Bel 0497/66 40 20

Contacteer ons vrijblijvend

Wijnwinkel open

Do - Vrij: 14u - 18u. Zat: 10u - 18u

Gratis verzending

vanaf €250

Horeca

Vraag naar onze speciale tarieven

Wijnmandje
Totaal €0,00
 x 

Uw wijnmandje is leeg

Totaal €0,00

Wijnen

FRRBP10.jpgFRRBP10.jpg

Pierre André - Mercurey 1e Cru 2014

Manufacturer: Pierre André
Beschrijving

De AOC Mercurey is voornamelijk bekend voor zijn rode wijnen, maar de witte wijnen die hier geproduceerd worden zijn dikwijls van opmerkelijke kwaliteit. De appellatie is gelegen in het noorden van de côte Challonaise , in het verlengde van de wijngaard van Rully. Dit is met 645 hectare de meest uitgestrekte wijngaard van de appellatie Côte Chalonnaise. De hoogte varieert tussen 230 en 320 meter.

De bodem bestaat uit steenachtige grond van harde kalksteenlagen. De Chardonnay druif is in de minderheid met slechts een aanplant van 65 ha. De rest is voorzien voor de pinot noir. Tesamen produceren ze jaarlijks 27 000 hl wijn.

Dertig klimaten verdienen de Premier Cru-status. De meest bekende zijn Clos des Montagues, Clos des Fournaux, Clos-Vojens en Clos du Roy. De rode wijnen zijn robijnrood en rijk aan aroma's van rood en zwart fruit, zoethout en bloemen (lila en rozen) en , naarmate hun leeftijd vordert, ontdekt men ook aroma's van kirsch. Hoewel ze de fruitigheid niet domineren hebben deze wijnen stevige tannines.

De witte wijnen blinken uit door hun aroma's van bloemen, citroen, witte perzik en minerale tonen (vuursteen). Zij kunnen meerdere jaren bewaren, net als de rode wijnen.

€25,90

Contacteer ons