Bel 0497/66 40 20

Contacteer ons vrijblijvend

Wijnwinkel open

Do - Vrij: 14u - 18u. Zat: 10u - 17u

Gratis verzending

vanaf €250

Horeca

Vraag naar onze speciale tarieven

Wijnmandje
Totaal €0,00
 x 

Uw wijnmandje is leeg

Totaal €0,00

Wijnen

Loire

Domaine des Aubuisières - Bernard Fouquet - Vouvray Cuvee de Silex

€11,90

Bernard Fouquet nam in 1982 het bedrijf (30 ha) over van zijn vader. Nadat hij zichzelf had bijgeschoold in de Elzas en de Bourgogne, past hij zijn kennis met veel passie en expertise toe op de terroir van Vouvray. Hij voelt zeer goed aan wat de mogelijkheden zijn van de chenin blanc op de leisteen en silexbodem.

De wijnen zijn finesserijk en hebben heel wat bewaarpotentieel. Topwijnmaker Bernard Fouquet maakt jaar in, jaar uit één van de allerbeste, betaalbare Chenin blancs uit de Loire: zijn Cuvée de Silex. Een zorgvuldig wijnmaker met respect voor tradities maar open voor nieuwe ideëen. Links en rechts wordt beweerd dat hij over het beste terroir van de Vouvray beschikt.

Wijn
Bernard Fouquet maakt jaar na jaar één van de allerbeste Chenin blancs uit de Loire: zijn Cuvée de Silex. Een zorgvuldig wijnmaker met respect voor tradities maar open voor nieuwe ideëen. Met zijn Domaine des Aubuisères beschikt hij dan ook over één van de beste terroirs van de Vouvray.

Deze cuvée de Silex haalde sinds 2008 reeds 3 keer >90/100 bij Robert Parker! Het aroma is fruitig, (o.m. witte perzik) en mineralig. In de mond is de wijn fris en elegant met een afdronk die opnieuw het fruit tot expressie laat komen.

Domaine du Salvard - Cheverny

€10,60

Cheverny is een klein wijngebied binnen de Touraine, zuidelijk van de stad Blois. Emmanuel Delaille, de 6de generatie binnen dit familie wijnbedrijf, verstaat zijn vak en dat bewijst hij jaar op jaar. Door zijn stage bij voorbeeldbedrijf Henri Bourgeois te Chavignol leerde hij de fijne kneepjes die hij vervolgens uitbouwde tot zijn eigen kenmerkende stijl.

De jonge Emmanuel Delaille (een nog jonge wijnbouwer, geboren 1968) heeft dit domein in het plaatsje Fougères-sur-Bièvres sedert enkele jaren van zijn ouders overgenomen en wil absoluut zijn wijn tot de top van de Loire brengen. Een opgave waarvoor hij nu al praktisch geslaagd is!

Jérémie Mourat - Val de Loire - O.V.N.I.

€10,00

Wijngaarden van Jéremie Mourat 94 hectare wijngaarden gelegen in het hart van de Vendee, Mareuil-sur-Lay-Dissais ten zuiden van de Loire-vallei. 94 hectare, geplant op hellingen van de herkomst leengoederen Vendee Mareuil, op de grens van Lay en onder het toeziend oog van het ouderlijk huis, Château Marie du Fou.

Dit gebied, dat we het Zuiden Loire graag noemen, toont enkele unieke karakter in termen van traditionele landschappen van de Loire-vallei van de rivier. Hier is geen leien dak, of kelder gegraven in de tufsteen, maar een vriendelijke dorp georganiseerd rond een mooie romaanse kerk uit de 12e eeuw.

Het wijnlandschap is het beeld van de geografische en klimatologische situatie in deze regio, ook wel bekend als 'Kunst van het licht'.
O.V.N.I. is gemaakt van 80% sauvignon Blanc & 20% Chardonnay

Jérémie Mourat - Moulin blanc 'Blanc de Noirs'

€14,50

Een frisse en complexe neus, die ons aroma's van aardbei en amandelen opgeleverd. Helder mond, minerale en pittig, met een lange afwerking grapefruit en kruisbessen. Een perfecte witte als aperitief of bij gegrilde vis.

Wijngaarden van Jéremie Mourat 94 hectare wijngaarden gelegen in het hart van de Vendee, Mareuil-sur-Lay-Dissais ten zuiden van de Loire-vallei. 94 hectare, geplant op hellingen van de herkomst leengoederen Vendee Mareuil, op de grens van Lay en onder het toeziend oog van het ouderlijk huis, Château Marie du Fou.

Dit gebied, dat we het Zuiden Loire graag noemen, toont enkele unieke karakter in termen van traditionele landschappen van de Loire-vallei van de rivier. Hier is geen leien dak, of kelder gegraven in de tufsteen, maar een vriendelijke dorp georganiseerd rond een mooie romaanse kerk uit de 12e eeuw.

Het wijnlandschap is het beeld van de geografische en klimatologische situatie in deze regio, ook wel bekend als 'Kunst van het licht'.

Vignobles Berthier - Giennois Blanc - Domaine de Montbenoit

€11,50

Wijn, een simpel plezier voor een speciaal moment!
Op hun stukje in de Loire streek, heeft de 'Vignobles Berthier' twee appellaties om voor te stellen, Sancerre en Coteaux du Giennois.

In 1983 begon Jean-Marie aan zijn carriëre in de wijn in Sainte Gemme en Sancerrois en bouwde daarbij het Domaine des Clairneux op. Hij koos die plek om witte, rosé en rode wijn van Sancerre te maken. Enkele jaren daarna, in 1998, neemt hij de wijngaarden van zijn ouders over, in de Coteaux du Giennois en zo onstaat het Domaine de Montbenoit. In 2016 kwam Domaine de l’Oselier erbij, om hun collectie aan land in het Noordelijke Coteaux du Giennois te vervolledigen.

Vignobles Berthier bezit vandaag ongeveer 25 hectares land. De nieuwe generatie, met een grote kennis van het buitenland, levert vandaag zijn bijlage aan het moderniseren van het familiebedrijf.

Coteaux du Giennois
Appellatie: AOP Coteaux du Giennois
Druivensoort: Sauvignon Blanc

Vignobles Berthier - Pouilly Fumé - Jean-Marie Berthier Sélection

€17,20

Droge witte wijn, afkomstig uit de Loire. Gemaakt van 100% Sauvignon druiven die groeien op een leisteen-bodem, die aan de wijn zijn typische 'vuursteen' afdronk geeft.
Heeft aroma’s van rijpe vruchten, bloemen, jasmijn en abrikozen. Mooi evenwicht in smaak met rijke, frisse zuren.

Perfect als aperitief, bij gebakken vis, schaal- en schelpdieren of rijke salades.

Vignobles Berthier - Sancerre Blanc - Domaine des Clairneaux

€19,00

Van de indrukwekkende wijngaarden van de familie Berthier, komt deze schitterende Sancerre. Niet alleen raakten we onder de indruk van het wijnhuis, ook deze wijn heeft ons helemaal in zijn greep. De druiven die gebruikt zijn voor deze wijn komen uit de oudste wijngaarden van het huis, die al meer dan 40 jaar oud zijn en op een unieke bodem van 'Caillottes' staan aangeplant.
Topkwaliteit, die ook nog eens wordt onderstreept door een schitterende kenmerken! Dat is absoluut groots genieten met een gouden randje.

Proefnotitie
Deze Sancerre is een verrukkelijke goudgele Loire topper. Een Sancerre met een hemelse smaakbeleving en bekroond is met een gouden medaille! De wijn heeft een fraaie intense geur van citrus, buxus, mint, vuursteen en minerale tonen. Intens fris van smaak met een perfecte balans tussen het fruit en de zuren. De lange afdronk is zeer aangenaam en fruitig met een kleine mineraal.

Vignobles Berthier - Clément et Florian Berthier - Terre de Silex

€17,20

Een heerlijke Franse witte wijn in de stijl van een puur land Pouilly-Fumé, zeer vers en mineralen met veel smaak, perfecte balans en een beetje vettig en romige touch. Wijnbeurs gaf het een score van 17/20. Zeer goed met visgerechten en lichte salades. Geniet van het nu of te houden tot 2018.

Groen-wit. geurige combinatie uitgesproken vuursteen, licht tonen van citrus, peer met een beetje vet en romig touch. Het wordt ook gevonden vuursteen mond in verband met de rijpe grapefruit, groene appel en krijt. Style pure Pouilly-Fumé lokale, verse en mineraal met een geweldige smaak en een perfecte balans. 12% alcohol. Geniet van het nu of te houden tot 2018.

Sauvignon Blanc
De Sauvignon Blanc is een van de meest populaire witte druivenrassen in de wereld. Het karakter van de druif is zeer aantrekkelijk en het maakt ze gemakkelijk te wijnen zoals droge witte wijnen, aromatische en expressieve Sancerre en Pouilly-Fumé drinken.

Modern liefhebbers zijn vaak op zoek naar een wijn aanbod onmiddellijke frisheid en fruit, in plaats van een zeer subtiele wijn met veel bewaarpotentieel. In dit geval is de Sauvignon Blanc is perfect. Het grootste kenmerk van deze druif is haar invasieve en direct herkenbaar aroma. Wat verbazingwekkend is dat het zich ontwikkelt een breed scala aan smaken in elke fase van rijping. In eerste instantie zijn er invloeden van buxus, paprika en vlierbessen. Wanneer de vruchten meer volwassen geworden, ze ontwikkelen aroma's van passievrucht en kruisbessen.En wanneer de druiven optimale rijpheid te bereiken, het duidt op de meloen.

Sauvignon Blanc Kenmerken
In de landen van de Nieuwe Wereld wijnmakers maken goed gebruik van de aromatische ras Sauvignon Blanc. Ze plukken de druiven in verschillende stadia van rijpheid, om wijnen die ze 'mengen' dan om een krachtige en complexe wijn te maken. Sauvignon Blanc is zeer gevoelig voor zuurstof. De mineraliteit witte wijn te behouden, moet worden vervaardigd in luchtdichte verpakkingen. Wanneer dit niet het geval is, de frisse aroma's van buxus en paprika verdampen. Dit is bijvoorbeeld het geval in de bekende plaatsen Sancerre en Pouilly-Fumé in de Loire, waar de Sauvignon Blanc vaak in hout wordt ouder, dus het ontwikkelen van meer volwassen smaken zoals citrusvruchten.

Het kan heel verschillende wijnen uit Sauvignon Blanc te produceren. In Sancerre en Pouilly-Fumé, de druivensoort baart mooie minerale wijnen. Het ...

Vignobles Berthier - Menetou-Salon Blanc - Jean Marie Berthier Selection

€14,20

2017 is het nieuwste in een opeenvolging van vroege oogsten. Toen de winter ten einde liep met de temperaturen van de late lente, de natuur sneeuwde vooruit. De wijnstokken bleven elke mijlpaal vroeg bereiken, tot aan de oogst, ondanks zeer wisselende omstandigheden die maand na maand en per gebied veranderden.
Kortom - de wijnen van Centre-Loire 2017 zijn gemaakt om van te genieten.

Vanaf de aankomst van de druivenpluk worden de druiven subtiel geperst en laat men het verkregen sap ongeveer 36 uur bezinken. De alcoholische gisting begint natuurlijk onder controle van de temperatuur.

Rijping: De wijn rijpt dan een paar maanden op fijne droesem tot het bottelen wordt gedaan in de lente.
Druif: 100% Sauvignon Blanc

Vignobles Berthier - Pouilly Fumé - Jean-Marie Berthier Sélection - 37,5 cl

€10,60

Droge witte wijn, afkomstig uit de Loire. Gemaakt van 100% Sauvignon druiven die groeien op een leisteen-bodem, die aan de wijn zijn typische 'vuursteen' afdronk geeft.
Heeft aroma’s van rijpe vruchten, bloemen, jasmijn en abrikozen. Mooi evenwicht in smaak met rijke, frisse zuren.

Perfect als aperitief, bij gebakken vis, schaal- en schelpdieren of rijke salades.

Vignobles Berthier - Sancerre Blanc - Domaine des Clairneaux - 37,5 cl

€9,50

Van de indrukwekkende wijngaarden van de familie Berthier, komt deze schitterende Sancerre. Niet alleen raakten we onder de indruk van het wijnhuis, ook deze wijn heeft ons helemaal in zijn greep. De druiven die gebruikt zijn voor deze wijn komen uit de oudste wijngaarden van het huis, die al meer dan 40 jaar oud zijn en op een unieke bodem van 'Caillottes' staan aangeplant.
Topkwaliteit, die ook nog eens wordt onderstreept door een schitterende kenmerken! Dat is absoluut groots genieten met een gouden randje.

Proefnotitie
Deze Sancerre is een verrukkelijke goudgele Loire topper. Een Sancerre met een hemelse smaakbeleving en bekroond is met een gouden medaille! De wijn heeft een fraaie intense geur van citrus, buxus, mint, vuursteen en minerale tonen. Intens fris van smaak met een perfecte balans tussen het fruit en de zuren. De lange afdronk is zeer aangenaam en fruitig met een kleine mineraal.

 • adega-de-borba
 • blanco-nieva
 • brown-brothers
 • cecilia-baretta
 • chateau-antugnac
 • cognac-leyrat
 • collefrisio
 • conde
 • fonseca-porto
 • la-estacada
 • leplan
 • logo-allram
 • logo-alma-cersius
 • logo-burmester
 • logo-carmen
 • logo-catena-zapata
 • logo-cederberg
 • logo-charles-heidsieck
 • logo-chateau-la-marzelle
 • logo-de-stefani
 • logo-domaine-faiveley
 • logo-domaine-giuliani
 • logo-domaine-raissac
 • logo-duca-di-salaparuta
 • logo-eikendal
 • logo-emilio-moro
 • logo-fonseca
 • logo-la-estecada
 • logo-la-petit-ferme
 • logo-louis-roederer
 • logo-luis-canas
 • logo-maldant-pauvelot
 • logo-pratello
 • logo-santa-ana
 • logo-steengoed
 • logo-vega-real
 • logo-vignobles-berthier
 • logo-wente
 • man-vintners
 • pasqua
 • pirineos
 • rings
 • stark-conde
 • summerhouse
 • vinedos-de-nieva

Contacteer ons