Bel 0497/66 40 20

Contacteer ons vrijblijvend

Wijnwinkel open

Do - Vrij: 14u - 18u. Zat: 10u - 18u

Gratis verzending

vanaf €250

Horeca

Vraag naar onze speciale tarieven

Wijnmandje
Totaal €0,00
 x 

Uw wijnmandje is leeg

Totaal €0,00

Wijnen

Fabrikant
Selecteer
31 - 60 van 176

Witte wijnen

Louis Eschenauer - Sauvignon Blanc

€5,50
Deze typerende Sauvignon Blanc geeft in de mond een mooi en levendig bouquet van gecombineerde aromas van citrus en excotisch fruit, licht grassig en lichte houttonen. Een enorm rijk en complex pallet, de balans tussen fruit en zuren is quasi perfect…

Cave de Pomerols - Le Jade - Chardonnay

€6,90

Wordt gemaakt in het zuiden van Frankrijk in de buurt van Montpellier en de druivensoort is dus de chardonnay. Harmonieus rijp wit fruit met een lichte exotische toets en hints van gegrilde amandelnoten.

Een heerlijke begeleider bij gegrilde vis, Sint-Jacobsvruchten en gegratineerde oesters. Past bij elk visgerecht met roomsauzen, gegrilde visgerechten en wit vlees.

Cave de Pomerols - Le Jade - Picpoul de Pinet

€7,20

Deze wijn heeft aroma's van extravagante witte druif, tropische bloemen, gember en specerijen. In de mond is er een ware explosie van al dit moois. De wijn eindigt droog en verfrissend met krijtachtige mineralen en ook die gemberachtige exotiscue toets.

Fantastisch met Aziatische gerechten, maar ook met gegrilde witte vis of zelfs als een koppeling met blauwe kaas en natuurlijk de asperges. Echter, deze is zo leuk dat je het zonder eten wilt drinken.

Les Collines du Bourdic - Le Prestige Blanc

€9,50

Een fantastische neus met hinten van tropische fruit maar ook een kleine hint van geel fruit. De smaak is een sensatie, vol en krachtig met veel hinten van bloemen, citrus en tropische fruit. Prachtige volle afdronk  bekomen door de 6 maand vatrijping, met een hele kleine hint van honing!

Algemene omschrijving
Het wijnbedrijf Les Collines du Bourdic ligt ± 25 kilometer ten noord-westen van Nîmes. In der tijd begonnen als een Cooperatie, is het nu een onderneming in de vorm van een vennootschap met een eigen bestuur en de boeren als aandeelhouders. Tevens heeft er een verschuiving plaatsgevonden van leveranties "en vrac" naar eigen produktlijnen en bottelingen.

Bourdic wordt momenteel tot de top van de Zuid-Franse wijnproducenten gerekend. Eén en ander wordt bevestigd door reeksen medailles op nationale concoursen zoals Parijs en de Vinalies en lokale concoursen zoals Languedoc-Roussillon, Var en Provence, Gard etc, maar ook vele Awards bij verkiezing "100 beste VdP d'Oc in Nederland en België.

Opmerkelijk is dat zowel de witte als de rode wijnen zeer goed zijn en stuk voor stuk "typique" zijn!

Domaine Raissac - Le Puech - Chardonnay, Viognier, Muscat Sec

€8,20

Druivenrassen: 50 % chardonnay, 25 % viognier, 25 % muscat. Vijf maanden gerijpt op vaten met batonnage. Degustatie: goudgele, intense, heldere en schitterende kleur. De neus omvat een briochearoma, zachte kruiden en peer op een ietwat rokerige basis. In de mond opent hij sterk.

De aroma's van peer en honing smelten harmonieus samen en zorgen voor een frisse, kruidige afdronk.

Domaine du Salvard - Cheverny

€10,60

Cheverny is een klein wijngebied binnen de Touraine, zuidelijk van de stad Blois. Emmanuel Delaille, de 6de generatie binnen dit familie wijnbedrijf, verstaat zijn vak en dat bewijst hij jaar op jaar. Door zijn stage bij voorbeeldbedrijf Henri Bourgeois te Chavignol leerde hij de fijne kneepjes die hij vervolgens uitbouwde tot zijn eigen kenmerkende stijl.

De jonge Emmanuel Delaille (een nog jonge wijnbouwer, geboren 1968) heeft dit domein in het plaatsje Fougères-sur-Bièvres sedert enkele jaren van zijn ouders overgenomen en wil absoluut zijn wijn tot de top van de Loire brengen. Een opgave waarvoor hij nu al praktisch geslaagd is!

Domaine Giuliani - Châteauneuf-du-Pape - Flora Blanc

€20,90

50% Grenache Blanc en 50% Clairette.10-15% houtlagering in demi-wijngaarden. De rest in stalen tank. Productie van 40 hl.

Het domaine was gevestigden door de familie Giuliani in 1930. Bernard Giuliani is de derde generatie op de plaats en wilden niet blijven leveren de druiven aan de coöperatie in Courthezon zoals gedaan door zijn vader Lodewijk en zijn grootvader. Nieuwe kelder werden gebouwd in 2005 en 2006 vintage werd de eerste vintage gemaakt en gebotteld in het domein.

Het domein omvat 8,3 ha. Chateauneuf du Pape gelegen op La Crau, Pierredon, Croix des Boix og Réveirores. Bovendien 1,5 ha. Cotes du Rhône tot 1,5 ha. IGP.

LePlan-Vermeersch - Sauvignon Blanc Classic

€5,95

De LePlan Sauvignon Blanc Classic wijn is een heerlijk frisse 'Sauvignon' met stuivend fruit en veel pit. Wijnhuis Le Plan-Vermeersch maakt allerlei prijswinnende wijnen in de Rhone. De LePlan Sauvignon Blanc Classic heeft een lagering gehad van roestvrijstaal.

De opbrengst van de wijngaard is slechts 40 h/l per hectare. De oude wijnstokken voor de LePlan Sauvignon Blanc Classic zijn aangeplant in 1990. De LePlan Sauvignon Blanc Classic wijn van wijnhuis LePlan-Vermeersch kan je met allerlei gerechten combineren.

Wijnspijs advies voor deze Franse witte wijn uit de wijnregio Rhône: zalm, kreeft, krab, asperges, sushi en zomerse salades

LePlan-Vermeersch - GT Viognier

€13,95

De L De LePlan-Vermeersch GT-Viognier wijn is gemaakt van Viognier en Clairette, en heeft veel rondheid en een wat zwoel, exotisch tintje. Alles gebeurt hier biologisch en de druiven worden volledig met de hand geplukt. De wijn wordt niet gefilterd om zo veel mogelijk materie te behouden. Het is een witte wijn met heel wat frisheid en elegantie. Schenk hem op 9 à 10 graden.

Wijnhuis Le Plan-Vermeersch maakt allerlei prijswinnende wijnen in de Rhone. De LePlan-Vermeersch GT-Viognier heeft een lagering gehad van 3 maanden op eikenhouten vaten. De opbrengst van de wijngaard is slechts 25 h/l per hectare. De oude wijnstokken voor de LePlan-Vermeersch GT-Viognier zijn aangeplant in 1972.

De LePlan-Vermeersch GT-Viognier wijn van wijnhuis LePlan-Vermeersch kan je met allerlei gerechten combineren. Wijnspijs advies voor deze Franse witte wijn uit de wijnregio Rhône: mooie visgerechten, maar deze wijn is ook een mooi aperitief.

Denis Marchais - Colombard, Chardonnay

€5,20

Domaine Denis Marchais ligt in La Sablette De Mouzillon in de Loire regio in Frankrijk. Denis Marchais ontwikkelde de eerste wijngaard in 1860 in Clos de la Sablette. Hij produceerde van origine alleen 'Loire' wijnen met de druivensoorten Vouvray, Muscadet en Sancerre en werd hiermee de leider in de regio. Maar uiteindelijk breidde hun wijnareaal en het portfolio uit met Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah.

De Marchot Colombard, Chardonnay is een wijn met expressieve aroma's van exotisch fruit, wit fruit en bloemen. De colombard brengt frisheid en citrusvruchten aan. De chardonnay zorgt voor een soepele en ronde afdronk en brengt de wijn tot een mooi gestructureerd geheel.

Denis Marchais - Colombard, Chardonnay - Bag in box 10 L

€52,00

Leuke combinatie tussen de Chardonnay druif die voor een zwoele vettigheid zorgt en de Colombard die dan de aromatische en frisse toets heeft aan dit lekker feestwijntje. Herkomst is Vin de Pays de Gascogne. Een mooie droge en frisse wijn met herkenbare sauvignon blanc karakter. Heerlijk als aperitief en bij schaal en schelpdieren. Is een uitstekende passe-partout.

Gekoeld serveren en u zal zien dat hij vlotjes gedronken wordt.

Domaine du Touch - Côtes de Gascogne IGP - Blanc

€5,90

Assemblage van Colombard en Chardonnay. Desecombinatie zorgt voor een wijn met frisheid en een mooie fruitigheid. Achter een zeer bleke gele jurk met heldere groene reflecties, onthult zich aroma's van geel fruit met een vleugje mineraliteit.

De smaak is levendig en rond met hier ook tonen van geel fruit en witte perzik, ananas met een vleugje citrus.

Famiglia Pasqua - Passimento Romeo and Juliet's Wall - Bianco

€10,00

Vrij intense gele kleur. Een droge wijn met een zeer zachte, bijna zoete afdronk. Het is een veelzijdige en zeer smakelijke wijn die zich heel gemakkelijk laat drinken.

Cecilia Beretta - Soave DOC Classico Brognoligo

€9,60

Het belangrijkste doel van Azienda Cecilia Beretta is het herwaarderen van het kostbare karakter van de traditionele wijnen uit Valpolicella en Soave, een streek met een unieke en originele territoriale geschiedenis.

De activiteiten van Azienda Cecilia Beretta, die volledig onafhankelijk is van de productie van Pasqua Vigneti e Cantine, zijn bestemd voor een beperkte selectie van wijnen van grote kwaliteit, met respect voor tradities en erfgoed, maar geïnterpreteerd op een innovatieve manier. De productie van Cecilia Beretta wijnen is beperkt tot tweehonderdduizend flessen per jaar.
Gemaakt van 85% garganega en 15 % chardonnay

Gele wijn met groene reflecties. Aroma's van rijpe gele appel met hints van bloemen en snoep. Fruitig en harmonieus, met een amandel nasmaak die gaat naar samensmelten met de zoetheid vond de neus, volgens het typische karakter van de druiven en het karakter van het gebied.

Serveertip: aperitief, visgerechten, salades.

Villafranca - Frascati Superiore Couvage

€9,90

De regio van Castelli Romani ligt ten zuidoosten van Roma, net buiten de agglomeratie. Het is van oudsher gekend omwille van zijn soepele maar fijne wijnen op basis van verschillende rassen. Deze wijn wordt geproduceerd door de familie Gasperini, eigenaars van de Cantina Villafranca. Zij zijn een oud Romeins geslacht (gaat terug tot begin van onze tijdrekening) dat bekend staat om zijn kwaliteitszorg en hoge eisen stelt aan de vinificatie.

De witte wijn is een blend van Malvasia, Trebbiano en een klein beetje Bonvino. Het resultaat is een droge wijn met de geur van bloemen en een frisse en aardse neus. In de mond wordt dit bevestigd, terwijl we een lange afdronk hebben die het midden houdt tussen druiven en kruidigheid.

De volle rode wijn is geparfumeerd, heeft een diepe rode kleur en een stevige body. Het is een goede begeleider van de meeste vleesgerechten, maar kan evengoed bij kazen en pasta's geschonken worden. Hij wordt geschonken op een koele kamertemperatuur (17 à 18°C.)

Caparzo - Le Grance Toscane IGT

€14,80

De Grance?de oude naam van een wijngaard waar Chardonnay druiven, met een geringe mate Sauvignon en Traminer.? Deze rassen te cre?ren Le Grance, een witte structuur van krachtige, vol parfums grote en aanhoudende.? Na veroudering in vaten van 350 liter voor 12 maanden en dan glas, verder volwassen en verbeteren in de tijd, zelfs voor enkele jaren na de oogst.

Op een van de meest fraaie landgoederen in Toscane is het wijnbedrijf Caparzo gevestigd. Het bedrijf is in 1998 overgenomen en vanaf dat moment zijn ze continu bezig met het verbeteren van de wijnen. Zo is in 2003 een nieuwe wijnkelder in gebruik genomen. De oude wijnkelder wordt nu gebruikt als agriturismo waar u heerlijk kunt genieten van al het moois van dit huis en van Toscane.

Inmiddels is het huis uitgegroeid tot een van de betere huizen in Toscane met nog veel oude-, maar ook veel nieuwe wijngaarden. De druiven van de oude wijngaarden worden gebruikt voor de betere wijnen en geheel met de hand geoogst. De druiven van de nieuwere wijngaarden worden machinaal geoogst en gebruikt voor de lichtere wijnen.

Caparzo heeft verschillende labels: Borgo Scopeto, Altesimo, Caparzo en La Doga. Vinolio Italia voert 3 van de 4 labels. Carparzo produceert wijnen uit de Montalcino regio. De variant met de naam 'La Casa' heeft zelfs meerdere malen 3 glazen rood verdiend in de Gambero Rosso. Borgo Scopeto staat voor bijzondere Chianti Classico's. La Doga produceert bijzondere wijnen van de autochtone Morellino druif, deze regio wordt ook wel het Texas van Italië genoemd.

Collefrisio - Vignaquadra - Falanghina

€12,60

De Falangina druif zorgt voor een volgele, complexe droge witte wijn met nuances van rijp geel fruit, zoals peer, appel en perzik. De volle, zachte en ronde smaak is geurig en intens. De afdronk is lang, met een vleugje Jasmijn.

Naast de uitstekende basiswijnen maakt Collefrisio een krachtige droge witte wijn van de bijzondere falanghinadruif, waarvan de bakermat bij Napels ligt. Deze falanghina is met z'n zuivere, volle en sappige droge smaak een serieuze concurrent van de luxe Campanische wijnen van dezelfde druif.

Wijnmaker Amedeo De Luca gebruikt de bâtonnagetechniek, waarbij de gistcellen tijdens het rijpingsproces in de tank 'rondgeroerd' worden en zo in contact blijven met de wijn. Dit geeft rondheid, smeuïgheid en zelfs een idee van licht eikenhout. Heel geslaagd en een mooie begeleider van zomerse gerechten, zoals vis of kip van de grill en maaltijdsalades.

Collefrisio
Loepzuivere, sappige biowijnen uit Italië. In tegenstelling tot de grote, dominante coöperaties in de Zuid-Italiaanse Abruzzen, hanteert de kleine Azienda Collefrisio wijnbereidingstechnieken die gericht zijn op hoge kwaliteit en behoud van typiciteit. In de biologisch bewerkte wijngaarden worden uitstekende wijnen gemaakt die tot de allerbeste van de regio behoren.

Amedeo De Luca en Antonio Patricelli bezitten bovendien het Italiaanse gevoel voor stijl en hebben onlangs de etiketten bijzonder verfraaid. Voor hen is het duidelijk dat niet alleen de wijn goed moet smaken, maar de verpakking minstens zo belangrijk is!

Collefrisio - Vignaquadra - Falanghina Terre di Chieti IGT

€12,60

De trebbiano d'Abruzzo van Collefrisio is een typische droge witte wijn zoals Italianen hem graag drinken. Met een ingetogen geur die is gecombineerd met een frisse en sappige smaak. Hier dus geen snoepjesgeuren, die meestal geassocieerd worden met een technische manier van wijn maken.
Desondanks is het een moderne witte wijn met fraaie, zuivere geuren.

De smaak staat bij Collefrisio op de eerste plaats. En dat heeft tot gevolg dat deze prachtige wijn een prima begeleider is van een keur aan amuses, maar ook perfect tot zijn recht komt bij salades en visgerechten

Preciso - Grillo di Sicilia

€5,90

De Grillo druiven voor deze wijn van Preciso zijn afkomstig van het mooie zonnige eiland Sicilië. Hier krijgen de druiven veel zon en krijgt deze witte wijn veel geuren en smaken, heerlijk. In de geur veel wit en geel fruit aangevuld met indrukken van citrus en meloen. De smaak is licht fris droog met veel nuances van appel en peer. Maar een kortom een wijn om warm te omhelzen.

Pratello - Lieti Conversari - Manzone Bianco

€12,70

Pratello staat voor eigenzinnige Italiaanse wijnen. In elke wijn vind je een flinke slok Garda. Maar Pratello's wijnen bezitten meer dan de identiteit van het gebied: de opbrengsten zijn relatief laag, waardoor de wijnen mooi complex en van hoge kwaliteit zijn.

Kwaliteit vindt primair plaats op het land, dat volgens Pratello's levensvisie zonder chemische middelen etc. bewerkt wordt. De biologisch geteelde Leiti Conversari gemaakt van de Manzoni Bianco druiven kunnen goed rijpen op de hellingen in het milde klimaat rond het Gardameer.

De gekoelde fermentatie en daarop volgende rijping vinden plaats in roestvrijstalen tanks. De zuivere wijn heeft mooie mineralen en een milde zuurgraad. Het schone aroma doet denken aan bloesem (witte rozen) en fruit (jeneverbes, appel, peer). In de mond is de wijn zacht en evenwichtig. Beetje bij beetje onthult hij zijn delicate nuances.

Pratello - Pinot Grigio

€11,50

De visuele analyse geeft het een licht gele kleur met groene reflecties, de neus duidelijke hints van rijpe peer, meloen en witte bloemen, romig in de mond. Van het mooie landgoed, met haar  kalkhoudende bodems ideaal om de complexiteit van deze wijn, zachte  structuur verbeteren.

Gebalanceerd in de mond gecompenseerd door een frisse zuurgraad, is een definitief einde, een uitnodiging om te drinken.

Wijn kan worden gecombineerd met een brede gastronomie, met een voorliefde voor beide gerechten op basis van schaal-en schelpdieren, zowel met pasta en risotto en diverse visschotels.

De Stefani - Redentore - Pïnot Grigio

€14,00

Deze Pinot Grigio komt uit de Veneto streek in Italië. Deze heerlijk frisse en licht kruidige mild droge witte wijn is gemaakt van de Pinot Gris druif. Deze Pinot Grigio is een Italiaanse wijn om lekker bij weg te dromen denkend aan die vakantie...

Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano.

De Redentore-range is een knipoog naar het jaarlijks weerkerend feest in Venetië tijdens het derde weekend van juli 'Festa del Redentore'. Men eert tijdens dit feest het einde van de plaag in 1576 met een immens vuurwerkspektakel. De Redentore-wijnen zijn dan ook jonge, speelse en levendige wijnen met een fijne, moderne complexiteit en diepgang.

Het klimaat is zonnig en tezelfdertijd ook koel. De alluviale ondergrond van hoofdzakelijk klei en de nabijheid van zowel Alpen als Adriatische zee zorgen voor ideale omstandigheden om delicate, elegante wijnen te vervaardigen. De hoge kwaliteit, de moderne stijl en de aantrekkelijke verpakking zorgen voor een leuk concept. De druiven worden eind september geplukt wanneer de vruchten een mooie rijpheid bereiken maar ook nog beschikken over levendige frisse zuren. Tijdens de vinificatie gaat men de druiven zacht persen met nadien een wilde vergisting in inox-tanks.

Gedurende enkele maanden blijft de wijn dan op zijn fijne lies rijpen in houten vaten waardoor hij complexiteit en evenwicht wint.

Het resultaat is een frisse, fruitige wijn met een elegante en complexe toets. Pinot Grigio & Chardonnay in witte wijn, Merlot & Refosco inrod wijnen. Al de wijnen zijn BIO de witte wijnen zijn tevens sulfiet vrij! Vanaf de jaargang 2014 zullen ook de rode wijnen  sulfiet vrij zijn!

San Marzano - Il Pumo - Sauvignon, Malvasia

€6,50

Druif
50% Malvasia Bianca, 50% Sauvignon Blanc.

Productie gebied
San Marzano, Salento, Puglia. Het gebied ligt op ongeveer 100 meter boven zeeniveau en profiteert van grote temperatuurvariaties. De zachte bodemlaag is vrij dun en heeft een fijne textuur.

Oogstperiode
Tweede en derde week van augustus.

Vinificatie
Cryomaceratie in de persmachine gedurende 6-8 uur gevolgd door zacht drukken van de druiven, koude statische decantatie en alcoholische fermentatie bij 11° C.

Veroudering
In roestvrijstalen tanks.

Verouderingspotentieel
Een wijn die zijn 2 jaar organoleptische eigenschappen behoudt.

Proefnotities
Stroge gele kleur met groene reflecties; Bezem floral notities en een hint van citrus en tropische vruchten op de neus.

Surani - Pietrariccia - Fiano

€9,50

Strogele kleur, met een gouden gloed. Het boeket is uitnodigend, het brengt impressies van rijk, gerijpt fruit met citrus accenten dat de elegantie van deze wijn ten goede komt. Medium-bodied, maar met het behouden van zijn fruitigheid en frisheid. De druifjes zijn 100 % Fiano.

Santa Cristina - Lugana Trebbiano Vigneto Massoni

€17,90

100% Trebbiano afkomstig van 15 tot 20 jaar oude wijnstokken. Deze top-wijn wordt gekenmerkt door sterk florale en fruit-aroma's, in combinatie metevenwichtige zuren en een subtiele, lichte houttoets. In de mond is hij goed aanwezig vanaf de aanzet tot de lange afdronk.

Abbazia Monte Oliveto - Vernaccia di San Gimignano DOCG

€10,90

Vernaccia is een wit druivenras dat kenmerkend is voor de wijnen van de prachtige middeleeuwse stad San Gimignano. Vernaccia is waarschijnlijk afgeleid van het latijnse woord vernaculus - inheems; de betekenis is dan zoiets als 'locale druif'. En inderdaad: veel meer streken in Italië hebben een vernaccia. In Alto Adige bestaat zelfs een rode variant. Verwantschappen tussen deze druivensoorten zijn er meestal niet. Wel wordt verondersteld dat de Toscaanse vernaccia de oudste is.

De vernacciadruiven van San Gimignano leveren droge witte wijnen met milde maar frisse zuren, een licht aromatische neus, vaak van kruiden als anijs, venkel of dille, en in de afdronk vaak een bittertje. Het is vooral de zandsteen in de bodem rondom deze Toscaanse stad die het karakter van de wijn bepaald. Daarnaast kan een beetje houtopvoeding voor Vernaccia di San Gimignano zeker geen kwaad. Een Vernaccia uit Toscane moet je jong drinken, maar er zijn producenten die ook Vernaccia's maken die wat langer kunnen rijpen.

Vernaccia's zijn uitstekend te combineren bij schaal- en schelpdieren, maar ook bij traditionele Toscaanse konijnstoofpotten. En na een dagje genieten van cultuur en natuur in en om San Gimignano is het natuurlijk een geweldige dorstlesser! Maar ook in Nederland zal zo'n frisse Vernaccia uitstekend smaken: op een picknick bijvoorbeeld, bij een rijstsalade met mozzarella en boontjes. Probeer een vernaccia bovendien ook eens bij lichte gerechten waarin kruiden als dille of venkel voorkomen.

Witte wijn uit deze streek was namelijk in de middeleeuwen al bekend en werd hogelijk gewaardeerd, vooral ook onder de adel. Dante spreekt erover in zijn Divina Comedia: paus Martinus IV at paling uit het meer van Bolsena gemarineerd in vernaccia. In middeleeuwse Londense wijnwinkels was de wijn bekend als Vernage. Dichter bij huis dronken zelfs de rijke burgers van Utrecht in de 15e eeuw een Vernaets!

Niet voor niets kreeg Vernaccia di San Gimignano in 1966 dan ook als een van de eerste wijnen van Italië de status van DOC. Sinds 1993 is die status opgewaardeerd tot DOCG.

Summerhouse - Sauvignon Blanc

€11,40

Summerhouse is een uniek wijntje uit Nieuw-Zeeland. Uit het glas springende aroma's van passievrucht, exotisch fruit en verse kruiden prikkelen je neus.

Droog in de mond maar met rijkelijke toetsen van passievrucht en tropisch fruit die mooi samensmelten met zachte zuren in een zijdezachte lange afdronk.

Awards:

Gouden Medaille tijdens de New World Wine Awards 2017
93 punten & 5 * van Sam Kim Reviews

Gastronomie:

Een frisse wijn zoals deze past heerlijk bij een gegrilde kipburger en een Ceasar Salad of andere zomerse salades.

Over de wijnstreek Malborough:

De wijnen van Summerhouse komen uit een subregio van Malborough. De klei-achtige heuvels in deze streek zorgen voor wijnen met uitgesproken maar delicate smaken.

Over het wijnhuis Summerhouse:

Nieuw-Zeeland staat bekend voor zijn heerlijke frisse wijnen. Wijnhuis Summerhouse heeft een aantal aspecten zeer hoog in het vaandel staan: Artisan, Caring, In touch, Open en Creative. 

Ze proberen dus met een groot gevoel voor ambacht een liefde voor hun huis, thuis en druiven uit te stralen. Dit is een familiebedrijf die gek is op de Nieuw-Zeelandse waarden, en die tegelijkertijd open wilt staan voor nieuwe suggesties en zo creatief mogelijk wilt blijven. Een echt "Kiwi''wijnhuis dus.

Weingut Allram - Gaisberg 1ste Lage - Grüne Veltliner

€18,90

Michaela (geboren Allram) nam in 1992 samen met haar man Erich het wijnbedrijf in Kamptal over van haar ouders. Hun wingerd in het Strassertal beslaat in totaal zo'n 14 hectare wijngaard. De verschillende 'Lagen', zoals de Hasel, Gaisberg, en Sandgrube bestaan uit diverse grondsoorten.

De filosofie van Erich is dat de kwaliteit van de wijn in de wijngaard ontstaat en hij heeft dan ook de druivensoorten zorgvuldig afgestemd op hun individuele terroir. Een hoge mate van individualiteit en karakter is kenmerkend voor de wijnen van dit Oostenrijkse kwaliteitshuis. Deze 1ste Lage is het vlaggenschip van de Grüner Veltliners van Allram. De bodemstructuur van leisteen op de Gaisberg vormt de basis van deze wijn die kracht en finesse fraai combineert.

De kleur is diep geel met een twinkelig groen. Het bouquet geeft pittig fruit van kweepeer, bloedsinaasappel en honingmeloen aangevuld met minerale tonen die zich in de smaak voortzetten. De delicate zoetheid en uitgebalanceerde zuurgraad zorgen voor zowel een krachtige als een sappige en elegante smaak en afdronk.

Mooie combinaties zijn mogelijk met charcuterie, salades, vis en vooral met kalfsvlees en lam. Het is een prachtige wijn vol rijkdom en breed inzetbaar. Toen wij deze wijn proefden schreven wij: 'gastronomische winterwijn''.

Weingut Allram - Hasel - Grüner Veltliner

€11,70

Kruidige en minerale tonen naast de aroma's van appel, peer en abrikoos zijn kenmerkend voor deze grüner veltliner. Frisse zuren houden de wijn strak, rijp fruit maakt hem juist rond. Het vleugje versgemalen peper geeft hem een eigenwijs, pikant accent.

Als aperitief, bij gamba's/garnalen lichte visgerechten salades met kaas, kip, tonijn pasta met tomatensaus, kruidensaus, kaassaus lichte gerechten met blank vlees of gevogelte.

Weingut Allram - Wechselberg - Chardonnay

€15,30

Het lichtvoetige en tevens het fruit van rijpe ananas, zoet en sappig in de neus, heel diep, krachtig en elegant, evenwichtig en zeer lang op het gehemelte. Een chardonnay zoals u er nog geen kent.

Mag zelfs gecombineerd worden met kalfsvlees en rosbief, maar komt ook tot zijn recht met verschillende visgerechten.

  • adega-de-borba
  • blanco-nieva
  • brown-brothers
  • cecilia-baretta
  • chateau-antugnac
  • cognac-leyrat
  • collefrisio
  • conde
  • fonseca-porto
  • la-estacada
  • leplan
  • logo-allram
  • logo-alma-cersius
  • logo-burmester
  • logo-carmen
  • logo-catena-zapata
  • logo-cederberg
  • logo-charles-heidsieck
  • logo-chateau-la-marzelle
  • logo-de-stefani
  • logo-domaine-faiveley
  • logo-domaine-giuliani
  • logo-domaine-raissac
  • logo-duca-di-salaparuta
  • logo-eikendal
  • logo-emilio-moro
  • logo-fonseca
  • logo-la-estecada
  • logo-la-petit-ferme
  • logo-louis-roederer
  • logo-luis-canas
  • logo-maldant-pauvelot
  • logo-pratello
  • logo-santa-ana
  • logo-steengoed
  • logo-vega-real
  • logo-vignobles-berthier
  • logo-wente
  • man-vintners
  • pasqua
  • pirineos
  • rings
  • stark-conde
  • summerhouse
  • vinedos-de-nieva

Contacteer ons