Bel 0497/66 40 20

Contacteer ons vrijblijvend

Wijnwinkel open

Do - Vrij: 14u - 18u. Zat: 10u - 18u

Gratis verzending

vanaf €250

Horeca

Vraag naar onze speciale tarieven

Wijnmandje
Totaal €0,00
 x 

Uw wijnmandje is leeg

Totaal €0,00

Wijnen

Condé - Lugana di Sopra - Chardonnay

Manufacturer: Condé
Beschrijving

Deze witte wijn wordt verkregen door de Chardonnay-wijngaard genaamd "Laguna di Sopra", gekenmerkt door verse en kalkhoudende kleigrond. 30% van de druiven doet de gisting in roestvrijstalen tanks en de andere 70% in Franse barriques. De veroudering is 9 maanden lang in hetzelfde percentage van de alcoholische gisting. De kleur is briljant en goud, het aroma is intens met tonen van tropisch fruit, kruiden en citroen, het gehemelte is met ongelooflijke volharding, uitzonderlijke hartige afdronk.

Tussen Apennijnen en Adriatische Zee strekt zich een wijngaard uit in een uitzonder klimaat, op een kleiachtige en frisse bodem. De druiven worden na de oogst gescheiden: 70% van de druiven fermenteren in Franse eiken vaten, terwijl de overige 30% in stalen tanks terechtkomt. Vervolgens veroudert de wijn gedurende 9 maanden in hout of staal in dezelfde 70/30 verhouding.

Deze Chardonnay is een streling voor je zintuigen: een heldere en gouden kleur, een neus met intense tonen van tropisch fruit, kruiden en citroen, een frisse, fruitige smaak met een uitzonderlijk rijke afdronk. 

€14,00

Contacteer ons