Bel 0497/66 40 20

Contacteer ons vrijblijvend

Wijnwinkel open

Do - Vrij: 14u - 18u. Zat: 10u - 18u

Gratis verzending

vanaf €250

Horeca

Vraag naar onze speciale tarieven

Wijnmandje
Totaal €0,00
 x 

Uw wijnmandje is leeg

Totaal €0,00

Wijnen

1 - 2 van 2

Jura

Domaine de Savagny - Côtes de Jura - Savagnin

€12,50

De Savagnin druif, exclusief Jura, geeft na 4 tot 5 jaar in kleine vaten een witte wijn die nog meer geurig en krachtiger is dan de Côtes du Jura blanc.

De intensiteit is vervat door het beitelte karakter van de aanval, die getuigt van zijn voorgang tot levensduur. De savagnin kan zich dan uitdrukken in al zijn macht. Het volume inzet indrukwekkende wordt vergezeld door een scala aan heerlijke noten van peperkoek eindigend met een prachtige finale, waar de gebrande koffie tonen, blond en groene moer tabak lijken voor onbepaalde tijd blijven bestaan

Domaine de Savagny - Côtes de Jura - Vin Jaune

€38,00

Deze wijn  een vrij donkergele kleur met prachtige gouden reflecties. In de neus komen de aromas van ananas en noten vrij, de amandel, de honing en de curry met een mooie intensiteit. In de mond de typische en aparte smaak van een echt goed gemaakte ‘vin jaune’.

Vin jaune (Frans voor 'gele wijn') is een specialiteit uit de Jura in Frankrijk. Deze wijn wordt sinds de 18e eeuw[1] gemaakt van de savagnin, een druivenras dat buiten de Jura weinig wordt verbouwd. De druiven worden laat in het seizoen geplukt.De vinificatie van de savagnin tot vin jaune is bijzonder en doet aan die van sherry denken. De wijn rijpt na de eerste alcoholische gisting en de malolactische gisting in het voorjaar na de oogst ongeveer zes jaar in barriques. Dat zijn notenhouten vaten van ongeveer 225 liter.

De duigen waarvan deze vaten zijn gemaakt, worden gebrand om ze in de gewenste vorm te kunnen buigen. De geschroede duigen bevatten verbrande suikers en geven extra smaak aan een wijn. De wijnboer laat toe dat in de kelders een deel van de wijn verdampt. Na een tijdje komt er dan een laagje gist, in Spanje de 'flor' genoemd en in de Jura 'voile', bovendrijven. Hierdoor komt er geen zuurstof bij de wijn terwijl de gistcellen alle suikers in de wijn kunnen opnemen om in alcohol en koolzuur te veranderen.

De flor bestaat onder andere uit azijnbacteriën die zuurstof en alcohol met elkaar verbindt. Contact met azijnvormende bacteriën maakt de meeste wijnen ondrinkbaar, maar de vin jaune ontwikkelt zich in de jaren op fust tot een zeer droge wijn met een gele kleur en een bijzonder rijke neus.

  • adega-de-borba
  • blanco-nieva
  • brown-brothers
  • cecilia-baretta
  • chateau-antugnac
  • cognac-leyrat
  • collefrisio
  • conde
  • fonseca-porto
  • la-estacada
  • leplan
  • logo-allram
  • logo-alma-cersius
  • logo-burmester
  • logo-carmen
  • logo-catena-zapata
  • logo-cederberg
  • logo-charles-heidsieck
  • logo-chateau-la-marzelle
  • logo-de-stefani
  • logo-domaine-faiveley
  • logo-domaine-giuliani
  • logo-domaine-raissac
  • logo-duca-di-salaparuta
  • logo-eikendal
  • logo-emilio-moro
  • logo-fonseca
  • logo-la-estecada
  • logo-la-petit-ferme
  • logo-louis-roederer
  • logo-luis-canas
  • logo-maldant-pauvelot
  • logo-pratello
  • logo-santa-ana
  • logo-steengoed
  • logo-vega-real
  • logo-vignobles-berthier
  • logo-wente
  • man-vintners
  • pasqua
  • pirineos
  • rings
  • stark-conde
  • summerhouse
  • vinedos-de-nieva

Contacteer ons