Bel 0497/66 40 20

Contacteer ons vrijblijvend

Wijnwinkel open

Do - Vrij: 14u - 18u. Zat: 10u - 18u

Gratis verzending

vanaf €250

Horeca

Vraag naar onze speciale tarieven

Wijnmandje
Totaal €0,00
 x 

Uw wijnmandje is leeg

Totaal €0,00

Wijnen

Fabrikant
Selecteer
121 - 150 van 176

Witte wijnen

Domaine Faiveley - Rully ’Les Villeranges’ Blanc

€19,40

De geschiedenis van Domaine Faiveley gaat terug tot 1825. Het domein is al 7 generaties lang familiebezit en is gelegen in Nuits-Saint-Georges, in het hart van de Bourgogne. 127 ha Wijngaarden, verspreid over Côte de Nuits, Côte de Beaune en Côte Chalonnaise, waarvan 12 wijngaarden met Grand Cru classificatie, 25 met Premier Cru classificatie en 6 wijngaarden met een classificatie “Monopole”. Het domein wordt geleid door Erwan Faiveley, die het werk in de wijngaarden in eigen beheer houdt om zelf controle te hebben over de kwaliteit van de druiven.

De handgeplukte oogst wordt met zorg naar gewelfde kelders uit de 19e eeuw gebracht, gelegen in Nuits-Saint-Georges. Om geweldige Bourgognes te maken, combineert Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten. Dit alles draagt ertoe bij dat Faiveley wijnen een hoog aanzien hebben.

De neus geurt mineralig en rokerig en geeft aroma's van rijp fruit. Het is een plezierige wijn met een ronde, zachte en verfrissende aanzet.

Druif: 100% Chardonnay
Bodem:
De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van kalksteen en klei.
Expositie: De wijngaarden hebben een oostelijke expositie.
Leeftijd: De wijngaarden werden in 1987 en 1990 aangeplant.
Oogst: De oogst wordt handgeplukt zodra de druiven hun perfecte rijpheid bereikt hebben.Na de oogst worden ze naar de kelders in Mercurey gebracht.
Vinificatie: De vinificatie neemt ongeveer 4 weken in beslag. De wijnen rijpen in vaten gedurende 11 maanden met geregelde battonage. Dit verhoogt de aromatische complexiteit van de wijn, zonder dat diens karakter en levendigheid verloren gaan.Na de klaring van de wijn, wordt deze naar Nuits Saint Georges vervoerd, om op het hoofdkwartier van Domaine Faiveley gebotteld te worden.
Lekker bij: Visgerechten en schaal- en schelpdieren.

Domaine Faiveley - Givry ’Champ-Lalot’ Blanc

€19,40

De geschiedenis van Domaine Faiveley gaat terug tot 1825. Het domein is al 7 generaties lang familiebezit en is gelegen in Nuits-Saint-Georges, in het hart van de Bourgogne. 127 ha Wijngaarden, verspreid over Côte de Nuits, Côte de Beaune en Côte Chalonnaise, waarvan 12 wijngaarden met Grand Cru classificatie, 25 met Premier Cru classificatie en 6 wijngaarden met een classificatie “Monopole”. Het domein wordt geleid door Erwan Faiveley, die het werk in de wijngaarden in eigen beheer houdt om zelf controle te hebben over de kwaliteit van de druiven.

De handgeplukte oogst wordt met zorg naar gewelfde kelders uit de 19e eeuw gebracht, gelegen in Nuits-Saint-Georges. Om geweldige Bourgognes te maken, combineert Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten. Dit alles draagt ertoe bij dat Faiveley wijnen een hoog aanzien hebben.

De neus geurt mineralig en rokerig en geeft aroma's van rijp fruit. Het is een plezierige wijn met een ronde, zachte en verfrissende aanzet.

Druif: 100% Chardonnay
Bodem:
Bodem van kalksteen
Expositie: De wijnstokken staan aangeplant met een zuidoostelijke expositie.
Leeftijd: In 1975, 1979 en 1983 zijn de wijnstokken geplant.
Oogst: De druiven worden met de hand geoogst en gesorteerd.
Vinificatie: Na 15 tot 19 dagen cuvaison met dagelijkse pigeage, is de alcoholische fermentatie afgerond. Gedurende 12 maanden rijpt de wijn in Frans eiken (10% nieuw eiken) in kelders met gecontroleerde temperatuur en luchtvochtigheid.
Lekker bij: Charcuterie, pâté en croûte, rôti de porc 'à l'ancienne' met honing en mosterd.

Joseph Faiveley - Chassagne-Montrachet

€62,00

De geschiedenis van Domaine Faiveley gaat terug tot 1825. Het domein is al 7 generaties lang familiebezit en is gelegen in Nuits-Saint-Georges, in het hart van de Bourgogne. 127 ha Wijngaarden, verspreid over Côte de Nuits, Côte de Beaune en Côte Chalonnaise, waarvan 12 wijngaarden met Grand Cru classificatie, 25 met Premier Cru classificatie en 6 wijngaarden met een classificatie “Monopole”. Het domein wordt geleid door Erwan Faiveley, die het werk in de wijngaarden in eigen beheer houdt om zelf controle te hebben over de kwaliteit van de druiven.

De handgeplukte oogst wordt met zorg naar gewelfde kelders uit de 19e eeuw gebracht, gelegen in Nuits-Saint-Georges. Om geweldige Bourgognes te maken, combineert Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten. Dit alles draagt ertoe bij dat Faiveley wijnen een hoog aanzien hebben.

De neus geurt naar vanille en toont veel finesse en mineraliteit. De wijn is uitstekend in balans, is zuiver en geconcentreerd. Een elegante en klassieke witte wijn met een lange afdronk en intense aroma's.

Bodem: De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van kalk en klei.
Expositie: De wijngaarden hebben een zuidelijke en oostelijke expositie
Oogst: Domaine Faiveley houdt het werk in de wijngaarden in eigen beheer, waardoor ze zelf uitstekende controle hebben op de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar de kelders in Nuits Saint Georges gebracht.
Lekker bij: De wijn past uitstekend bij visgerechten, zalmterrine, gerechten met kaas, wit vlees, ragouts.

Domaine Faiveley - Puligny-Montrachet Blanc

€53,20

De geschiedenis van Domaine Faiveley gaat terug tot 1825. Het domein is al 7 generaties lang familiebezit en is gelegen in Nuits-Saint-Georges, in het hart van de Bourgogne. 127 ha Wijngaarden, verspreid over Côte de Nuits, Côte de Beaune en Côte Chalonnaise, waarvan 12 wijngaarden met Grand Cru classificatie, 25 met Premier Cru classificatie en 6 wijngaarden met een classificatie “Monopole”. Het domein wordt geleid door Erwan Faiveley, die het werk in de wijngaarden in eigen beheer houdt om zelf controle te hebben over de kwaliteit van de druiven.

De handgeplukte oogst wordt met zorg naar gewelfde kelders uit de 19e eeuw gebracht, gelegen in Nuits-Saint-Georges. Om geweldige Bourgognes te maken, combineert Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten. Dit alles draagt ertoe bij dat Faiveley wijnen een hoog aanzien hebben.

De neus geurt naar aroma's van bloemen, vanille en hazelnoten. De aanzet is romig, delicaat met een mineralige touch. Een charmante en plezierige wijn.

Bodem: De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van donderbruine kalksteen en klei.
Expositie: De wijngaarden hebbne een zuid-oostelijke expositie.
Oogst: Domaine Faiveley houdt het werk in de wijngaarden in eigen beheer, waardoor ze zelf uitstekende controle hebben op de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar de kelders in Nuits Saint Georges gebracht.
Vinificatie: De druiven worden geperst, waarna fermentatie in houten vaten plaatsvindt. De wijn rijpt zo'n 12-15 maanden met geregelde battonage.
Lekker bij: De wijn past uitstekend bij visgerechten, wit vlees, schaal- en schelpdieren.

Joseph Faiveley - Meursault Blanc

€48,70

De geschiedenis van Domaine Faiveley gaat terug tot 1825. Het domein is al 7 generaties lang familiebezit en is gelegen in Nuits-Saint-Georges, in het hart van de Bourgogne. 127 ha Wijngaarden, verspreid over Côte de Nuits, Côte de Beaune en Côte Chalonnaise, waarvan 12 wijngaarden met Grand Cru classificatie, 25 met Premier Cru classificatie en 6 wijngaarden met een classificatie “Monopole”. Het domein wordt geleid door Erwan Faiveley, die het werk in de wijngaarden in eigen beheer houdt om zelf controle te hebben over de kwaliteit van de druiven.

De handgeplukte oogst wordt met zorg naar gewelfde kelders uit de 19e eeuw gebracht, gelegen in Nuits-Saint-Georges. Om geweldige Bourgognes te maken, combineert Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten. Dit alles draagt ertoe bij dat Faiveley wijnen een hoog aanzien hebben.

Attractieve aroma's van wit en geel fruit gecombineerd met lichte vanille tonen. De smaak voldoet volledig aan wat de neus blootgeeft; rond, vol met tonen van vanille en toast. De afdronk is intens, verfrissend en lang.

Druif: 100% Chardonnay
Bodem:
De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van ofwel kalksteen of een combinatie van mergel en klei.
Expositie: De wijngaarden hebben een oostelijke, zuid-oostelijke expositie.
Oogst: Domaine Faiveley houdt het werk in de wijngaarden in eigen beheer, waardoor ze zelf uitstekende controle hebben op de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar de kelders in Nuits Saint Georges gebracht.
Vinificatie: De druiven worden geperst, waarna fermentatie in houten vaten plaatsvindt. De wijn rijpt zo'n 12 maanden met geregelde battonage.
Lekker bij: De wijn past uitstekend bij visgerechten, schaal- en schelpdieren, wit vlees.

Jean-Paul Fontaine - Les Princesses Blanc - Viognier, Chardonnay

€9,20

Dit betreft een eigen merknaam van handelaar en wijnmaker Jean-Paul Fontaine. Voor deze wijn is gebruik gemaakt van 50% Viognier en 50% Chardonnay druiven uit de Pays d’Oc.

Een licht gele kleur met gouden tinten. De geur is die van geel fruit en bloemen. In de mond een frisse en ronde wijn die uitstekend in balans is en de smaak heeft van exotisch fruit, zachte kruiden en een beetje noten. Een mooie en krachtige combinatie tussen Viognier en Chardonnay. Perfect als aperitief of combineren met salades, gegrilde vis, kip of pastagerechten. Drinken bij 9 - 12 graden. Het alcoholpercentage is 14%.

Les Collines du Bourdic - La Rabassière - AOC Duché d'Uzès

€11,50

La Rabassière (truffel in Provençaals) werd ontwikkeld voor de traditionele truffeldag van Uzès. Deze fijn beboste, originele en complexe wijn zal een beroep doen op de meest veeleisende fijnproevers. Onze durf is om tot het uiterste te wachten om het beste eruit te halen. Hiervoor kiezen we de korrel wanneer de glitch "al dente" is zonder enige bitterheid. Dit vereiste niveau vereist kennis en beheersing van risico's. Dit vermogen om een graan op zijn optimale rijpingspunt te waarderen, is alleen mogelijk door de bekwaamheid van onze technici en de ervaring van onze wijnmakers.

Het is dus aan onze oenologen om tijdens de vinificatie op deze korrel de extractiemethoden toe te passen die de kwintessens van de wijnen van de bourdische reeks geven: kleur, concentratie, complexiteit en aromatische kracht.

Onze passie, onze betrokkenheid en onze kwaliteitsbenadering, zetten we ze ten dienste van onze wijn en in elke fase van zijn ontwikkeling. Van het respect voor het land door onze wijnboeren tot het bottelen, we 'watch the grain'. We doen er alles aan om elke dag deze uitdaging aan te gaan en hebben de trots om u onze intieme wijnen te laten ontdekken, met unieke aroma's en karakter.

Druif: Viognier, Roussanne & White Grenache Blend

Château Bacalan 2015

€20,90

Château Haut-Bacalan ligt in het prestigieuze stadje Pessac, net als zijn buurhuis vóór 1855 Kasteel Haut-Brion.

In 1726 verwierf Charles Louis van Secondat, Baron de Montesquieu, met zijn collega Sarrau de Boynet van de Bordeaux Academie van het domein. Hij schrijft zelf: "het graf had een geschikte dichtheid in het zand om wijnstokken te planten."

Op dat moment wordt dit gebied geïdentificeerd als Haut-Médoc op de kaart van Cassini, het beslaat 30 hectare.

Charles Louis, in kou met koning Louis, reist heel vaak van mouw af, brengt alle productie in Engeland op de markt. Aan het einde van zijn leven, met pensioen in de Entre-deux-Mers, verkocht hij het pand in 1748.

Mr Bacalan, schildknaap van de koning, nieuwe acquirer geeft zijn naam aan het landgoed. Hij wordt de voorzitter van het Parlement. De wijncrises volgen elkaar op, de stedelijke ontwikkeling verspreidt zich, de oppervlakken van de wijngaard nemen in de loop van de tijd af.

In 1998 viel Charles Henri Gonet onder de charme van de afstraffing van de 17e eeuw en koopt hij Corinne zijn jonge vrouw. Dit wordt gevolgd door renovaties van de wijngaard en kelders. Traditie en voorouderlijke manieren van landbouw zijn van toepassing om het terroir te respecteren.

Château Olivier - Le Dauphin d'Olivier 2015

€22,90

Een wijn met grote elegantie. Een mooi kruidig aroma met een heerlijk frisse cassis smaak. Een bijna vrouwelijke Pauillac, zoals de bekende wijnschrijver Steven Spurrier in Decanter Magazine opmerkt. Een schitterende balans gevolgd door een geconcentreerde afdronk die lang blijft hangen. Een grootse wijn die zich moeiteloos schaart tussen de grote wijnen van Pauillac.

Château Olivier 2015

€43,00

In 1953 werd Ch. Olivier omwille van zijn topterroir zowel voor rood als voor wit geklasseerd. Lange tijd echter was de kwaliteit van de wijn maar middelmatig. Dankzij de eigenaar Jean-Jacques de Bethmann werd in 2004 een groots investeringsplan opgezet. Een nieuwe directeur (Laurent Lebrun) voerde onmiddellijk een bodemstudie uit om perceelsgewijze te kunnen werken en de cépages af te stemmen op het terroir. Een nieuwe cuverie, een zoektocht naar perfecte rijpheid en strengere selecties zorgen voor veel hogere kwaliteit dan weleer, nog steeds aan betaalbare prijs.

Kleuromschrijving: Rood, Zeer intens purper.
Neus: Aromatische wijn met zeer veel aroma's van rode vruchten en kruiden.
Mond: Vanaf de inname overweldigt de wijn door zijn volle smaak, er zit geweldig veel materie in, rond, evenwichtig, zacht en rijp. Het is waarschijnlijk de beste Ch. Olivier die ik ooit proefde. Naast de zachte, rijpe smaak is er tevens het opmerkelijke evenwicht tussen de volheid van het sap, de finesse, de elegantie van de tannines en de heel lange afdronk.

Château Carbonnieux 2015

€47,00

Sinds 1956 is dit domein in handen van de familie Perrin. De zoon, Anthony Perrin, zet er nu het werk verder. De wijngaard van 85ha is voor 50% bestemd voor de rode wijn. De wijngaard ligt op een heuvel in het dorp Léognan. De stroom 'l'Eau Blanche', die langs de wijngaard vloeit, zorgt voor een perfecte drainage. De rode wijn vertoont hier sinds enkele jaren een opmerkelijke vooruitgang, met steeds een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Kleuromschrijving: Rood, 90% ingekleurd purper.
Neus: Zwart fruit, kersen en bramen.
Mond: Château Carbonnieux rood is in topvorm dit jaar. Zijn mooie structuur die heel fijn is en niet merkbaar, zit boordevol mooie en rijpe cabernets en zachte en fijne fruitsmaken. Deze topcru is vergelijkbaar met de absolute grote wijn die ze in 2010 maakten. Een vooruitgang in precisie en kwaliteit is zeer merkbaar bij dit Château. Zijn concentratie is buitengewoon en de prijs blijft redelijk. Aanrader!

Vignobles Berthier - Menetou-Salon Blanc - Jean Marie Berthier Selection

€14,20

2017 is het nieuwste in een opeenvolging van vroege oogsten. Toen de winter ten einde liep met de temperaturen van de late lente, de natuur sneeuwde vooruit. De wijnstokken bleven elke mijlpaal vroeg bereiken, tot aan de oogst, ondanks zeer wisselende omstandigheden die maand na maand en per gebied veranderden.
Kortom - de wijnen van Centre-Loire 2017 zijn gemaakt om van te genieten.

Vanaf de aankomst van de druivenpluk worden de druiven subtiel geperst en laat men het verkregen sap ongeveer 36 uur bezinken. De alcoholische gisting begint natuurlijk onder controle van de temperatuur.

Rijping: De wijn rijpt dan een paar maanden op fijne droesem tot het bottelen wordt gedaan in de lente.
Druif: 100% Sauvignon Blanc

Château Les Fontenelles - Bergerac - Blanc Fût de Chêne

€7,50

Het Château Les Fontenelles ligt in de pittoreske Périgord, ten zuidwesten van Bergerac, in de gemeente Saint-Julien d'Eymet. Authenticiteit, gulheid, naturel: deze kwaliteiten en waarden zijn zowel toe te schrijven aan de wijnen van het kasteel als aan zijn eigenaars. Nicolas Bourdil vertegenwoordigt de 3e generatie wijnbouwers in het kasteel Les Fontenelles, die zich inzetten om het onderhoud en de werken in de wijngaard milieuvriendelijk uit te voeren zodat de authenticiteit van de terroirs bewaard blijft.

Streek: Bergerac (Château Les Fontenelles heeft 27 ha wijngaarden en ligt in de pittoreske regio van de Périgord, op de zuidwestelijke hellingen van de Bergerac.)
Druif: Sauvignon Blanc
Viticultuur: Druiven het van oudste perceel sauvignon van het domein
Oogst: De druiven worden geoogst als ze perfect rijp zijn.
Vinificatie: Na een lange maceratie gist de sauvignon onmiddellijk op vat.
Opvoeding: Opvoeding op bezinksel (sur lie) gedurende 6 maanden
Neus: Rijk en expressief in de neus met aroma's van citrus en witte bloemen met geroosterde toetsen
Mond: Een zeer aangenaam en sappig mondgevoel, aroma's van exotisch fruit
Gerecht: Zuur: Aperitief, zalmcarpaccio, geitenkaas, oesters, vis met citroen of mosterdsaus Fris gereserveerd is dit een lekker aperitief. Smaakt ook bij zeevruchten, geroosterde vis en wit vlees
Serveren: 6-8°C
Bewaren: 2 jaar

Joseph Faiveley - Chablis

€20,20

Deze Chablis heeft een intens bouquet van rijpe en exotische tonen. In de mond vol, zacht en sappig, gevolgd door een lange afdronk met veel finesse. Complexe wijn!

Bodem: De wijnstokken staan aangeplant op een bodem, die bestaat uit lagen van kalk en klei.
Expositie: De wijngaarden van de Chablis AC bevinden zich op de heuvels in de dorpen Chablis.
Leeftijd: De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken die aangeplant staan in  wijngaarden zijn 25 jaar oud.
Opbrengst: De opbrengsten bedragen 60 hl per hectare en er staan 5.700 stokken per ha aangeplant.
Vinificatie: Koude schilinweking, waarna er een temperatuurgecontroleerde fermentatie plaatsvindt in roestvrijstalen vaten. De wijn blijft rijpen 'sur lie' tot aan de botteling, die in jaarlijks in juli geschiedt na de oogst.
Lekker bij: Een uitstekend aperitief, maar ook erg lekker bij schaal- en schelpdieren, visgerechten, delicatessen en geitenkazen.
Druif: 100% Chardonnay


{youtube}lOk9H9P1TPo|720|405|1{/youtube}

LePlan-Vermeersch - Côtes du Rhône RS Blanc

€7,95

Het is ondertussen al bijna 15 jaar geleden dat Dirk Vermeersch zijn Volvo en Maserati garage te Schilde bij Antwerpen inruilde voor een zonniger plekje in Zuid-Frankrijk. Niet om er wat te luieren maar om wijn te maken. Het wijn maken werd al snel een echte passie voor Dirk en hij verdiepte zich ten gronde in de materie door zelfscholing en door goed rond te kijken bij enkele beroemde domeinen in de Rhône streek. Daarenboven volgde zijn dochter een opleiding aan het 'Lycée viticole d'Orange'. Ondertussen maken vader en dochter samen wijn, hele goede wijn zelfs!

Ze hebben verschillende voortreffelijke cuvées in uiteenlopende prijzen. Afkomstig van een kleiachtige kalkbodem is deze witte Côtes Du Rhône gemaakt et Grenache Blanc en Roussanne. Het is een aangenaam verfrissende witte Rhône met een verleidelijke neus van witte bloemen en fruit. Mooi van smaak en afdronk, heel goede prijs/kwaliteitsverhouding!

Schenk hem op 9 à 10 graden tussen zijn eerste en derde levensjaar en dit bij allerlei visgerechten, schaaldieren of als aperitief.

Genoels-Elderen - Chardonnay Blauw

€14,70

Kasteel Genoels-elderen is met zijn 20 ha wijngaarden het grootste wijngoed van België. Op de beste hellingen van de Limburgse heuvels werden vanaf 1991 Chardonnay en Pinot Noir stokken geplant. Ze gedijen uitzonderlijk goed in Haspengouw met aan het oppervlak leem en als kalkrijke ondergrond mergel. Deze wijnen zijn het resultaat van een uniek terroir, gezonde druiven, hard werken en doorgedreven passie en kunnen met geen enkel ander product vergeleken worden.

Een heldere citroengele kleur met behoorlijke tranen in het glas. In de neus is de wijn licht rokerig (12 maanden, 50% op hout) aangevuld met aroma’s van amandelnootjes, boter, gele perzik en cederhout. Mondvullend en rond, met rijp geel fruit (perzik, conferencepeer) en botertoetsen. Dit geheel wordt afgerond door een lange afdronk met mooi ingepakte zuren.

Fritz Walter - Pfalz Riesling Trocken 2017

€8,50

Price meets joy - of je zou kunnen zeggen: geweldige kwaliteit en absolute standaard in een consumentenvriendelijke prijsklasse. Als een welkom, zijn neus geeft ons fijne geurende zomerachtige aroma's van sappige perzik en fruitige kruidigheid.

Trouw aan het motto: 'een goede wijnmaker is altijd herkenbaar aan zijn startwijn, zijn dichte, duurzame karakter brengt het gehemelte genot in beeld. Zacht, jeugdig, volumineus, zonder opdringerig te zijn, blijft hij lang aanwezig. Geen wonder dat hij al enkele jaren onze bestseller in dit segment is.
In de zomer kan hij ook schitteren als aperitief.

Overigens: de Palts is het grootste teeltgebied van Riesling ter wereld. De koningin van de wijnstokken bezet hier meer dan twintig procent van het totale gebied en leidt dus duidelijk het variëteitsniveau. Ze is de juiste hartenbreker geworden en is erin geslaagd, ondanks lage opbrengsten en later volwassenheid, winners op lange termijn te winnen.

Voor dagelijks genieten aan tafel,  of ook graag bij visshotels. Of wat dacht u van een plateau de fruits de mer !

Fritz Walter - Pfalz Weisser Burgunder 2017

€8,50

Een echt malse Bourgogne - met romige zachte tonen van fijne peer en wilde vanille maar ook een verfrissende mineraliteit. Wat een verfijnd moment van plezier met herkenningswaarde, wanneer de intense bloem oplost om het te verwelkomen, lost op in fruitige hints en een subtiele appelsmaak.

Het zuur is goed verpakt en discreet in combinatie met de sappige fruitsmaken van Bourgondië. Het feit dat het op zichzelf als een frisheid wordt gezien, is te wijten aan de malolactische fermentatie, kortweg BSA, waardoor de wijnen soepeler en complexer worden. Dit is een grotendeels natuurlijk proces waarbij het licht spitse appelzuur wordt omgezet in zacht melkzuur.

Deze lichtgele kinderboerderij met een hoge dichtheid en veel staat in de mond biedt veel drinkplezier voor een nauwelijks te verslaan prijs-genotverhouding. Zoals tafel partners, die perfect past bij kalfsvlees blokjes in een roomsaus met noedels of - als het een beetje makkelijker kan zijn - zelfs om een nieuwe markt salade met kalkoen plakjes en pompoenpitolie.

Weingut Bergdolt - Chardonnay, Pinot Blanc 2015

€10,50

Prachtige heldere geel van kleur. Hele open en geurige neus. Rijk wit fruit met aangename bloemigheid Volle sappige aanzet in de smaak , met de nodige spanning door fijne citrustonen en lichte kruidigheid. De afdronk is fijn, waarbij de bloemigheid een aangename rol vervult.

Het zijn hoogst elegante, pure Pfalzwijnen die Carolin Bergdolt maakt, wijnen die wellicht te weinig opvallen op zogenaamd belangrijke proeverijen, naast al die meer opdringerige types. Maar als je ze echt op hun merites proeft, wow. Carolin heeft pas sinds kort de verantwoordelijkheid voor de wijnen, en wordt nog steeds geholpen door vader Rainer en diens broer Günther. Het wijngoed ligt in Duttweiler, in de vlakte van de Rijn.

Naast riesling, en weiß- en spätburgunder, heeft Bergdolt nog andere druivenrassen staan: auxerrois, silvaner, gewürztraminer, chardonnay, sauvignon blanc, sankt-laurent en zelfs merlot en cabernet sauvignon. De wijngaarden worden al tijden biologisch bewerkt.

Te drinken als aperitief, of bij zeevruchten, in het bijzonder bij kreeft en oesters. Heerlijk!

Weingut Bercher - Burkheimer - Burgunder trocken - Pinot Blanc 2016

€13,40

Dit wijnbedrijf heeft de mooiste wijnbergen in het sub-wijngebied Kaiserstuhl dat onder het grotere Baden valt. De familie Bercher houdt zich al sinds 1457 met de wijnbouw bezig en heeft zo de nodige hectares in de topwijnbergen rondom Burkheim kunnen verzamelen.

De grond rondom het middeleeuwse plaatsje Burkheim is hoofdzakelijk pure vulkaansteen met löss gemengd en dit is een warmtevasthoudende combinatie. Het plaatsje Burkheim ligt op steenworpafstand van de Rijn, en dit werkt sterk vochtregulerend. Aan de andere kant van de Rijn begint de Elzas! Het wijngebied Kaiserstuhl ligt precies tussen Freiburg in het Zwarte Woud en Colmar in de Elzas en is beroemd voor zijn uitmuntende Grau- en Spätburgunderwijnen. Het klimaat is het warmste van geheel Duitsland.
Martin (vader Eckhardt) en Arne (vader Rainer) Bercher hebben de leiding overgenomen en geven een nieuwe Schwung aan dit fantastische Familiebedrijf!

Deze wijn komt van een wijnbedrijf dat de mooiste wijnbergen heeft in het wijngebiedje Kaiserstuhl, en dat proef je! De familie Bercher maakt er al sinds de 15e eeuw wijn! De wijn is intens en sappig, erg mineralig en krachtig met toch een aangename zachtheid en een licht vetje. Heerlijk fris en frivool! Drink 'm nu en vooral niet té koud, de wijn speelt anders verstoppertje!

Weingut Dr. Heger Oktav - Pinot Gris 2016

€15,40
Het wijnhuis Dr. med. Heger uit Ihringen is tegenwoordig een van de beste Baden-wijnhuizen en is zowel nationaal en internationaal bekend. Typisch voor de Kaiserstuhl en Baden Pinot zijn wijnen zoals Pinot noir, Pinot gris en Pinot Blanc. De Kaiserstuhl is een van de warmste regio's in Duitsland. Het wijnhuis Dr. med. Heger wordt nu geleid door Silvia en Joachim Heger. Het wijnhuis is nu verdeeld in twee delen. Het wijnhuis Heger en het wijnhuis Dr. med. Heger. In het wijnhuis Dr. med. Heger worden uitsluitend druiven van hun eigen wijngaarden gevinifieerd. De wijnen uit Weinhaus Heger deels trossen van lange vriendschappelijke wijnboeren worden gekocht door de keizer stoel. De eigen wijngaarden hebben vandaag een statige grootte van meer dan 28 ha bereikt. Deze omvatten toplocaties zoals Ihringer Winklerberg en Achkarrer Schlossberg. Het wijnhuis Dr. med. Heger is al heel lang lid van de VDP - Verband deutscher Prädikatsweingüter. Naast de klassieke traditionele wijnen Pinot Noir, Pinot Blanc en Pinot Gris, heeft het wijnhuis andere rassen zoals Riesling, Müller Thurgau of Silvaner in het programma. Dit is ongebruikelijk voor een wijnmakerij Kaiserstuhl. Naast de wijnmakerij Dr. Heger en Weinhaus Heger, Joachim Heger namen ook het wijnhuis Fischer over. Hier vindt u bijvoorbeeld een uitstekende Sauvignon Blanc en andere witte wijnen uit Baden.

Kûhling-Gillot - Qvinterra - Riesling 2015

€12,80

Kuhling-Gillot levert opnieuw een redelijke en goede wijn. Misschien is de 2016 vintage beter dan de 2015 vintage, het betekent zeker de wijnmaker zelf. Hoe dan ook, je hebt iets redelijks (145.- kr) dat ook de kwaliteit bewaart, dus het is deze Rieslingen.

Kuhling-Gillot is gelegen in de gemeente Bodenheim in de wijnwijk Rheinhessen, ongeveer. 10 minuten rijden ten zuiden van Wiesbaden. De familie heeft de wijnproductie al meer dan 200 jaar op de boerderij gerund, maar het was in 2002 dat Carolin Spanier-Gillot de operatie overnam. In 2006 trouwde ze met Hans-Oliver Spanier uit Battenfeld-Spanier en hun respectievelijke wijngaarden kwam onder dezelfde paraplu, maar de wijnen worden nog steeds verkocht als afzonderlijke merken.

Carolin is een opgeleide oenoloog en is ook de oprichter van de vereniging voor jonge wijnmakers; 'Message in a bottle' en is ook betrokken bij het vrouwennetwerk 'Vinissima'. De boerderij wordt ecologisch gerund en de bodem van de huidige wijn is voornamelijk rode leisteen en ligt in het dorp Nierstein, ongeveer. 10 minuten met de auto ten zuiden van Bodenheim. De wijnen van hier zijn pittiger en hebben meer rijk fruit dat ook in Qvinterra te herkennen is.

Bodegas Añadas - Care - Trio White Blend - Macabeo, Chardonnay, Granacha Blanca

€6,50

40% Garnacha Blanca, 40% Chardonnay en 20% Macabeo, allen uit eigen wijngaarden. Heldere lichtgele kleur met groene tinten. In de neus verfrissend en zuiver met intense aroma's van fruit (groene appel, ananas en citrusvruchten). De aanzet is zeer fruitig en verfrissend, gevolgd door een intense afdronk.

Bodegas Anadas bevindt zich in het hart van de DO Cariñena en is één van de oudste (1935) familiebedrijven in deze regio met zeer groot potentieel.Ze produceren voornamelijk rode wijnen op basis van Garnacha, aangevuld met enkele witte en rosé wijnen. Dit levert een breed assortiment wijnen op, allen bekend onder de naam CARE. Dit is de oude, Romeinse naam voor Cariñena.Het CARE project is een exclusief, innovatief en zeer toegewijd project. Alle elementen om deze hoge kwaliteitswijnen te produceren zijn met de grootste zorg en uiterst nauwgezet gekozen;de keuze van de wijngaarden, gebaseerd op de kwaliteit van het fruit, de infrastructuur voor een perfecte vinificatie etc.De gezichten op de etiketten, die de zon en de bodem van de wijn weerspiegelen, zijn het werk van de kunstenaar Enrique Torrijos.Vanuit Engelstalig oogpunt kunnen we CARE ook interpreteren, als zijnde de zorgzaamheid en het respect dat Bodegas Anadas laat zien bij het maken van al hun wijnen.

Expositie: De druiven zijn afkomstig uit een grondig geselecteerde wijngaard, die zich bevindt op een hoogte van 600 meter.
Opbrengst: De beplantingsdichtheid bedraagt 4.000 wijnstokken per ha.
Oogst: Alle druiven worden 's avonds geoogst m.u.v. de Grenache en de Muscat d'Alexandria.
Vinificatie: Koude schilinweking gedurende 18 uur. Alcoholische fermentatie onder gecontroleerde temperaturen (tussen de 15 en 18 graden Celsius).

Parés Baltà - Blanc de Pacs - Parellada, Xarel.lo, Macabeo

€9,80

Blanc de Pacs is een witte wijn uit Penedès, bereid door de familie wijngaard Pares Balta. Dit landgoed, gelegen in de gemeente Pacs del Penedès (Barcelona), wordt gekenmerkt door de teelt van biologische en biodynamische druiven.

White Pacs is samengesteld uit drie traditionele variëteiten van Penedes: Xarel.lo, Parellada en Macabeo, Villa Les Torres op 616m boven de zeespiegel, Finca Pares Balta op 254m en Finca Hisenda Miret op 315m.

Voor de behandeling van mostfermenten bij 16° C in roestvrijstalen vaten gedurende twee weken. De mix van deze drie soorten zorgt voor een wijn met een geweldige aromatische intensiteit en frisheid.

Kleur: Lichtgeel met heldere strokleurige reflecties.
Neus: Hoge aromatische intensiteit, rijp wit fruit (ananas) met citrus en bloemige tonen.
Smaak: Frisse en krachtige toegang. Goede zuurgraad, intens en fruitig. Lange, aangename en aanhoudende afwerking.

Parés Baltà - Indigena - Garnacha blanca

€13,50

Druiven van La Plana Molinera (Finca El Subal), 700 m. Na een lichte film maceratie van 4 uur worden de druiven voorzichtig geperst en gefermenteerd in een roestvrij vat gedurende 17 dagen bij een gemiddelde temperatuur van 16ºC. Na de gisting wordt de wijn in contact gehouden met de fijne wijnmoer van de gisting. gedurende 3 maanden met dagelijks 'battonage' om de droesem enkele minuten per dag in suspensie te brengen.

Verbruikstemperatuur: 10ºC
Proefnotities: Bleke witte kleur met groene tinten. Knapperig en transparant. Zeer varieteit neus, intens met rijp wit fruit bijna gekonfijt met romige tonen van het werk met fijne droesem gemaakt in bad. De mond, met volume, balans en een lange afdronk.
Druif: 100% witte Garnacha

Vega Réal - Verdejo

€9,20

De Verdejo druif is een Spaanse druivensoort, afkomstig uit het Rueda gebied (Noord-West Spanje, net onder de stad Valladolid).
De Verdejo druif levert in het algemeen frisse, fruitige wijnen met een mooie zuurgraad; het aroma is uitgesproken en de smaak zacht. Zodra je een Verdejo wijn ruikt en proeft, weet je gewoon dat het een Verdejo is.

In het aroma zitten meestal elementen van citrusfruit, appel, peer, bloemen en kruiden. Aangevuld in de smaak met een lichte zacht-kruidige bittertoon geeft dat de Verdejo wijnen een eigen karakter.

Bijzonder aan de Verdejo druif is dat hij erg gevoelig is voor contact met zuurstof: daarom worden de druiven vaak in de koelte van de nacht geplukt, zo snel mogelijk geperst en in metalen vaten gegoten. Met behulp van stikstof worden de druiven gedurende dit gehele proces zoveel mogelijk beschermd tegen zuurstof om voortijdige gisting te voorkomen.

Herdade do Mouchão - Dom Rafael

€10,00

Dom Rafael is de meest toegankelijke rode wijn van Mouchão, een van de grote klassiekers in de Portugese wijnwereld. Een wijndomein van 38 hectaren, sinds 1901 in bezit van de familie Reynolds, waar de tijd stil heeft gestaan en dat pas in 1991 op elektriciteit werd aangesloten. Hier wordt wijn gemaakt zonder haast, zoals vroeger. De handgeplukte druiven (alicante bouschet, aragonez en trincadeira) worden in bakjes van 20 kilo naar de kelder gebracht en in lagares, grote open gistingsbakken, met de voeten geperst en daarna langzaam vergist.

Na de gisting verblijft de wijn 18 maanden in fusten van verschillende inhoud (225, 2500 en 5000 liter). De fustrijping dient voor de natuurlijke stabilisatie en vooral niet voor een 'modern' sausje van eikengeur. Dit is een prachtige, klassiek gemaakte Portugese wijn, zeer onderscheidend van de moderne school.

Proefnotitie: Dieprode wijn met een ingetogen aroma van rijp zwart fruit en licht gebrande nuances. De smaakstructuur is vol, pittig en met een aanhoudende afdronk.
Drinken bij: Volle rode wijn, prima bij gegrilde gerechten van vlees, groente of zelfs een kruidige visschotel.
Houdbaarheid: Op dronk vanaf twee à drie jaar na de oogst, goed houdbaar tot vijf à zes jaar na oogstdatum.

Carta Vieja - Kidia - Chardonnay

€7,50

Central Valley' is de algemene en overkoepelende benaming voor de verschillende Chileense valleien waar kwaliteitswijn wordt gemaakt. Slechte wijnjaren kent men hier eigenlijk niet echt, tussen november en maart regent het niet (het is daar dan zomer) en de combinatie van hete, droge dagen en koude nachten maakt een lange, geleidelijke rijping mogelijk.

Veel problemen zijn er dus niet om hier druiven te kweken, maar er dan kwaliteitswijn van maken is nog een ander verhaal. Dat vraagt veel werk, kennis en investeringen in moderne installaties. En deze bewustwording is er pas gekomen sinds een jaar of tien en zit nu ontegensprekelijk in een stroomversnelling. Deze 'Carmenère' is een goed voorbeeld van hoe lekker goed gemaakte Chileense wijnen kunnen zijn. Hij is vol en rond, stevig en toch kruidig, heel lekker bij allerlei vleesgerechten en dagelijkse maaltijden.

Schenk hem op ongeveer 16 à 17 graden, een ietsje gekoeld dus, heel lekker!

The Icon Range - Chardonnay

€18,80
De Eikendal Chardonnay 2017 is een serieuze klassieker en elegant gemaakte wijn. In de neus heeft het subtiele eiken aroma's, en prominente citroen, kamperfoelie en perenaroma's, met mooie, knapperige minerale tonen. De fruitsmaken volgen door naar het gehemelte, met een rijke en genereuze citrusfinish. De Chardonnay heeft een goed mondgevoel en een lange, aanhoudende afdronk. De fijne complexiteit die door de rijping van eiken is toegevoegd, heeft een wijn van onderscheid gecreëerd.

Domaine Faiveley - Montagny 2015

€17,30
Druif: Chardonnay
Passend bij: Visgerechten, schaaldieren, terrines van groenten
Kleur: Helder, lichtgeel
In de neus: Frisse impressies van witte bloemen en mineralen
In de mond: Uitgesproken frisse sensatie in de mond. De uitgesproken zuren en de volle textuur zorgen voor een evenwichtig geheel met een lange afdronk.

Bourgogne is de wijnregio bij uitstek waar het begrip "terroir" pas echt tot leven komt. De combinatie van geologische breuklijnen, klimatologische factoren en eeuwen van menselijke wilskracht maken dat men hier enkele van de mooiste wijnen ter wereld terugvindt. Het domein Faiveley werd gesticht in 1825 en wordt momenteel voortgezet door de zevende generatie. In de loop der jaren zijn ze uitgegroeid tot een vaste waarde in Bourgogne. Het domein bevindt zich in Nuits-Saint-Georges, in het hart van deze unieke wijnregio.
  • adega-de-borba
  • blanco-nieva
  • brown-brothers
  • cecilia-baretta
  • chateau-antugnac
  • cognac-leyrat
  • collefrisio
  • conde
  • fonseca-porto
  • la-estacada
  • leplan
  • logo-allram
  • logo-alma-cersius
  • logo-burmester
  • logo-carmen
  • logo-catena-zapata
  • logo-cederberg
  • logo-charles-heidsieck
  • logo-chateau-la-marzelle
  • logo-de-stefani
  • logo-domaine-faiveley
  • logo-domaine-giuliani
  • logo-domaine-raissac
  • logo-duca-di-salaparuta
  • logo-eikendal
  • logo-emilio-moro
  • logo-fonseca
  • logo-la-estecada
  • logo-la-petit-ferme
  • logo-louis-roederer
  • logo-luis-canas
  • logo-maldant-pauvelot
  • logo-pratello
  • logo-santa-ana
  • logo-steengoed
  • logo-vega-real
  • logo-vignobles-berthier
  • logo-wente
  • man-vintners
  • pasqua
  • pirineos
  • rings
  • stark-conde
  • summerhouse
  • vinedos-de-nieva

Contacteer ons