gaan heel goed samen en het resultaat is tegelijkertijd kracht en harmonie tijd.Costa del Nero betekent 'de zwarte top van een heuvel' verwijzend naar het deel van de nalatenschap dat gewoonlijk wordt beschouwd als het beste voor wijngaarden. Cascina Nero is de tweede meest geschikte grond voor Pinot Nero in het hart van Rocca de ’Giorgi. De wijngaard is verspreid over 6 hectare exclusief voor Pinot Nero, op het zuiden gericht op een hoogte van ongeveer 300 meter.
Het resultaat is een moderne, soepele Pinot Nero, trouw aan wijnliefhebbers verwachtingen maar verrassend voor ongedwongen elegantie.

Cantina Mabis - Neropasso Magnum

€29,00

Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimencompote. Fijn en fluwelig op het palet, aangehouden stevige, ronde tannine in de afdronk. Opgericht in 1878 als een Veronese wijnhandelaar en in de eerste decennia van de 20ste eeuw verder ontwikkeld dankzij de oprichten Terence Biscardo.

In het midden van de 20ste eeuw nam de zoon, Luigi, het bedrijf over en het werd snel één van de belangrijkste van de regio met investeringen in de processen om de wijn te maken en te bottelen. Dankzij deze investeringen opende nieuwe markten naar de VS en de rest van Europa.

Tot op de dag van vandaag volgen de huidige erfgenamen, Maurizo en Martino Biscardo, het pad van onderzoek, kwaliteit en innovatie, alle belangrijke aspecten die dit familiebedrijf characteriseren.

Cantine San Marzano - Susco Susumaniello Salento IGP

€15,50

Bodem: Kustbodem, zandige leem met een gemiddelde structuur, met goede aanwezigheid van rotsen. Het is vrij ondiep, donker, doorlatend en doorlatend

Type landbouw: Guyot, 4500 wijnstokken per ha

Druivenoogst: tweede helft september

Rijping: 6 maanden in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten.

Proefnotities: Intrigerend bloemig en fruitig boeket, ook kruidig ​​met delicate balsamico-tonen; intens robijnrood van kleur. Een goed tannine weefsel zorgt voor veroudering op het vat. Het is goed gestructureerd met een zekere elegantie, het vertoont een interessante zuurgraad en een lange afdronk

Lekker bij: De structuur en zuurgraad maken het een ideaal toppaar bij rijke eerste en tweede gangen, gegrild vlees, belegen kaas

Druiven: Susumaniello

Serveertemperatuur: 16-18 ° C

Colle Bello - Rosso del Veneto - Merlot, Sangiovese

€8,40

Prachtige Italiaanse wijnen met een leuk verhaal vind je enkel bij Cantine Le Giare. Aan de oevers van het Gardameer en dicht bij Bardolino, maakt de gerenommeerde Le Giare familie reeds generaties lang excellente wijnen. Ze hebben meerdere wijngaarden op de heuvels aan de oevers van het Gardameer en vandaar de naam die onze wijnen kenmerkt :’Colle Bello’ of ‘Mooie heuvel’.

Proefnotities: In de neus een boeket van rijpe pruimenconfituur en vijgen die rijkelijk aanwezig zijn. Mooie zachte en toegankelijke textuur, opgezweept door prima zuren die het geheel opfrissen en in evenwicht brengen. De Italiaanse zon in je glas. Lekker bij: Begeleider van typisch Italiaanse voorgerechten, rood vlees, zachte kazen en gegrilde gerechten

Pico Maccario - Barbaresco DOCG

€23,00

Een wijn met een robijnrode kleur. In de neus ruiken we mokka, zwarte chocolade en opgelegde kersen. Deze aroma's blijven bevestigd bij walsen waar zich zwart fruit komt vervoegen bij de rest van dearoma’s.

In de mond mooie zuren met heel wat kruidigheid, zwart rijp fruit en opgelegde pruimen. De tannines zijn nog aanwezig maar zonder enige agressie. De afdronk is lang en aangenaam, het is echt een wijn waar je nog (minstens) een tweede glas van wil. Hij is nu al perfect drinkbaar maar kan nog makkelijk 10 jaar.

Druiven: Nebbiolo

Cantine San Marzano - Rari - Nero d’Avola

€10,00

Alleen al voor wijnen als de RARI Nero d'Avola moet je gewoon van de hete en droge zomers op Sicilië houden. Wat een smaakdiepte! Wat een prachtig boeket dat ruikt naar zwarte kersen en frambozengelei en vergezeld gaat van een vleugje cacao en vanille.

Zoveel overvloed laat hopen op geweldige dingen in de mond en we zullen niet teleurgesteld zijn: Complex, maar toch harmonieus en met een lange, kruidige afdronk, verwent deze wijncreatie uit het huis van San Marzano ons.

Druiven: Nero d’Avola

Fontalpino - Chianti Classico Riserva

€29,20

Fattoria Carpineta Fontalpino ligt aan de voet van de heuvel van Montaperti waar op 4 september 1260 de epische strijd plaatsvindt tussen de Ghibellines Senesi en de Florentijnse Guelphs.

Het bedrijf is al vele jaren biologisch en produceert ongeveer 100.000 flessen heerlijke wijnen per jaar met respect voor de tradities van deze prachtige regio.
Deze topper is gemaakt van de sangiovese druif en is een primus wat Chianti betreft!

Grote chromatische structuur met rijp rood fruit en bloemen. De structuur is indrukwekkend maar zeer drinkbaar. Noten van kruiden en mineralen.

Druiven: Sangiovese

Famiglia Pasqua - Mai Dire Mai - Valpolicella DOC Superiore

€39,50

MAI DIRE MAI is het resultaat van de ontmoeting tussen de eeuwenoude ervaring van de familie Pasqua en het uitzonderlijke terroir van de Montevegro-wijngaard: de 23 hectare wijngaarden liggen op de top van een heuvel op 350 meter hoogte tussen de Val d'Illasi en de Val di Mezzane, waarvan de bodem van basaltische en kalkhoudende oorsprong een optimale mineraliteit garandeert. Een iconische lijn die gekenmerkt wordt door elegantie, complexiteit en een unieke smaak.

De druiven worden met de hand geoogst met zorgvuldige selectie. Na een zachte persing vindt de gisting plaats bij een gecontroleerde temperatuur tussen 22-26°C. De volgende stap is de verfijning in 500 liter vaten en 225 liter Franse eiken barriques (voornamelijk nieuw of tweede passage hout) gedurende 18 maanden.

Het is een wijn die ontdekt moet worden en die zich geleidelijk openbaart, sober bij de eerste slok, maar die zich vervolgens uitdrukt in al zijn kracht en persoonlijkheid. Intens en complex, elegant en etherisch. In de neus tonen van tabak, cederhout, kreupelhout en balsamico. In de mond is hij warm en intens met aroma's van morellen kersen, kruidnagel en koffie, zeer fijne en ronde tannines. Krachtig, met grote zuurgraad, lange en aanhoudende afdronk met kruidige tonen.

Smakelijke voorgerechten met paddestoelen of wildragout, risotto's, rood vlees of gekookt vlees volgens de Veronese traditie.

Famiglia Pasqua - Mai Dire Mai - Amarone DOC

€95,00

MAI DIRE MAI is het resultaat van de ontmoeting tussen de eeuwenoude ervaring van de familie Pasqua en het uitzonderlijke terroir van de Montevegro-wijngaard: de 23 hectare wijngaarden liggen op de top van een heuvel op 350 meter hoogte tussen de Val d'Illasi en de Val di Mezzane, waarvan de bodem van basaltische en kalkhoudende oorsprong een optimale mineraliteit garandeert. Een iconische lijn die gekenmerkt wordt door elegantie, complexiteit en een unieke smaak.

De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd, daarna laat men ze 4 maanden in kisten drogen om een hogere suikerconcentratie te verkrijgen. Na de persing volgt een koude maceratie vooraf, terwijl de malolactische gisting gedurende 40 dagen in staal plaatsvindt bij een gecontroleerde temperatuur van 22-26 C. De rijping in Franse eiken vaten (70% barriques van 225 liter en 30% in tonneaux van 500 liter, uitsluitend nieuw hout) duurt 24 maanden.

Een wijn van grote concentratie, structuur, elegantie en kracht. Nog jong maar met een grote persoonlijkheid. De neus onthult intense aroma's van kreupelhout, morellen kersen, cederhout, cacao en hints van leer. Het gehemelte is warm en rijk, omhullend en complex, met tonen van rijp zwart fruit, kruidnagel, pure chocolade en mokka. Een wijn met een opmerkelijke complexiteit en frisheid, mede dankzij de belangrijke zuurgraad. De tannines zijn stevig maar elegant met een fascinerende en aanhoudende afdronk.

Gerijpte kazen, rood vlees, Amarone risotto en perfect bij pure chocolade.

Druiven: Corvina. Corvinone en Rondinella

Cantina Mabis - Enigma - Premium Neropasso

€17,80

In 1878 legde Terenzio Biscardo als wijnhandelaar de basis van zijn wijnhandel. Pas in de jaren ’30 kocht zoon Luigi zelf enkele wijngaarden en ging hij met zijn eigen druiven aan de slag. Het wijnhuis werd volwassen en verwierf internationaal steeds meer bekendheid. Na de tweede wereldoorlog lag de wereld voor het grijpen en werden de fantastische wijnen van Biscardo in alle hoeken van de wereld erg gegeerd. Ook bij ons horen de Biscardowijnen tot één van de populairste in hun soort.

Elegante en evenwichtige rode wijn uit de Emilia-Romagna wijnregio (Rubicone) gemaakt volgens de Appassimento methode. Deze 100% Sangiovese wijn kent heel wat aroma's van zwart fruit en rode vruchten (bramen en frambozen). Volle en stevige afdronk met zachte tannines

Druiven: Sangiovese

Viviani - Amarone della Valpolicella Classico DOCG

€33,20

De familie Viviani cultiveert in Mazzano tien hectare wijngaarden in de klassieke Valpolicella.

De blootstelling van de wijngaarden (Zuid-Zuidoost) en hun hoogte (350-450 m.) Garandeert de beste omgevingsomstandigheden voor de teelt van de wijnstok, hieraan komt de geventileerde positie en de lage vochtigheid die het drogen van de wijn bevordert. wijnstokken. druiven waarvan Recioto en Amarone worden verkregen.

De Viviani hebben getracht de kenmerken van hun eigen fonds met hun werk te versterken; Allereerst door in de wijngaard die teeltmethoden toe te passen die de wijnstok in staat stellen het fundamentele evenwicht te bereiken om kwaliteitsdruiven te verkrijgen.

Rode wijn van groot belang, vol, intens en elegant. Het behoudt de typische geuren van druiven die op grote hoogte zijn geoogst, aroma's van aromatische kruiden en wilde bloemen zijn herkenbaar, droog en ondersteund door een mooie kracht.

Druiven: Corvina. Corvinone en Rondinella

Viviani - Amarone della Valpolicella - Classico DOCG - Della Casa dei Bepi

€57,90

De familie Viviani cultiveert in Mazzano tien hectare wijngaarden in de klassieke Valpolicella.

De blootstelling van de wijngaarden (Zuid-Zuidoost) en hun hoogte (350-450 m.) Garandeert de beste omgevingsomstandigheden voor de teelt van de wijnstok, hieraan komt de geventileerde positie en de lage vochtigheid die het drogen van de wijn bevordert. wijnstokken. druiven waarvan Recioto en Amarone worden verkregen.

De Viviani hebben getracht de kenmerken van hun eigen fonds met hun werk te versterken; Allereerst door in de wijngaard die teeltmethoden toe te passen die de wijnstok in staat stellen het fundamentele evenwicht te bereiken om kwaliteitsdruiven te verkrijgen.
De warme reflecties van de charmante robijnrode kleur onthullen een elegant bouquet, met frisse sensaties van vlezig rood fruit zoals zwarte kersen, bramencassis, vervaagde rozenblaadjes en zoete specerijen. Direct daarna volgen fijne tonen van eucalyptus, toffee, zoethout en chocoladestukjes.

In de mond gaat de rijke en nobele smaak van chocolade over in de fluweelzachte textuur van mokka. Eerst warm en buitengewoon zacht, op het einde vertoont hij perfecte tannines en een wonderlijke frisheid. Verbazingwekkend lange afdronk.
Druiven: Corvina. Corvinone en Rondinella

Collefrisio -Vignaquadra - Montepulciano d’Abruzzo DOC

€15,20

Deze mooie Abruzzenwijn onderscheidt zich overtuigend van de grote plas lichte en dunne wijnen, die vooral op hoge rendementen gericht zijn. Met zijn wijnbedrijf Collefrisio toont De Luca welke kansen deze nog ondergewaardeerde regio heeft. De druiven voor deze rijke, volle en tegelijkertijd ook soepele rode wijn worden laat, pas in de tweede helft van oktober, én in perfect gezonde staat geoogst.

Optimaal rijpe druiven zorgen voor sappigheid en fruit, maar ook voor zachte tannine: belangrijke voorwaarden voor een plezierige doordrinkbaarheid. Op warme dagen smaakt de wijn licht gekoeld nog beter. Het hele jaar door inzetbaar, bijvoorbeeld bij salades en barbecue, maar ook lekker bij robuuste stoofschotels

Condé - Predappio - Sangiovese Riserva - Blue Capsule

€27,40

Een goede wijn, gemaakt met de beste kraan bedrijf. De bijzondere samenstelling van de rotsachtige grond en goede belichting, zodat de wijngaarden van hoge kwaliteit clusters te produceren. Nadat de stalen vergisting die ongeveer 15-20 dagen, waarin overpompen en délestage garant voor een perfecte extractie van edele verbindingen uit de huiden, 70% van deze wijn volledige malolactische gisting vindt plaats neemt, het beëindigen van de leeftijd in vaten Frans eiken voor 18 maanden, terwijl de resterende 30% wordt geplaatst in Deze wijn toont een dieprode kleur met paarse tinten, neiging om granaat met het ouder worden. De neus toont een volwassen en intens fruit, balsamico en extreme doorzettingsvermogen, met elegante tannines en een a De wijnkelders van Condé liggen op de heuvels die Predappio omringen, die al lange tijd de ware woning van Sangiovese zijn beschouwd.

Waardering en respect voor de terroir en voor de tradities vormen de basis van de Condé-filosofie. Het verlangen om dit natuurlijke en historische erfgoed te eerbiedigen, heeft de beslissing genomen om meestal Sangiovese druiven op het landgoed te planten, in mindere mate door Merlot flankeren.

Respect voor het milieu is altijd een fundamenteel probleem geweest voor de wijnmakerij die de beginselen van geïntegreerde plaagbestrijding en duurzame wijnbouw volgt. Diepe robijnrode kleur met een complex boeket, weerspiegelt de invloed van de kalkhoudende-kleigrond in zijn krachtige en buitengewone rijpe tannines. Het fruit wordt gehandhaafd door een zure stam en minerale karakter op de afwerking. Deze wijn heeft grote levensduur en kan opmerkelijke evolutie in de fles.

Druiven
Sangiovese 100%

10 maanden op inox en 18 maanden op franse eikenvaten en 12 maanden op fles

San Marzano - Talò - Primitivo di Manduria

€12,60

Primitivo di Manduria Sud Feudo San Marzano is gemaakt van 100 % Primitivo druiven. Het bouquet is uitgesproken en roept associaties op van pruimen, olijven, vijgen, zwart fruit als bramen en vleeskersen; eveneens impressies van specerijen en romige vanille. In de mond volop zoet fruit met indrukken van kruiden tot vanille en zwarte bessen tot zwoele granaatappel. Deze wijn wordt gemaakt in de productieregio's San Marzano, Salento, Puglia.

Op bijna 100 meter boven de zeespiegel, met een hoge gemiddelde temperatuur en zeer weinig neerslag gedurende het jaar. De bodems zijn voornamelijk samengesteld door klei, met een gemiddelde diepte, die reikt tot 1 meter. De wijn heeft 4 maanden gerijpt op eiken vaten.

San Marzano - Anniversario 62

€28,20

De anniversario 62 Primitivo di Manduria heeft een kleur: diep Robijnrood. De neus is complex, met aroma's van pruim en kers, tabak en een fijne specerijen. Met volledige lichaam, fluweelachtige, rijpe tannines en nota's van koffie, cacao en vanille in de mond. Twaalf maanden verviel de wijn in de Franse en Amerikaanse eiken vaten. Geniet van deze Italiaanse wijn uit zeer oude wijngaarden in San Marzano en Sava rood vlees, wild of gewoon solo.

Zeer oude wijngaarden geselecteerd in San Marzano en Sava. De bodem is voornamelijk rood met een fijne textuur en een algemeen kalkhoudende ondergrond met weinig opkomende rotsen. De bekende roodheid van deze grond is te wijten aan de aanwezigheid van ijzeroxiden. Het klimaat wordt gekenmerkt door hoge temperaturen het hele jaar door, zeer weinig regenval en een breed temperatuurbereik tussen nacht en dag, die een positieve invloed heeft op de kwaliteit van de druiven. Dit is het centrale gebied van dop 'Primitivo di Manduria'.

Oogstperiode
Tweede helft van september

Vinificatie
Druiven worden met de hand geoogst in de geavanceerde status van rijping. Maceratie: 18 dagen op 80% van de massa, 25 dagen op resterende 20%. Thermo-gecontroleerde alcoholische fermentatie met autochtonische gisten bij 24-26 °C.

Veroudering
18 maanden in goede Franse en Amerikaanse houten vaten.

Verouderingspotentieel
Een wijn die zijn organoleptische eigenschappen gedurende 7 jaar behoudt.

Proefnotities
Intense robijnrode kleur, breed en complex aan de neus; Fruitig, met een snoep en cherry jam aroma, met noten van tabak, licht pittig. Een volwaardige wijn, zacht en rijk aan fijne tannines, met aantekeningen van cacao, koffie en vanille in het einde.

Best geserveerd met
Rood vlees, spel, hartige eerste cursussen. Meditatie wijn.

Servietemperatuur:
Ongeveer 18 °C.

San Marzano - Collezione Cinquanta - Primitivo, Negroamaro

€21,40

De San Marzano Collezione Cinquanta is een nobele rode wijn uit Puglia. Het druivenras Primitivo en Negroamaro combineren als u wilt maken een Robijnrode wijn met een intense en complexe aroma. Biljetten van pruimen, rode jam en een pittige nuances van vanille en zoethout wordt deze San Marzano maken door een prachtige smaaksensatie. In de mond, volledige lichaam, weelderige en geconcentreerd, tegelijkertijd de fluwelen, en met een heerlijk lange finish.

Twaalf maanden uitgebreid de rode wijn in Frans eiken vaten. De druiven komen uit wijngaarden die meer dan 50 jaar oud. De cantine San Marzano, de traditionele vereniging van verschillende gezinnen uit de regio, heeft iets bijzonders hier opnieuw gecreëerd.

Ontdek de San Marzano Collezione Cinquanta aan rood vlees, wild, hartige voorgerechten of gewoon reizigers - omdat deze vol wijn een volledige avond plezier zonder voedselhulp is.

Preciso - Nero d'Avola di Sicilia

€5,90

Deze prachtige Nero d'Avola heeft een heerlijke geur van zwart fruit, zoals bessen en bramen. De smaak is werkelijk genieten; pure smaken van zwart, rood fruit met bramen en bessen tot in detail, tonen van rokerigheid en specerijen. De afdronk is plezierig zacht, doch lang, wat het drinken van deze wijn echt puur genieten maakt.
De druif bij uitstek van Sicilië. De druif kenmerkt zich door het zwarte fruit en de kracht die het uitstraalt qua geur en smaak.

Borgo Scopeto - Borgonero Supertuscan

€13,90

De naam Borgonero verwijst naar een oude nederzetting van een boerderij in Borgo Scopeto. Het is een supertoscaanse wijn met een grote persoonlijkheid en elegantie, waarvan de druiven geselecteerd werden uit de beste terroirs. Ze bastaat uit sangiovese, syrah en cabernet sauvignon. Dieprode kleur.

Borgo Scopeto - Borgonero Supertuscan - Magnum

€27,90

De naam Borgonero verwijst naar een oude nederzetting van een boerderij in Borgo Scopeto. Het is een supertoscaanse wijn met een grote persoonlijkheid en elegantie, waarvan de druiven geselecteerd werden uit de beste terroirs. Ze bastaat uit sangiovese, syrah en cabernet sauvignon. Dieprode kleur.

Barone Ricasoli - Castelli di Brolio

€52,20
Handgeplukt tussen 25 september en 10 oktober. 15 dagen gistingstijd.

Caparzo - Sangiovese

€8,50

Caparzo werd opgericht tegen het einde van de jaren zestig. De wijngaarden van het Caparzo-landgoed omvatten ongeveer  90 hectare (210 acres) in Montalcino. Het landgoed is gelegen op een heuvelachtig gebied op 220 meter boven zeeniveau, op het zuiden en zuidoosten. Het bedrijf is met de tijd meegegroeid en aangepast met behoud en respect voor de tradities van het terroir. Eigenares Elisabetta Gnudi en wijnmaker Massimo Bracalenti maken moderne wijnen met respect voor traditie. De rustieke en elegante Caparzo villa, La Casa, gelegen aan de voet van Montalcino is te huur voor diegenen die de schoonheid en rust van het Toscaanse platteland volledig willen ervaren. Caparzo produceert sinds 1970 Brunello's, toen de situatie in Montalcino helemaal anders was dan het nu is. Op dat moment waren er slechts 13 wijnmakers in Montalcino, en dat maakt Caparzo tot één van de historische Brunello producenten. Bij Caparzo is hun activiteit voornamelijk gericht op het verkrijgen van hoogwaardige producten, dat men realsieert door een combinatie van ambachtelijke technieken, gecombineerd met een modern en efficiënt management.

Naast Brunelo's maken zij ook andere Toscaanse wijnen, zoals een chardonnay of zoal deze instap sangiovese. Afkomstig van jongere wijnstokken, in lager- en rijker gelegen wijngaarden.

Een toegankelijke fruitige en aangename wijn voor de jonge liefhebber. Schitterende robijnkleur. Aarbei en kers, met een aantal maanden houtlagering op grote ...

Caparzo - La Casa - Brunello di Montalcino

€58,50

Toen Elisabetta Gnudi Angelini de wijnmakerij in 1998 kocht, was Caparzo, onder leiding van Nuccio Turone, al een van de modernste wijnmakerijen in Toscane. Twaalf vrienden uit Milaan hadden het met cipressen omzoomde landgoed halverwege de jaren zestig in het noorden van de gemeente Montalcino gekocht als een soort gemeenschappelijk landhuis om Brunello te produceren, maar hebben het later verlaten vanwege meningsverschillen. De grote inzet van de omzichtige Roman Gnudi Angelini bij de dure herstructurering en verdere versterking van de betoverende wijnmakerij heeft geleid tot opmerkelijke successen. De nieuwe ondergrondse kamers voor wijnbereiding en een inmiddels voltooide vernieuwing van de houtvoorraad met de aankoop van vaten in tussenmaten lieten de wijnmakerij weer schitteren in de heldere schittering van vroeger tijden. Het bedrijf mag zich dan ook met recht tot de meest gerenommeerde Brunello-fabrikanten in de denominatie rekenen. 

De 90 hectare wijngaarden van Tenuta Caparzo zijn verspreid over verschillende locaties. Onder hen waren ook de legendarische Cru-locatie La Casa en de locatie La Caduta. De wijngaarden van het landgoed liggen gedeeltelijk in de topgebieden van Montosoli in het noorden en Castelgiocondo in het westen van Montalcino. Oudere plantages - ook in het zuiden - werden gereviseerd. 

Met een benijdenswaardige positie op de Montosoli-heuvel, wordt de La Casa-wijngaard van Caparzo sinds 1977 afzonderlijk gevinifieerd en is het een van de eerste bottelingen met één wijngaard in Montalcino. Net als de gewone Brunello bezit La Casa een verrassende onderliggende zuurgraad die helderheid en focus geeft aan de wijn; de noordelijke expositie van het perceel speelde hierin zeker een rol. 

Gemaakt van de beste uitverkorene sangiovesedruiven, gelegen in de wijngaard La Casa, 275 meter boven de zeespiegel, noordelijk van Montalcino. Caparzo was één van de eerste wijnmakers die het verstand had om met zulk een terroir te werken.

Brunello La Casa is om echt enthousiast over te zijn en misschien wel de beste in de geschiedenis van het huis: heldere, intense robijnrode granaat. Complexe aroma's van zoet rood fruit smelten samen tot rozenblaadjes, zoethout, kruiden en munt. Stevig en gepolijst in de mond, bloemige tonen zorgen voor levendigheid, fijne tannines en uitgebalanceerde zuurgraad geven structuur en stabiliteit, mooi gearticuleerd en sappig in de afdronk.

Deze wijn bestaat uit 100 % ...

Caparzo - La Caduta - Rosso di Montalcino

€21,40

Toen Elisabetta Gnudi Angelini de wijnmakerij in 1998 kocht, was Caparzo, onder leiding van Nuccio Turone, al een van de modernste wijnmakerijen in Toscane. Twaalf vrienden uit Milaan hadden het met cipressen omzoomde landgoed halverwege de jaren zestig in het noorden van de gemeente Montalcino gekocht als een soort gemeenschappelijk landhuis om Brunello te produceren, maar hebben het later verlaten vanwege meningsverschillen. De grote inzet van de omzichtige Roman Gnudi Angelini bij de dure herstructurering en verdere versterking van de betoverende wijnmakerij heeft geleid tot opmerkelijke successen. De nieuwe ondergrondse kamers voor wijnbereiding en een inmiddels voltooide vernieuwing van de houtvoorraad met de aankoop van vaten in tussenmaten lieten de wijnmakerij weer schitteren in de heldere schittering van vroeger tijden. Het bedrijf mag zich dan ook met recht tot de meest gerenommeerde Brunello-fabrikanten in de denominatie rekenen. 

De 90 hectare wijngaarden van Tenuta Caparzo zijn verspreid over verschillende locaties. Onder hen waren ook de legendarische Cru-locatie La Casa en de locatie La Caduta. De wijngaarden van het landgoed liggen gedeeltelijk in de topgebieden van Montosoli in het noorden en Castelgiocondo in het westen van Montalcino. Oudere plantages - ook in het zuiden - werden gereviseerd. 

De wijn:Rosso di Montalcino is het fruitige kleine broertje van Brunello, die samen met Barolo en Amarone tot de 3 koningen van Italië behoren. In ...

PROMO
ITRC48.jpg

Caparzo - Ca' del Pazzo

€19,04

Cà del Pazzo is de oude naam van de stad die nu Caparzo heet. Deze wijn genoemd naar de oude stad is een blend van sangiovese en Cabernet Sauvignon. Na een periode van 2 jaar rijping op vat, wordt Cà del Pazzo verfijnd in de fles voor een jaar alvorens op de markt te komen.

Intens robijnrode kleur. Een breed en duidelijk boeket. Zeer duidelijke geur van bramen en de zoethoutwortel, die doet denken aan kersenjam, witte truffel, kruiden en vanille. De smaak is droog maar niet te hard, warm, vol en gul, sober maar toch fluweelzacht.

Schitterend einde in de mond! Passend bij truffels, paddestoelen, gegrild vlees, gerijpte kazen.

Volpetto - Chianti Riserva

€8,40

Moderne Chianti op zijn best, vol met sappige, rijpe rode-eitjes en fruit, mooier vleugje eikenhout en vooral zijdezacht. Prachtig gemaakte wijn die iedereen zal aanspreken, niet alleen fans van de Italiaanse rode wijnen.

Past bij eend, Hard belegen kaas, Mediterrane groenten, lage temperatuur gegaarde lamsschouder, langzaam geroosterde varkenslende

Cecilia Beretta - Picàie - Rosso Veneto

€17,80

Cecilia Beretta, trots van de familie Pasqua, werd geboren aan het begin van de jaren tachtig als een agrarische bedrijf gewijd aan onderzoek en geavanceerde studies. De naam is afkomstig van de prachtige Beretta Villa, gebouwd in de zevende eeuw. De Pasqua-familie kocht de wijngaarden van Mizzole, Mattaranetta en San Felice rond het einde van de jaren 1940. Speciale aandacht werd besteed aan deze wijngaarden sinds het begin van de jaren 1980. 

De druiven, zorgvuldig geselecteerd en met de hand geplukt, worden ongeveer 2 maanden gedroogd. De vinificatie vindt afzonderlijk plaats in stalen fermentoren bij een gecontroleerde temperatuur van 22-25 ° C, gedurende 20 dagen. Malolactische gisting volgt in staal, wat het product zachtheid en harmonie geeft. Rijping in eikenhouten barriques en tonneaux gedurende 18 maanden en 6 maanden op fles, versterken de structuur en het bouket van de wijn.

Corvina, de belangrijkste van de inheemse Veronese-wijnstokken, gekenmerkt door intense kersenaroma's, combineert perfect met de zachtheid van Merlot en de structuur van Cabernet Sauvignon. Met een heldere robijnrode kleur biedt het in de neus delicate bloemige tonen en beslissende aroma's van gedroogd fruit en rozijnen, zoete hints van vanille en kruiden. In de mond is het krachtig, warm, met zachte en omhullende tannines. Dit resulteert in een volle wijn met een vlezige finale.

PICÀIE:  De naam herinnert aan de oude gewoonte om druiventrossen op de zolders van landhuizen te hangen. De boeren lieten de druiven drogen tot december, sommigen werden vervolgens naar de kersttafel gebracht als een goed voorteken, terwijl de rest werd gevinifieerd om een ​​uitstekende wijn te verkrijgen

De wijn past perfect bij belangrijke hoofdgerechten van rood vlees,  wild, gestoofd en geroosterd. Ook uitstekend bij oude kazen of gewoon bij gerijpte Parmigiano Reggiano vlokken. Serveer op 18 ° C.

Geografisch gebied:  Veneto, Herkomst Oostelijk deel van Valpolicella, zeer diepe, kalkrijke dalbodems.

Druiven: Blend, Corvina 40%, Cabernet Sauvignon 30%, Merlot 30%

Restsuiker 2,5 g / l

Pagina 1 van 3
  • adega-de-borba
  • blanco-nieva
  • brown-brothers
  • cecilia-baretta
  • chateau-antugnac
  • cognac-leyrat
  • collefrisio
  • conde
  • fonseca-porto
  • la-estacada
  • leplan
  • logo-allram
  • logo-alma-cersius
  • logo-burmester
  • logo-carmen
  • logo-catena-zapata
  • logo-cederberg
  • logo-charles-heidsieck
  • logo-chateau-la-marzelle
  • logo-de-stefani
  • logo-domaine-faiveley
  • logo-domaine-giuliani
  • logo-domaine-raissac
  • logo-duca-di-salaparuta
  • logo-eikendal
  • logo-emilio-moro
  • logo-fonseca
  • logo-la-estecada
  • logo-la-petit-ferme
  • logo-louis-roederer
  • logo-luis-canas
  • logo-maldant-pauvelot
  • logo-pratello
  • logo-santa-ana
  • logo-steengoed
  • logo-vega-real
  • logo-vignobles-berthier
  • logo-wente
  • man-vintners
  • pasqua
  • pirineos
  • rings
  • stark-conde
  • summerhouse
  • vinedos-de-nieva

Contacteer ons