Bel 0497/66 40 20

Contacteer ons vrijblijvend

Wijnwinkel open

Do - Vrij: 14u - 18u. Zat: 10u - 17u

Gratis verzending

vanaf €250

Horeca

Vraag naar onze speciale tarieven

Wijnmandje
Totaal €0,00
 x 

Uw wijnmandje is leeg

Totaal €0,00

Wijnen

Spanje

Gratavinum - 2PiR

€23,80

Het Wijnhuis Gratavinum is gelegen in de regio Cataunya. De 2pr is gemaakt van Syrah, Cabernet, Carignan & Garnacha druiven. Dieprode kleur met accenten van bosbessen en kers, in de smaak vloeien de kruiden zoals kruidnagel en witte peper perfect samen met de fruitigheid. Zéér stevige en lange afdronk.

Bodegas Lozano - Añoranza - Cabernet, Shiraz

€5,40
Een fruitige rode wijn. Lekkere open geur met bloemige tonen en kaneel. Krachtige en rijke smaak, met kersen, bramen en pruimen, aangenaam peperig en kruidig. Mooie structuur met goede zuren en zachte tannines.

Anima de Raimat - Tempranillo, Cabernet, Syrah

€11,20

Een aanwezige rode topper. Intens heldere robijnrode kleur met paarse tinten. Deze wijn geurt naar zwart fruit met tonen van cacao, mokka en kruiden als peper en nootmuskaat. Een goed en zoet aangename smaak met een lichte bite met een beetje mokka en cacao. Zeer mooie zoete tannines en een goede structuur.

Wijnhuis Raimat
In 1914 begon Manuel Raventos de Raimat project. In 1918 werd de bodega van Raimat gebouwd, naar een ontwerp van Rubió y Bellver. Domingo Triay gaf in 1988 de bodega zijn huidige vorm: een architectonisch meesterwerk in piramidevorm met klassieke en moderne elementen.

De inspanningen van Raimat resulteerde in een prachtige DO-status voor het gebied Costers del Segre. Dan is het ook niet gek dat hij onlangs is geëerd met het predikaat 'modelbedrijf'.

Voortdurend is Raimat op zoek naar nieuwe uitdagingen, geheel in de zin van stichter Manuel Raventós in 1914. Ondertussen maakt het bedrijf ook deel van een wereldwijd netwerk met als doel de kwaliteit van wijnbouw en wijnbereiding te perfectioneren. Hier vind je wijnen die tot de beste van Spanje behoren.

Regio Catalunya
Het wijnhuis heeft een unieke ligging aan de voet van de Pyreneeën, ten noordwesten van Barcelona. De wijngaarden strekken uit over een uitgebreid gebied van ongeveer 2245 hectare, een van de grootste en belangrijkste wijnmaken en Enological research centra in het land. De uitstekende klimatologische omstandigheden en de continue research hebben het mogelijk gemaakt wijnen van hoge kwaliteit en karakter te oogsten sinds 1914.

Gratavinum - Saó del Coster

€87,20

Mijn eerste bezoek aan een wijndomein tijdens mijn reis naar Priorat was in Gratallops zelf. Het was onmiddellijk een voltreffer die de toon zette voor de rest van trip. Saó Del Coster (Costers is trouwens de lokale benaming voor de terrassenbouw waarop de wijngaarden staan) is een jong maar dynamisch wijndomein. Enthousiasme is geen loze benaming hier… Ze gaan er volle kracht voor en dat typeert ook hun wijnen.

Thuis had ik reeds contact genomen om een afspraak te regelen en Michi (Michelle - De Shakira uit Puerta Rico) stuurde, regelde en gaf me onmiddellijk een gevoel van enorme gastvrijheid.

Eens op bezoek kreeg ik niet de mooie Puertorricaanse spring in't veld te zien maar wel de gedreven, gepassioneerde wijnmaker Fredi Torres (aka Fresquito).

Nu kom ik veel in contact met een diversiteit aan wijnmakers en je merkt onmiddellijk wanneer ze maar wat uit hun nek staan lullen. Niet zo bij Fredi echter! Rustig, met kennis van zaken en niets uit de weg gaande bracht hij me zijn filosofie, zijn wijnen en zijn regio bij. Niets zou je kunnen doen vermoeden dat deze gast in een vroeger leven een Dj was die de hippe Shakira draaide in een Zwitserse nachtclub.

Na het bezoek aan één van de, overigens schitterende, wijngaarden was ik helemaal mee in het verhaal en keek ik vol verwachting uit naar de proeverij die ging volgen.

Het verhaal van Saò Del Coster kent zijn start in 2004 met een heel duidelijke lijn die Fredi had uitgetekend. Al de goede elementen aanwezig in Priorat moeten reflecteren in de wijn maar er moet meer zijn… De wijnen van Saò Del Coster mogen niet enkel zware, krachtige, hoog alcoholische wijnen zijn! Neen, ze moeten een nodige fraicheur bieden en bovendien staat het respect voor de natuur centraal. Deze aanvullende elementen stemmen me persoonlijk zeer gelukkig. Bovendien, eens je Priorat bezocht hebt begrijp je ook dat je dit prachtige land niet naar de verdommenis mag helpen door het kapot te spuiten met allerlei pesticiden, fungiciden of dergelijke.

Saò Del Coster ging vanaf de start voor organische landbouw en volgt bovendien de principes van de biodynamische wijnbouw. Met gebruik van de nodige preparaten dus en rekening houdende met de kosmische- en aarde-elementen. Er wordt zo weinig mogelijk gesulfiteerd (één van de mooie uitspraken van Fredi is trouwens 'I sulfate minimally, but I do it, I am not an anti-sulfer Taliban'.

De nodige fraicheur wordt dan weer behaald door de ...

Dominio Romano - Ribeira del Duero

€23,20

In 2005 waagde de familie Cusiné de stap naar een nieuw - derde - wijndomein. Deze keer niet in Catalonië, maar in Castilië en León, meer bepaald in de befaamde appellatie Ribera del Duero. Met de nobele Tinto Fino-druif maken ze er buitengewoon elegante wijnen. Opnieuw biodynamisch, zoals we dat van deze wijnbouwers gewoon zijn. Oenoloog Jordi Fernandez is ook hier de wijnmaker van dienst.

Buitengewoon mooie wijn voor deze zeer zachte prijs. Even zacht als de wijn zelf, die uitblinkt door finesse. Deze wijn zal u geen minuut vervelen. Gemaakt van 100% Tinto Fino.

Finca La Estacada - 12 meses en barrica - Tempranillo

€9,00

Deze wijn heeft een intense, diepe kersenrode kleur. In de neus een krachtige geur van erg rijp zwart fruit. In de mond stevig met een goed evenwicht tussen rijp fruit en pittige kruiden. Zoete kersen en pruimen, vleugje vanille en wat chocolade, vrij zachte zuren en elegant in de tannines. Hij past goed bij ratatouille, stoofvlees, gerijpte schapenkaas en lamskarbonades.

Finca La Estacada - 18 meses en barrica - Blend

€11,20

Deze wijn van de Tempranillo druif met een dieprode kleur met paarse ondertoon, is met zijn 18 maanden eikrijping, jong en levendig gebleven en heeft zijn fruitaroma's zeer zeker behouden. Heel veel wijn voor niet veel geld. Bourgondisch paars en aardse aroma met hints van kruiden. Smaakvol en elegant in de mond. Wij raden deze wijn aan met gegrild vlees, klein wild en wildstoofschotel.

Finca La Estacada - Secua - Cabernet, Syrah

€20,60

Secua heeft 20 maanden houtrijping gehad op Frans eiken en is een complexe krachtige rode wijn. Rijp fruit, hout tonen, een vleugje kruiden, 'roasted tones', mooie rijpe tannines en een aangename afdronk.

Goede combinatie met rood vlees, wild, boeuf bourguignon, paté, jamón en harde kazen. Goed op dronk, maar kan zich tot 2024 nog verder ontwikkelen.

De optimale drinktemperatuur voor Secua is 16°C.
Goede prijs- kwaliteitverhouding

Castilië en León
Castilië en León (Spaans: Castilla y León en Leonees: Castiella ya Llïón) is geografisch gezien, de grootste van de 17 autonome regio's van Spanje, en ligt in het noordwesten van het land. Castilië en León grenst in het noorden aan Asturië en Cantabrië, in het oosten aan Baskenland, La Rioja en Aragón, in het zuidoosten aan Madrid en Castilië-La Mancha, in het zuiden aan Extremadura, en in het westen aan Portugal en Galicië. De hoofdstad van de autonome regio is Valladolid.

Castilië en León omvat de noordelijke meseta, een hoogvlakte tussen de 600 en 800 meter boven de zeespiegel, omringd door randgebergten. De afwatering gebeurt door de Douro.

Finca La Estacada - 12 meses en barrica - Tempranillo - Magnum

€23,40

Deze wijn heeft een intense, diepe kersenrode kleur. In de neus een krachtige geur van erg rijp zwart fruit. In de mond stevig met een goed evenwicht tussen rijp fruit en pittige kruiden. Zoete kersen en pruimen, vleugje vanille en wat chocolade, vrij zachte zuren en elegant in de tannines. Hij past goed bij ratatouille, stoofvlees, gerijpte schapenkaas en lamskarbonades.

Finca La Estacada - 18 meses en barrica - Blend - Magnum

€27,20

Deze wijn heeft een intense, diepe kersenrode kleur. In de neus een krachtige geur van erg rijp zwart fruit. In de mond stevig met een goed evenwicht tussen rijp fruit en pittige kruiden. Zoete kersen en pruimen, vleugje vanille en wat chocolade, vrij zachte zuren en elegant in de tannines. Hij past goed bij ratatouille, stoofvlees, gerijpte schapenkaas en lamskarbonades.

Finca La Estacada - 6 meses en barrica - Tempranillo

€7,00

Deze wijn heeft een intense, diepe kersenrode kleur. In de neus een krachtige geur van erg rijp zwart fruit. In de mond stevig met een goed evenwicht tussen rijp fruit en pittige kruiden. Zoete kersen en pruimen, vleugje vanille en wat chocolade, vrij zachte zuren en elegant in de tannines. Hij past goed bij ratatouille, stoofvlees, gerijpte schapenkaas en lamskarbonades.

Finca La Estacada - 6 meses en barrica - Tempranillo - Magnum

€19,60

Deze wijn heeft een intense, diepe kersenrode kleur. In de neus een krachtige geur van erg rijp zwart fruit. In de mond stevig met een goed evenwicht tussen rijp fruit en pittige kruiden. Zoete kersen en pruimen, vleugje vanille en wat chocolade, vrij zachte zuren en elegant in de tannines. Hij past goed bij ratatouille, stoofvlees, gerijpte schapenkaas en lamskarbonades.

Luis Cañas - Crianza - Red

€12,80

De smaak is fluweelzacht en fruitig (framboos, kersen, zoetig), aangevuld met de voor een Rioja crianza karakteristieke maar subtiele hout- en vanilletonen en een toefje balsamico. De kleur van deze wijn is robijnrood, is schoon en heeft vleugjes van fijn hout.

De smaak is zacht en geeft een fluweelachtig gevoel in de mond. De smaak is fluweelzacht en fruitig (framboos, kersen, zoetig), aangevuld met de voor een Rioja crianza karakteristieke maar subtiele hout- en vanilletonen en een toefje balsamico.

Luis Cañas - Reserva - Red

€17,00

Goede wijnen kunnen alleen verkregen worden met de beste druiven. Dát is de filosofie van het Spaanse wijnhuis Luis Cañas. Het Spaanse familiebedrijf is gevestigd in het hart van de Rioja Alavesa. Volgens kenners één van de beste wijngebieden ter wereld.

Het ideale microklimaat, de kalkrijke kleigrond en de ligging op hellingen en terrassen dragen bij aan de hoogwaardige kwaliteit van de wijnen van Luis Cañas. De geoogste druiven worden met zorg in kleine kratten gelegd en getransporteerd naar de winery. Dankzij de verschillende productiemethoden krijgen alle wijnen van Luis Cañas een eigen persoonlijkheid.

De Reserva van Luis Cañas is dieprood van kleur. De neus is elegant met tonen van rijp rood fruit. Deze wijn is een perfecte begeleider van geroosterd lamsvlees, stoofpotjes en harde kazen.

PROMO
SPRL06.jpg

Luis Cañas - Reserva - Seleccion de la Familia

€20,88

Kruidige en krachtige smaak. . De neus is intens met tonen van rijp fruit, marmelade en subtiel hout. Behaalde vele internationale erkenning en grote prijzen. Een paars, heldere kleur. Deze krachtige wijn is afkomstig uit La Rioja.

De eerste 10 maanden wordt de wijn in nieuwe vaten van Frans eikenhout bewaard. Vervolgens wordt de wijn overgeplaatst naar vaten van Amerikaans eikenhout. Kruidige en krachtige smaak. . De neus is intens met tonen van rijp fruit, marmelade en subtiel hout.

De wijn is goed te combineren met pasta, lamsvlees en wild en gevogelte.

Luis Cañas - Gran Reserva - Red

€28,60

Het aroma van de wijn is elegant en complexe, goede concentratie van fruit tonen van zwart, tijm, rozemarijn, leder en tabak verlaat.

In de warme, ronde, evenwichtige smaak vlezige wijn, de fijne nuances van bosbessen, bramen, kersen, worden aardbeien aangevuld door de subtiele nuances van likeuren en jam van citrusvruchten. De finish is lang en hardnekkig.

Gastronomie Wijn voor de maaltijd met gestoomde groenten, gedroogd vlees, gevulde paprika, Heck en garnalen, roerei met champignons, kabeljauw, rood en wit vlees.

Parés Baltà - Marta de Baltà - Syrah

€54,00

Diep en intens donkere kleur met paarse lichtflitsen. Licht en tranen Tintan dichte kroon. Zeer intense en geconcentreerde. Fspaken als jam, gemengd met aroma's van hout en gegrilde spice vanille, chocolade, gerookt, zwarte vruchten...

De mond is elegant, intens en zeer smakelijk. Goede aanval, zeer grote. Grand Tour met een groot fluweelachtige textuur vol met fruit en specerijen, met een zeer grote romige. Goede zuren. Zeer goed goed geïntegreerd tannines. Zeer lange en zeer persistente verlaten prachtige romige sensaties. Een diepe, geconcentreerd, ronde en intense wijn. Intelligente, die verdient te worden langzaam genoot. In de mond zijdeachtige en romig met grote concentratie en lichaam.Evenwicht tussen het fruit en eik, maar melk en romige notities worden ook gewaardeerd.

Begeleidingen:
stoofschotels, rijst met vlees, kip, gebraad

Bodegas Ontañón - Ontañón Crianza - Tempranillo, Garnacha

€10,40

Een kwaliteitsprodukt uit de Rioja Alta. Het is een intens rode wijn op basis van 95% tempranillo en 5% garnatcha 'Vieilles Vignes'. Rijk aan aroma's van rijp fruit, pruimen en hinten van koffie en geraffineerde minerale toets.

Vol en krachtig in de mond. Aangenaam mondvullend.Aangenaam mondvullend. Te serveren bij allerlei vleesgerechten en kazen.

Bodegas Ontañón - Ontañón Crianza - Tempranillo, Garnacha - 37,5 cl

€6,80

Een kwaliteitsprodukt uit de Rioja Alta. Het is een intens rode wijn op basis van 95% tempranillo en 5% garnatcha 'Vieilles Vignes'. Rijk aan aroma's van rijp fruit, pruimen en hinten van koffie en geraffineerde minerale toets.

Vol en krachtig in de mond. Aangenaam mondvullend.Aangenaam mondvullend. Te serveren bij allerlei vleesgerechten en kazen.

Bodega Pirineos - Mountains - Cabernet Sauvignon, Garnacha, Moristel

€7,50

Selectie van verschillende percelen in het wijngebied Somontano, tussen Salas en Barbastro.
Specifiek grondtype: leemgronden met goede diepte en kalksteen voor de Cabernet druiven. Specifiek microklimaat: het contrast tussen de zomer temperaturen en dag-nacht zijn gunstig voor de rijpingscyclus.

DRUIVEN: Cabernet Sauvignon, Garnacha Tinta en Moristel. De drie druivensoorten worden geoogst op een manier die gunstig is voor de fruit in plaats van de hoeveelheid. We gebruiken zorgvuldig geselecteerde inheemse gist dat maakt de volledige expressie van de Somontano mogelijk.
De wijn wordt op matige temperatuur gefermenteerd om de wijn te bewaren fruitige sensatie. We macereren de druiven voorzichtig om te kunnen produceren evenwichtige en aangename wijnen.

UITERLIJK: Intense rode kleur. Met paarse tinten.

NEUS: Geweldige expressiviteit, aardbei, framboos, rood en zwart fruit, zoete kruiden, peper.

SMAK: Zeer expressief, sappig, fruitig en smaakvol. Glad en romig. Grote aromatische persistentie in de mond.

VOEDSELPARINGEN: Deze wijn past goed bij een breed scala aan gerechten inclusief tapas, vleeswaren en kazen, maar ook stoofschotels en Italiaans en mediterrane keuken.

Vega Real - Roble - Barbadillo

€9,50

Vega Real roble heeft 3 maanden gerijpt op Frans en Amerikaans eiken. Vega Real crianza is een krachtige complexe 100% Tinta del País wijn. Rijp fruit, een vleugje kruiden, hout tonen, 'roasted tones', mooie rijpe tannines en een prachtige afdronk.

Goede combinatie met rood vlees, wild, koude vleesschotel en harde kazen.

Goed op dronk, maar kan zich tot 2017 nog verder ontwikkelen.
De optimale drinktemperatuur voor Vega Real ronle is 16°C.

Vega Real - Barbadillo - Crianza

€13,50

Vega Real crianza heeft 13 maanden gerijpt op Frans en Amerikaans eiken.
Vega Real crianza is een krachtige complexe 100% Tinta del País wijn. Rijp fruit, een vleugje kruiden, hout tonen, 'roasted tones', mooie rijpe tannines en een prachtige afdronk.

Goede combinatie met rood vlees, wild, boeuf bourguignon, paté, jamón en harde kazen.

Goed op dronk, maar kan zich tot 2017 nog verder ontwikkelen.
De optimale drinktemperatuur voor Vega Real crianza is 16°C.

Dominio Romano - Camino Romano - Tinto fino

€12,70

In 2005 waagde de familie Cusiné de stap naar een nieuw - derde - wijndomein. Deze keer niet in Catalonië, maar in Castilië en León, meer bepaald in de befaamde appellatie Ribera del Duero. Met de nobele Tinto Fino-druif maken ze er buitengewoon elegante wijnen. Opnieuw biodynamisch, zoals we dat van deze wijnbouwers gewoon zijn. Oenoloog Jordi Fernandez is ook  hier de wijnmaker van dienst. Buitengewoon mooie wijn voor deze zeer zachte prijs. Even zacht als de wijn zelf, die uitblinkt door finesse. Deze wijn zal u geen minuut vervelen.

Buil y Giné - Munt Roca Roble - Grenache, Syrah, Cabernet Sauvignon

€17,30

Deze Priorat is gemaakt van Grenache, Syrah en Cabernet Sauvignon en heeft 6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt. 'Roble' betekent in het Spaans: eikenhout. Dit geeft aan dat de jonge wijn een korte, meestal minstens 1 maand rijping heeft ondergaan, in tegenstelling tot het type 'joven', hetgeen letterlijk jong betekent, en wijnen betreft die helemaal geen rijping op hout hebben ondergaan

Priorat wijnen genieten grote populariteit en dat is niet voor niets. De Priorat ligt in de Spaanse provincie Tarragona en bestaat uit de dorpen La Morera de Montsant, Scala Dei, La Vilella, Gratallops, Bellmunt, Porrera, Poboleda, Torroja, Lloá, Falset en Mola. Het gebied kreeg zijn erkennning in 1954 als wijn-gebied toen het een D.O status kreeg. De Priorat wijnen blinken uit in finesse, nauwkeurig, bewaarpotentieel en verfijndheid. Dit is het gevolg van een aantal oorzaken. Allereerst en zeker het belangrijkste is toch wel het unieke terroir wat bestaat uit leisteen en graniet.

Deze zogenaamde 'Llicorella' bodem,zorgt voor het unieke en verfijnde karakater van de Priorat wijnen en geeft de wijnen een kiezelig, mineralig karakter. Een andere reden waarom Priorat wijnen behoren tot de top in spanje en een aantal Priorat wijnen behoren zelfs tot de internationale top komt omdat de wijnbereiding state-of-the art is met enorm veel respect voor de natuur. Priorat wijnen zijn uniek in zijn soort maat als we dan toch een vergelijk moet maken dan lijken deze het meest op Bourgogne wijnen.

Priorat wijnen worden veelal gemaakt van Grenache (Garnacha) en Carignan (Cariñena of in het Catalaans Samso) druiven waarbij ze vaak geblend worden met Syrah, Merlot en Cabernet Sauvignon. Het merendeel van de Priorat wijnen zijn rode wijnen alhowel er een aantal zeer fraaie witte uitvoeringen zijn zoals bijvoorbeeld de Nelin van Rene Barbier (bekend van Clos Mogador).  Zoals gemeld behoren de Priorat wijnen tot de absolute top en vele van de grondleggers in de Priorat zijn momenteel ook degene die internationaal behoren tot het summum.

Buil y Giné - Munt Roca Selecció Tinto - Grenache, Syrah, Cabernet Sauvignon

€23,00

Deze Priorat is gemaakt van Grenache, Syrah en Cabernet Sauvignon en heeft 18 maanden op eikenhouten vaten gerijpt. Door deze lange tijd hebben alle hoekige kantjes aan de priorat wijn de tijd gehad om in alle rust mooie ronde aroma’s te krijgen zonder aan karakter in te binden.

Priorat wijnen genieten grote populariteit en dat is niet voor niets. De Priorat ligt in de Spaanse provincie Tarragona en bestaat uit de dorpen La Morera de Montsant, Scala Dei, La Vilella, Gratallops, Bellmunt, Porrera, Poboleda, Torroja, Lloá, Falset en Mola. Het gebied kreeg zijn erkennning in 1954 als wijn-gebied toen het een D.O status kreeg. De Priorat wijnen blinken uit in finesse, nauwkeurig, bewaarpotentieel en verfijndheid. Dit is het gevolg van een aantal oorzaken. Allereerst en zeker het belangrijkste is toch wel het unieke terroir wat bestaat uit leisteen en graniet.

Deze zogenaamde 'Llicorella' bodem,zorgt voor het unieke en verfijnde karakater van de Priorat wijnen en geeft de wijnen een kiezelig, mineralig karakter. Een andere reden waarom Priorat wijnen behoren tot de top in spanje en een aantal Priorat wijnen behoren zelfs tot de internationale top komt omdat de wijnbereiding state-of-the art is met enorm veel respect voor de natuur. Priorat wijnen zijn uniek in zijn soort maat als we dan toch een vergelijk moet maken dan lijken deze het meest op Bourgogne wijnen.

Priorat wijnen worden veelal gemaakt van Grenache (Garnacha) en Carignan (Cariñena of in het Catalaans Samso) druiven waarbij ze vaak geblend worden met Syrah, Merlot en Cabernet Sauvignon. Het merendeel van de Priorat wijnen zijn rode wijnen alhowel er een aantal zeer fraaie witte uitvoeringen zijn zoals bijvoorbeeld de Nelin van Rene Barbier (bekend van Clos Mogador).  Zoals gemeld behoren de Priorat wijnen tot de absolute top en vele van de grondleggers in de Priorat zijn momenteel ook degene die internationaal behoren tot het summum.

San Alejandro - Baltasar Gracián - Viñas Viejas - El Héroe - Tinto

€11,30

Deze wijn is van 100% granacha druiven maar heeft geen houtlagering gehad, dus zeer zuiver en fruitig! Baltasar Gracian was een renaissancefilosoof uit de zeventiende eeuw. Deze Spaanse jezuïet verwierf vooral bekendheid met zijn machiavellistisch geïnspireerde handleidingen voor een gelukkig, succesvol leven.

Bodegas San Alejandro is een coöperatie uit de regio Calatayud (Noord-Spanje, op 88 km van Zaragoza). Hun 'Las Rocas Garnacha 2003' kreeg van de befaamde wijncriticus Robert Parker een score van 93 punten en bevestigde zo de solide reputatie van het domein.

Bodega Burdigala - Toro Do Campesino

€11,50

Campesino wordt gemaakt uit 100% Tinto de Toro. Na de gisting krijgt deze wijn een rijping van 6 maanden op Franse eiken vaten. Ideaal serveert men hem op een temperatuur tussen de 16 en 18°C. Hij bezit ook een goed bewaarpotentieel in een goede kelder zal deze wijn zich blijven ontwikkelen gedurende 4 tot 5 jaar.

  • Mond: Een sappige aanzet van rood fruit met zacht florale toetsen, likeur en een beetje cacao. De afdronk is rond en bezit een goede lengte.
  • Geur: Ook in de neus vinden we impressies van rood fruit, viooltjes en een zeer verdoken toets vanille.
  • Kleur: Diep robijnrood.

Barbadillo - Quadis Crianza

€11,20

IGP: wijn uit het Land van Cádiz

Crianza: 11 maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten van twee / drie jaar

Druif: Tempranillo, Petit Verdot, Syrah, Tintilla de Rota

Kleur: Diep kersen kleur, donker. Verleid door zijn diepe robijnrode kleur bijna zwart, hoge laag

Druivenneus: gefascineerd door de aroma's van rijp rood fruit geïntegreerd met het hout, met lichte tonen van vanille en zoethout

Mond: Verrassend voor zijn zachte, hebzuchtige en brede instap van zachte tannines en goede persistentie

Pairing: De specifieke smaak is de ideale aanvulling bij traditionele stoofschotels, geroosterd vlees aan het hout, gezouten van Iberische, jacht- en gezouten kazen. Gebruik het liefst bij een gebruikstemperatuur tussen 16º en 18ºC. Zowel voor aperitieven als tijdens de maaltijd, serveer in een glas wijn.

Prijzen: Gouden medaille - Berlinner Wein Trophy 2017 Duitsland (vintage 2013), 93 punten - Gids Gourmets 2017 Eervolle rol (vintage 2013)

Emilio Moro - Finca Resalso

€11,30

We zijn trots om vanaf heden exclusief voor België de wijnen van Bodegas Emilio Moro te kunnen aanbieden. Deze topwijngaard uit de Ribera Del Duero kan bogen op een traditie van drie generaties en omvat onder andere wijngaarden van meer dan 80 jaar oud. De eerste aanplanting gebeurde in 1932 in de Finca Resalso. De daar gebruikte Tinto Fino, een lokale variant van de courante Tempranillo druif, werd gekloond voor de andere wijngaarden. Zo kan Emilio Moro de authenticiteit van al haar wijnen garanderen.

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino (Tempranillo)
Rijping: 12 maanden op Franse en Amerikaanse eiken vaten.
strong>Kleur: Intens kersenrood.
Neus: Expressieve aroma’s. Vooral rijp zwart fruit. Toetsen van hars, cederhout en vanille.
Mond: Een levendige aciditeit. Veel rijp zwart fruit in de aanzet. Versmolten tannine met een mooie lange afdronk.
Vinificatie: De druiven zijn afkomstig van wijnranken tussen 12 en 25 jaar oud. De druiven worden ontrist, gekneusd en vervolgens ondergaan ze een korte schilweking van 15 dagen. De vergisting gebeurt onder controle van de temperatuur in inoxvaten. De wijn veroudert verder op Franse en Amerikaanse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Bewaring: Op dronk. Kan zeker nog bewaard worden tot 2025.
Culinaire associaties: Varkensvlees, lamsvlees, rundsvlees, klein wild.

Bekijk de videopresentatie van Bodega Emilio Moro

CEPA 21 - Hito

€12,60

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino (Tempranillo)
Rijping: 12 maanden op Franse eiken vaten.
Kleur: Robijnrood.
Neus: Complex. Zwart fruit: bramen, zwarte kersen en bosbessen. Kruidigheid: zwarte peper, Provençaalse kruiden. Duidelijke aroma’s van houtlagering: sigarenkistje, tabak en vanille.
Mond: Krachtig en complex in de aanzet. Zwart rijp fruit met vele kruiden. Duidelijke toetsen van houtlagering. De krachtige tannine, mooie zuren en de lange volle dronk geven deze wijn veel potentieel.
Vinificatie: De fermentatie gebeurt onder controle van de temperatuur in inoxvaten. De malolactische vergisting en veroudering gebeurt verder op Franse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Bewaring: Wijn met veel potentieel.
Culinaire associaties: Klein wild, gegrild rundsvlees, gegrild lamsvlees, stoofpotjes,

Pagina 1 van 2
  • adega-de-borba
  • blanco-nieva
  • brown-brothers
  • cecilia-baretta
  • chateau-antugnac
  • cognac-leyrat
  • collefrisio
  • conde
  • fonseca-porto
  • la-estacada
  • leplan
  • logo-allram
  • logo-alma-cersius
  • logo-burmester
  • logo-carmen
  • logo-catena-zapata
  • logo-cederberg
  • logo-charles-heidsieck
  • logo-chateau-la-marzelle
  • logo-de-stefani
  • logo-domaine-faiveley
  • logo-domaine-giuliani
  • logo-domaine-raissac
  • logo-duca-di-salaparuta
  • logo-eikendal
  • logo-emilio-moro
  • logo-fonseca
  • logo-la-estecada
  • logo-la-petit-ferme
  • logo-louis-roederer
  • logo-luis-canas
  • logo-maldant-pauvelot
  • logo-pratello
  • logo-santa-ana
  • logo-steengoed
  • logo-vega-real
  • logo-vignobles-berthier
  • logo-wente
  • man-vintners
  • pasqua
  • pirineos
  • rings
  • stark-conde
  • summerhouse
  • vinedos-de-nieva

Contacteer ons