Bel 0497/66 40 20

Contacteer ons vrijblijvend

Wijnwinkel open

Do - Vrij: 14u - 18u. Zat: 10u - 18u

Gratis verzending

vanaf €250

Horeca

Vraag naar onze speciale tarieven

Wijnmandje
Totaal €0,00
 x 

Uw wijnmandje is leeg

Totaal €0,00

Wijnen

Italië

Famiglia Pasqua - Passimento Romeo and Juliet's Wall - Bianco

€10,00

Vrij intense gele kleur. Een droge wijn met een zeer zachte, bijna zoete afdronk. Het is een veelzijdige en zeer smakelijke wijn die zich heel gemakkelijk laat drinken.

Cecilia Beretta - Soave DOC Classico Brognoligo

€9,60

Het belangrijkste doel van Azienda Cecilia Beretta is het herwaarderen van het kostbare karakter van de traditionele wijnen uit Valpolicella en Soave, een streek met een unieke en originele territoriale geschiedenis.

De activiteiten van Azienda Cecilia Beretta, die volledig onafhankelijk is van de productie van Pasqua Vigneti e Cantine, zijn bestemd voor een beperkte selectie van wijnen van grote kwaliteit, met respect voor tradities en erfgoed, maar geïnterpreteerd op een innovatieve manier. De productie van Cecilia Beretta wijnen is beperkt tot tweehonderdduizend flessen per jaar.
Gemaakt van 85% garganega en 15 % chardonnay

Gele wijn met groene reflecties. Aroma's van rijpe gele appel met hints van bloemen en snoep. Fruitig en harmonieus, met een amandel nasmaak die gaat naar samensmelten met de zoetheid vond de neus, volgens het typische karakter van de druiven en het karakter van het gebied.

Serveertip: aperitief, visgerechten, salades.

Villafranca - Frascati Superiore Couvage

€9,90

De regio van Castelli Romani ligt ten zuidoosten van Roma, net buiten de agglomeratie. Het is van oudsher gekend omwille van zijn soepele maar fijne wijnen op basis van verschillende rassen. Deze wijn wordt geproduceerd door de familie Gasperini, eigenaars van de Cantina Villafranca. Zij zijn een oud Romeins geslacht (gaat terug tot begin van onze tijdrekening) dat bekend staat om zijn kwaliteitszorg en hoge eisen stelt aan de vinificatie.

De witte wijn is een blend van Malvasia, Trebbiano en een klein beetje Bonvino. Het resultaat is een droge wijn met de geur van bloemen en een frisse en aardse neus. In de mond wordt dit bevestigd, terwijl we een lange afdronk hebben die het midden houdt tussen druiven en kruidigheid.

De volle rode wijn is geparfumeerd, heeft een diepe rode kleur en een stevige body. Het is een goede begeleider van de meeste vleesgerechten, maar kan evengoed bij kazen en pasta's geschonken worden. Hij wordt geschonken op een koele kamertemperatuur (17 à 18°C.)

Caparzo - Le Grance Toscane IGT

€14,80

De Grance?de oude naam van een wijngaard waar Chardonnay druiven, met een geringe mate Sauvignon en Traminer.? Deze rassen te cre?ren Le Grance, een witte structuur van krachtige, vol parfums grote en aanhoudende.? Na veroudering in vaten van 350 liter voor 12 maanden en dan glas, verder volwassen en verbeteren in de tijd, zelfs voor enkele jaren na de oogst.

Op een van de meest fraaie landgoederen in Toscane is het wijnbedrijf Caparzo gevestigd. Het bedrijf is in 1998 overgenomen en vanaf dat moment zijn ze continu bezig met het verbeteren van de wijnen. Zo is in 2003 een nieuwe wijnkelder in gebruik genomen. De oude wijnkelder wordt nu gebruikt als agriturismo waar u heerlijk kunt genieten van al het moois van dit huis en van Toscane.

Inmiddels is het huis uitgegroeid tot een van de betere huizen in Toscane met nog veel oude-, maar ook veel nieuwe wijngaarden. De druiven van de oude wijngaarden worden gebruikt voor de betere wijnen en geheel met de hand geoogst. De druiven van de nieuwere wijngaarden worden machinaal geoogst en gebruikt voor de lichtere wijnen.

Caparzo heeft verschillende labels: Borgo Scopeto, Altesimo, Caparzo en La Doga. Vinolio Italia voert 3 van de 4 labels. Carparzo produceert wijnen uit de Montalcino regio. De variant met de naam 'La Casa' heeft zelfs meerdere malen 3 glazen rood verdiend in de Gambero Rosso. Borgo Scopeto staat voor bijzondere Chianti Classico's. La Doga produceert bijzondere wijnen van de autochtone Morellino druif, deze regio wordt ook wel het Texas van Italië genoemd.

Collefrisio - Vignaquadra - Falanghina

€12,60

De Falangina druif zorgt voor een volgele, complexe droge witte wijn met nuances van rijp geel fruit, zoals peer, appel en perzik. De volle, zachte en ronde smaak is geurig en intens. De afdronk is lang, met een vleugje Jasmijn.

Naast de uitstekende basiswijnen maakt Collefrisio een krachtige droge witte wijn van de bijzondere falanghinadruif, waarvan de bakermat bij Napels ligt. Deze falanghina is met z'n zuivere, volle en sappige droge smaak een serieuze concurrent van de luxe Campanische wijnen van dezelfde druif.

Wijnmaker Amedeo De Luca gebruikt de bâtonnagetechniek, waarbij de gistcellen tijdens het rijpingsproces in de tank 'rondgeroerd' worden en zo in contact blijven met de wijn. Dit geeft rondheid, smeuïgheid en zelfs een idee van licht eikenhout. Heel geslaagd en een mooie begeleider van zomerse gerechten, zoals vis of kip van de grill en maaltijdsalades.

Collefrisio
Loepzuivere, sappige biowijnen uit Italië. In tegenstelling tot de grote, dominante coöperaties in de Zuid-Italiaanse Abruzzen, hanteert de kleine Azienda Collefrisio wijnbereidingstechnieken die gericht zijn op hoge kwaliteit en behoud van typiciteit. In de biologisch bewerkte wijngaarden worden uitstekende wijnen gemaakt die tot de allerbeste van de regio behoren.

Amedeo De Luca en Antonio Patricelli bezitten bovendien het Italiaanse gevoel voor stijl en hebben onlangs de etiketten bijzonder verfraaid. Voor hen is het duidelijk dat niet alleen de wijn goed moet smaken, maar de verpakking minstens zo belangrijk is!

Collefrisio - Vignaquadra - Falanghina Terre di Chieti IGT

€12,60

De trebbiano d'Abruzzo van Collefrisio is een typische droge witte wijn zoals Italianen hem graag drinken. Met een ingetogen geur die is gecombineerd met een frisse en sappige smaak. Hier dus geen snoepjesgeuren, die meestal geassocieerd worden met een technische manier van wijn maken.
Desondanks is het een moderne witte wijn met fraaie, zuivere geuren.

De smaak staat bij Collefrisio op de eerste plaats. En dat heeft tot gevolg dat deze prachtige wijn een prima begeleider is van een keur aan amuses, maar ook perfect tot zijn recht komt bij salades en visgerechten

Preciso - Grillo di Sicilia

€5,90

De Grillo druiven voor deze wijn van Preciso zijn afkomstig van het mooie zonnige eiland Sicilië. Hier krijgen de druiven veel zon en krijgt deze witte wijn veel geuren en smaken, heerlijk. In de geur veel wit en geel fruit aangevuld met indrukken van citrus en meloen. De smaak is licht fris droog met veel nuances van appel en peer. Maar een kortom een wijn om warm te omhelzen.

Pratello - Lieti Conversari - Manzone Bianco

€12,70

Pratello staat voor eigenzinnige Italiaanse wijnen. In elke wijn vind je een flinke slok Garda. Maar Pratello's wijnen bezitten meer dan de identiteit van het gebied: de opbrengsten zijn relatief laag, waardoor de wijnen mooi complex en van hoge kwaliteit zijn.

Kwaliteit vindt primair plaats op het land, dat volgens Pratello's levensvisie zonder chemische middelen etc. bewerkt wordt. De biologisch geteelde Leiti Conversari gemaakt van de Manzoni Bianco druiven kunnen goed rijpen op de hellingen in het milde klimaat rond het Gardameer.

De gekoelde fermentatie en daarop volgende rijping vinden plaats in roestvrijstalen tanks. De zuivere wijn heeft mooie mineralen en een milde zuurgraad. Het schone aroma doet denken aan bloesem (witte rozen) en fruit (jeneverbes, appel, peer). In de mond is de wijn zacht en evenwichtig. Beetje bij beetje onthult hij zijn delicate nuances.

Pratello - Pinot Grigio

€11,50

De visuele analyse geeft het een licht gele kleur met groene reflecties, de neus duidelijke hints van rijpe peer, meloen en witte bloemen, romig in de mond. Van het mooie landgoed, met haar  kalkhoudende bodems ideaal om de complexiteit van deze wijn, zachte  structuur verbeteren.

Gebalanceerd in de mond gecompenseerd door een frisse zuurgraad, is een definitief einde, een uitnodiging om te drinken.

Wijn kan worden gecombineerd met een brede gastronomie, met een voorliefde voor beide gerechten op basis van schaal-en schelpdieren, zowel met pasta en risotto en diverse visschotels.

De Stefani - Redentore - Pïnot Grigio

€14,00

Deze Pinot Grigio komt uit de Veneto streek in Italië. Deze heerlijk frisse en licht kruidige mild droge witte wijn is gemaakt van de Pinot Gris druif. Deze Pinot Grigio is een Italiaanse wijn om lekker bij weg te dromen denkend aan die vakantie...

Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano.

De Redentore-range is een knipoog naar het jaarlijks weerkerend feest in Venetië tijdens het derde weekend van juli 'Festa del Redentore'. Men eert tijdens dit feest het einde van de plaag in 1576 met een immens vuurwerkspektakel. De Redentore-wijnen zijn dan ook jonge, speelse en levendige wijnen met een fijne, moderne complexiteit en diepgang.

Het klimaat is zonnig en tezelfdertijd ook koel. De alluviale ondergrond van hoofdzakelijk klei en de nabijheid van zowel Alpen als Adriatische zee zorgen voor ideale omstandigheden om delicate, elegante wijnen te vervaardigen. De hoge kwaliteit, de moderne stijl en de aantrekkelijke verpakking zorgen voor een leuk concept. De druiven worden eind september geplukt wanneer de vruchten een mooie rijpheid bereiken maar ook nog beschikken over levendige frisse zuren. Tijdens de vinificatie gaat men de druiven zacht persen met nadien een wilde vergisting in inox-tanks.

Gedurende enkele maanden blijft de wijn dan op zijn fijne lies rijpen in houten vaten waardoor hij complexiteit en evenwicht wint.

Het resultaat is een frisse, fruitige wijn met een elegante en complexe toets. Pinot Grigio & Chardonnay in witte wijn, Merlot & Refosco inrod wijnen. Al de wijnen zijn BIO de witte wijnen zijn tevens sulfiet vrij! Vanaf de jaargang 2014 zullen ook de rode wijnen  sulfiet vrij zijn!

San Marzano - Il Pumo - Sauvignon, Malvasia

€6,50

Druif
50% Malvasia Bianca, 50% Sauvignon Blanc.

Productie gebied
San Marzano, Salento, Puglia. Het gebied ligt op ongeveer 100 meter boven zeeniveau en profiteert van grote temperatuurvariaties. De zachte bodemlaag is vrij dun en heeft een fijne textuur.

Oogstperiode
Tweede en derde week van augustus.

Vinificatie
Cryomaceratie in de persmachine gedurende 6-8 uur gevolgd door zacht drukken van de druiven, koude statische decantatie en alcoholische fermentatie bij 11° C.

Veroudering
In roestvrijstalen tanks.

Verouderingspotentieel
Een wijn die zijn 2 jaar organoleptische eigenschappen behoudt.

Proefnotities
Stroge gele kleur met groene reflecties; Bezem floral notities en een hint van citrus en tropische vruchten op de neus.

Surani - Pietrariccia - Fiano

€9,50

Strogele kleur, met een gouden gloed. Het boeket is uitnodigend, het brengt impressies van rijk, gerijpt fruit met citrus accenten dat de elegantie van deze wijn ten goede komt. Medium-bodied, maar met het behouden van zijn fruitigheid en frisheid. De druifjes zijn 100 % Fiano.

Santa Cristina - Lugana Trebbiano Vigneto Massoni

€17,90

100% Trebbiano afkomstig van 15 tot 20 jaar oude wijnstokken. Deze top-wijn wordt gekenmerkt door sterk florale en fruit-aroma's, in combinatie metevenwichtige zuren en een subtiele, lichte houttoets. In de mond is hij goed aanwezig vanaf de aanzet tot de lange afdronk.

Abbazia Monte Oliveto - Vernaccia di San Gimignano DOCG

€10,90

Vernaccia is een wit druivenras dat kenmerkend is voor de wijnen van de prachtige middeleeuwse stad San Gimignano. Vernaccia is waarschijnlijk afgeleid van het latijnse woord vernaculus - inheems; de betekenis is dan zoiets als 'locale druif'. En inderdaad: veel meer streken in Italië hebben een vernaccia. In Alto Adige bestaat zelfs een rode variant. Verwantschappen tussen deze druivensoorten zijn er meestal niet. Wel wordt verondersteld dat de Toscaanse vernaccia de oudste is.

De vernacciadruiven van San Gimignano leveren droge witte wijnen met milde maar frisse zuren, een licht aromatische neus, vaak van kruiden als anijs, venkel of dille, en in de afdronk vaak een bittertje. Het is vooral de zandsteen in de bodem rondom deze Toscaanse stad die het karakter van de wijn bepaald. Daarnaast kan een beetje houtopvoeding voor Vernaccia di San Gimignano zeker geen kwaad. Een Vernaccia uit Toscane moet je jong drinken, maar er zijn producenten die ook Vernaccia's maken die wat langer kunnen rijpen.

Vernaccia's zijn uitstekend te combineren bij schaal- en schelpdieren, maar ook bij traditionele Toscaanse konijnstoofpotten. En na een dagje genieten van cultuur en natuur in en om San Gimignano is het natuurlijk een geweldige dorstlesser! Maar ook in Nederland zal zo'n frisse Vernaccia uitstekend smaken: op een picknick bijvoorbeeld, bij een rijstsalade met mozzarella en boontjes. Probeer een vernaccia bovendien ook eens bij lichte gerechten waarin kruiden als dille of venkel voorkomen.

Witte wijn uit deze streek was namelijk in de middeleeuwen al bekend en werd hogelijk gewaardeerd, vooral ook onder de adel. Dante spreekt erover in zijn Divina Comedia: paus Martinus IV at paling uit het meer van Bolsena gemarineerd in vernaccia. In middeleeuwse Londense wijnwinkels was de wijn bekend als Vernage. Dichter bij huis dronken zelfs de rijke burgers van Utrecht in de 15e eeuw een Vernaets!

Niet voor niets kreeg Vernaccia di San Gimignano in 1966 dan ook als een van de eerste wijnen van Italië de status van DOC. Sinds 1993 is die status opgewaardeerd tot DOCG.

San Marzano - Edda Lei - Bianco Salento IGP

€23,00

Wijnstokrassen
80% Chardonnay, 15% Moscatello Selvatico, 5% Fiano

Breending
Guyot (4500 wijnstokken per hectare).

Productie gebied
San Marzano, Salento, Puglia. Het gebied is ongeveer 100 meter boven de zeespiegel en de voordelen van grote dagelijkse temperatuurschommelingen. De zachte bodem is ondiep, heel dun en met een goede structuur.

Oogst periode
Tweede week van augustus.

Vinificatie
Ontstelen van de druiven en cryomaceration voor een paar uur, gevolgd door een zachte persing van de draf, een koude bezinking voor anatural decanteren en alcoholische gisting in Franse eiken vaten.

Veroudering
Op de gisten in eiken vaten gedurende vier maanden, met een wekelijkse lees roeren.

Veroudering potentieel
Een wijn die behoudt zijn organoleptische eigenschappen voor 5 jaar.

Proefnotities
Kleur: strogeel met goud reflecties; Aroma: bloemige noten, van perzik en delicate vanille doordringt de neus; Smaak: royaal in zijn elegantie, fris, delicaat en mineralen.

Best geserveerd met
Voorgerechten met vis en starters. Uitstekende met kaas.

Serveertemperatuur
Ongeveer 12-14 ° C

De Stefani - Redentore - Chardonnay

€14,00

Deze Chardonnay uit Venetië is vol maar fris met mineralen en goed voor bij vis en schaaldieren. Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis.  De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano.

De Redentore-range is een knipoog naar het jaarlijks weerkerend feest in Venetië tijdens het derde weekend van juli 'Festa del Redentore'. Men eert tijdens dit feest het einde van de plaag in 1576 met een immens vuurwerkspektakel. De Redentore-wijnen zijn dan ook jonge, speelse en levendige wijnen met een fijne, moderne complexiteit en diepgang.

Het klimaat is zonnig en tezelfdertijd ook koel. De alluviale ondergrond van hoofdzakelijk klei en de nabijheid van zowel Alpen als Adriatische zee zorgen voor ideale omstandigheden om delicate, elegante wijnen te vervaardigen. De hoge kwaliteit, de moderne stijl en de aantrekkelijke verpakking zorgen voor een leuk concept.

De druiven worden eind september geplukt wanneer de vruchten een mooie rijpheid bereiken maar ook nog beschikken over levendige frisse zuren. Tijdens de vinificatie gaat men de druiven zacht persen met nadien een wilde vergisting in inox-tanks.

Gedurende enkele maanden blijft de wijn dan op zijn fijne lies rijpen in houten vaten waardoor hij complexiteit en evenwicht wint.Het resultaat is een frisse, fruitige wijn met een elegante en complexe toets. Pinot Grigio & Chardonnay in witte wijn, Merlot & Refosco inrod wijnen. Al de wijnen zijn BIO de witte wijnen zijn tevens sulfiet vrij! Vanaf de jaargang 2014 zullen ook de rode wijnen  sulfiet vrij zijn!

Collefrisio - Vignaquadra - Pecorino Terre di Chieti IGT

€12,60

Wie in de Italiaanse Abruzzen karakteristieke kwaliteit zoekt komt al snel terecht bij een kleine groep van gepassioneerde kleine wijnbedrijven. Eén daarvan is de jonge Azienda Collefrisio, nabij het stadje Frisa, zuidoostelijk van Pescara. Met een kleine bezetting maakt men van zon 35 hectaren biologisch bewerkte wijngaarden uitstekende wijnen die tot de allerbeste van de streek behoren. Deze krachtige, eikengerijpte, droge witte wijn is gemaakt van de Pecorino druif.

Deze autochtone Italiaanse soort wordt vrijwel uitsluitend aangeplant in de Abruzzen en de iets noordelijker gelegen Marken. De druif is bezig aan een langzame come-back en wordt door kenners hoog gewaardeerd. Het toeval wil dat Pecorino ook schapenkaas betekent!

Stefano Mancinelli - Verdicchio Castelli De Jesi Superiore

€13,80

Morro D’Alba ligt midden in de glooiende heuvels van Marche, op 10 km van de Adriatische kust in de provincie Ancona. Het is hier dat Stefano Mancinelli zijn wijn- en olijfgaarden aangeplant heeft. Het domein omvat 60 hectares, waarvan ongeveer ¼ voor wijnbouw voorzien is, waar hij bijzondere druiven teelt en waarmee hij D.OC. wijnen maakt – met een gegarandeerde herkomst- namelijk de Lacrima di Morro d’Alba D.O.C. en de Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico, wijnen die typisch zijn voor de regio.

De wijn is samengesteld uit 100 % van een lokale kloon van de Verdicchio druif, namelijk deze van Castelli di Jesi. De witte druiven werden zachtjes geperst onmiddellijk gevolgd door een filtering van de most. Hierna volgt de vergisting onder strenge temperatuurscontrole.

Azienda Agricola G.D. Vajra - Monterustico Bianco DOC

€9,50

G.D. Vajra is één van Piemontes beste wijngeheimen en wordt toch steeds tot wijngrootheden uit Barolo gerekend. Het verhaal van G.D. Vajra begon toen Aldo Vajra wijn begon te verbouwen in de familie-wijngaard op de hoogste toppen van de heuvels rond Barolo in het dorpje Vergne (400 meter). Ondertussen groeide het wijngaardenareaal uit tot 40 ha. Door de hoogte waarop de wijngaarden zich bevinden rijpen de druiven mooi laat op het seizoen uit wat de wijnen een opvallende elegantie en een verfijnd boeket geeft. Aldo Vajra is een avonturier die respect voor de old-school manier van wijnbouw combineert met een voorliefde voor experimenteren met tal van druivenrassen in Piemonte (b.v. Riesling). We love G.D. Vajra!

Wijn
De Monterustico Bianco is een spannende mix gemaakt van de nobele onbekende Arneis druif aangevuld met de klassiekers Chardonnay en Sauvignon Blanc. Deze laatste 2 zorgen voor de mineraliteit en het karakter. Het biotoop van de Arneis-druif bevindt zich in Piemonte. Het is een heel moeilijk te telen druif, die bijzonder veel aandacht vraagt. In de jaren '70 was dit ras zelfs bijna uitgestorven Gelukkig kregen enkele wijnbouwers hem onder controle waardoor de 600 ha aanplant nu voor prachtige wijnen zorgt. Deze Monterustico bianco is zo'n Arneis pareltje: het is een frisse wijn met levendige tonen van appel, peertjes, citrus en een prachtige minerale afwerking.

Gerecht
Geniet, geniet, geniet… Schitterend als aperitief, bij antipasti, lichte visgerechten, groentenschotels, gevogelte of bij pasta.

Druif
Arneïs, Chardonnay Sauvignon Blanc

Afsluiting
Schroefdop

Bewaring
Tot 3 jaar te bewaren

Cantina Mabis - Oropasso

€9,30

Deze wijn is het witte zusje van de Neropasso. Een blend van Garganega en Chardonnay.Een mooie volle wijn met, aromatisch en met mooie zuren met een prima prijs/kwaliteit verhouding

Druivensoorten: 60% Garganega, 40% Chardonnay
Kleur: Strogeel
Geur: Aroma’s van bloemen en tonen van citrusvruchten en geel fruit.
Smaak: Een volle, frisse, fruitige wijn met een minerale afdronk
Past goed bij: Deze wijn is heerlijk bij pasta, risotto, soep, vis, schaaldieren, witvlees, gerijpte kazen of als aperitief.
Serveertemperatuur: 8-10 graden
Alcoholpercentage: 13,5%
 

Duca di Salaparuta - Calanica - Insolia, Chardonnay

€9,80

De wijnen van Duca di Salaparuta weerspiegelen de voortdurende verleiding en de passie van Sicilië. Ieder van hun wijnen zijn een unieke expressie van lokale eigenheden, gecombineerd met tradities in het wijnmaken, waarbij ook een authentieke levensstijl onmiddelijk herkenbaar is. De rode draad doorheen hun productie is de kracht van de ondergrond, waarop de wijnstokken voor iedere afzonderlijke wijn, groeien. Hierdoor trachten zij de beste, typische eigenschappen van het eiland uit te drukken.

Traditionele, autochtone druivensoorten worden gecombineerd met internationale rassen, waardoor zij een verfijnd assortiment aan innovatieve wijnen bekomen. Zeker het ontdekken waard!!!

De autochtone Insolia-druiven zorgen voor persoonlijkheid en structuur, terwijl de Chardonnay-druiven intense fruitige aroma's toevoegen van appel, citrus en pompelmoes. Deze frisse, fruitige wijn is een ideaal aperitief, of gecombineerd met zeevruchten en vis.

Duca di Salaparuta - Colomba Platino - Insolia, Risignolo

€11,80

Best Insolia druiven, zorgvuldig geselecteerd uit wijngaarden in de traditionele grondgebied van Agrigento gecultiveerd, typeren de Dove Platinum, een witte wijn IGT van de unieke kwaliteiten van geur, delicatesse en aromatische intensiteit.

Het grondgebied van de Dove Platinum
Met uitzicht op de warme Afrikaanse zee, het land van de Ribera en Cattolica, in de provincie Agrigento, afgewisseld met elegantie, in de wilde vegetatie vlekken, de kleur van goud graanvelden, olijfgaarden en de witte kalkachtige bodem, in terrassen wijngaarden die uittorent boven de turquoise zee. In dit landelijk gebied de Insolia druiven worden geteeld die aanleiding geven tot witte wijn, klassieke Hertog van Salaparuta, Dove Platinum geven.

The Dove Platinum Tasting
Helder strogeel met groene tinten.
De witte wijn geur Dove Platinum is intens, fruitig, met opmerkelijk karakter; de smaak is fris, evenwichtig en persistent.
De proeverij is het vinden van dezelfde gewaarwordingen die worden waargenomen door de neus.

Araldica Vini - Roero Arneis 'Colle Rosa'

€11,20

Arneis is een witte wijn afkomstig uit het Italiaanse Piemonte. Arneis betekent 'kleine moeilijke', een druif die lastig te verbouwen was in de wijngaard.

Roero is de naam van de Roeri heuvels in Piëmont, de plaats waar de druif wordt aangeplant. Wijnen die de fruitigheid en zachtheid van de Arneis kunnen gebruiken.

Dievole - Le Due Arbie Bianco - Trebbiano, Malvasia, Sauvignon Blanc

€9,90

Bianco Le Due Arbie di Dievole is geboren uit de wijngaarden in de gemeente Castelnuovo Berardenga in de provincie Siena. Het is gemaakt met een mengsel van Trebbiano, Malvasia, Sauvignon Blanc en Chardonnay druiven, geoogst in de eerste helft van oktober. Met een zachte varkensgeur kan alleen de nobele moer worden afgekoeld, afgekoeld en in koud gelaten. De fermentatie vindt langzaam en gestaag plaats, gedurende 35 dagen bij een temperatuur van 17-18 ° C, gevolgd door raffinage in staal gedurende 3 maanden. 

De Twee Arbie Dievole wordt gekenmerkt door een heldere citroengeel kleur. De neus wordt geopend met intense witte vissengeuren en lychees. Het is fris en aangenaam in de mond, met intens geelvissenpassie en passievrucht en een interessante mineraliteit.

Om in het eerste levensjaar te proeven, is dit wit ideaal in combinatie met witte vlees en vis. Geweldig in combinatie met oosterse gerechten, sushi op iedereen.

Bodegas Xenysel - Xenys Blanco

€7,90

Xenysel is een Moderne Spaanse Bodega die hele fijne wijnen maakt in Jumilla. José María Martínez Verdú is de vijfde op rij en de eerste die in 2006 niet alleen druiven verbouwde maar ook zelf wijn ging maken. Door de enorme kennis van de wijngaarden is het gelukt om prachtige, volle wijnen te maken van, vooral, de Monastrell druif. Voor de rijping wordt er gebruik gemaakt van zowel Amerikaans als Frans eiken. Mede doordat erg streng wordt gesnoeid geeft de Monastrell wijnen met veel kracht, elegantie en balans.

De wijngaarden bevinden zich tussen 2 bergruggen in het Noordoosten van Jumilla en liggen ca. 800 meter boven zeeniveau, de hoogst gelegen wijngaarden in Jumilla. De wijnstokken zijn gemiddeld al meer dan 50 jaar oud. Het bedrijf is dus nog relatief kort geleden begonnen met het zelf bottelen van hun wijnen en nu al zo goed, wat betekent dat dan wel niet voor de toekomst?
Levendige, organische witte wijn!

Stevige witte wijn uit Jumila, Spanje, gemaakt van Chardonnay en Moscatel druiven. De kleur is mooi helder met groene reflecties met subtiele en delicate aroma's van citrus en bloemen. De smaak is goed gebalanceerd met ferme zuren waardoor deze wijn heerlijk fris en levendig is. De gebruikte Moscatel druif in deze blend met Chardonnay, overheerst duidelijk. Kortom: Een perfecte wijn voor tijdens de warmere dagen van het jaar.

# Hastag - Sauvignon Blanc

€10,85

Minerale Sauvignon Blanc, héél frisse wijn uit de koelere streken van Veneto. Droog in de mond maar met rijkelijke toetsen van passievrucht en tropisch fruit die mooi samensmelten met zachte zuren in een zijdezachte lange afdronk.

The Lady - Pinot Grigio

€10,50

Gebalanceerd in de mond gecompenseerd door een frisse zuurgraad, is een definitief einde, een uitnodiging om te drinken.
Wijn kan worden gecombineerd met een brede gastronomie, met een voorliefde voor beide gerechten op basis van schaal-en schelpdieren, zowel met pasta en risotto en diverse visschotels.

Collefrisio - Confronto Bianco

€19,50

Unieke en complexe witte wijn met een groots karakter. De wijn heeft een strogele kleur met groenige reflecties. De geur is fruitig met tonen van witte bloemen. In de mond proeven we vooral appel en banaan, met complexe aroma’s van kamille en moerbei. De afdronk is verfrissend en groots, met een lange afdronk.

Twee bevriende wijnmakers, 1 uit Amerika en 1 uit Italië, wilden samen een wijn maken. De Amerikaan had wel een bezwaar. Hij kende niet zo veel van de Italiaanse druiven. Daarom gingen ze met de in Amerika gekende Zinfandel druif, die identiek is aan Primitivo en de Montepulciano druif uit Italië aan de slag. Elke vriend kreeg 1 vat om zijn wijn in te brouwen, om deze uiteindelijk samen te voegen tot 1 wijn, Il Confronto (de ontmoeting). Het silhouet van de vrienden is ook te zien op de uitsparing van het etiket. Een unieke wijn met een verhaal.

Druif: 50% Pinot Grigio & 50% Pecorino

  • adega-de-borba
  • blanco-nieva
  • brown-brothers
  • cecilia-baretta
  • chateau-antugnac
  • cognac-leyrat
  • collefrisio
  • conde
  • fonseca-porto
  • la-estacada
  • leplan
  • logo-allram
  • logo-alma-cersius
  • logo-burmester
  • logo-carmen
  • logo-catena-zapata
  • logo-cederberg
  • logo-charles-heidsieck
  • logo-chateau-la-marzelle
  • logo-de-stefani
  • logo-domaine-faiveley
  • logo-domaine-giuliani
  • logo-domaine-raissac
  • logo-duca-di-salaparuta
  • logo-eikendal
  • logo-emilio-moro
  • logo-fonseca
  • logo-la-estecada
  • logo-la-petit-ferme
  • logo-louis-roederer
  • logo-luis-canas
  • logo-maldant-pauvelot
  • logo-pratello
  • logo-santa-ana
  • logo-steengoed
  • logo-vega-real
  • logo-vignobles-berthier
  • logo-wente
  • man-vintners
  • pasqua
  • pirineos
  • rings
  • stark-conde
  • summerhouse
  • vinedos-de-nieva

Contacteer ons