Bel 0497/66 40 20

Contacteer ons vrijblijvend

Wijnwinkel open

Do - Vrij: 14u - 18u. Zat: 10u - 18u

Gratis verzending

vanaf €250

Horeca

Vraag naar onze speciale tarieven

Wijnmandje
Totaal €0,00
 x 

Uw wijnmandje is leeg

Totaal €0,00

Wijnen

Toscana

Caparzo - Le Grance Toscane IGT

€14,80

De Grance?de oude naam van een wijngaard waar Chardonnay druiven, met een geringe mate Sauvignon en Traminer.? Deze rassen te cre?ren Le Grance, een witte structuur van krachtige, vol parfums grote en aanhoudende.? Na veroudering in vaten van 350 liter voor 12 maanden en dan glas, verder volwassen en verbeteren in de tijd, zelfs voor enkele jaren na de oogst.

Op een van de meest fraaie landgoederen in Toscane is het wijnbedrijf Caparzo gevestigd. Het bedrijf is in 1998 overgenomen en vanaf dat moment zijn ze continu bezig met het verbeteren van de wijnen. Zo is in 2003 een nieuwe wijnkelder in gebruik genomen. De oude wijnkelder wordt nu gebruikt als agriturismo waar u heerlijk kunt genieten van al het moois van dit huis en van Toscane.

Inmiddels is het huis uitgegroeid tot een van de betere huizen in Toscane met nog veel oude-, maar ook veel nieuwe wijngaarden. De druiven van de oude wijngaarden worden gebruikt voor de betere wijnen en geheel met de hand geoogst. De druiven van de nieuwere wijngaarden worden machinaal geoogst en gebruikt voor de lichtere wijnen.

Caparzo heeft verschillende labels: Borgo Scopeto, Altesimo, Caparzo en La Doga. Vinolio Italia voert 3 van de 4 labels. Carparzo produceert wijnen uit de Montalcino regio. De variant met de naam 'La Casa' heeft zelfs meerdere malen 3 glazen rood verdiend in de Gambero Rosso. Borgo Scopeto staat voor bijzondere Chianti Classico's. La Doga produceert bijzondere wijnen van de autochtone Morellino druif, deze regio wordt ook wel het Texas van Italië genoemd.

Abbazia Monte Oliveto - Vernaccia di San Gimignano DOCG

€10,90

Vernaccia is een wit druivenras dat kenmerkend is voor de wijnen van de prachtige middeleeuwse stad San Gimignano. Vernaccia is waarschijnlijk afgeleid van het latijnse woord vernaculus - inheems; de betekenis is dan zoiets als 'locale druif'. En inderdaad: veel meer streken in Italië hebben een vernaccia. In Alto Adige bestaat zelfs een rode variant. Verwantschappen tussen deze druivensoorten zijn er meestal niet. Wel wordt verondersteld dat de Toscaanse vernaccia de oudste is.

De vernacciadruiven van San Gimignano leveren droge witte wijnen met milde maar frisse zuren, een licht aromatische neus, vaak van kruiden als anijs, venkel of dille, en in de afdronk vaak een bittertje. Het is vooral de zandsteen in de bodem rondom deze Toscaanse stad die het karakter van de wijn bepaald. Daarnaast kan een beetje houtopvoeding voor Vernaccia di San Gimignano zeker geen kwaad. Een Vernaccia uit Toscane moet je jong drinken, maar er zijn producenten die ook Vernaccia's maken die wat langer kunnen rijpen.

Vernaccia's zijn uitstekend te combineren bij schaal- en schelpdieren, maar ook bij traditionele Toscaanse konijnstoofpotten. En na een dagje genieten van cultuur en natuur in en om San Gimignano is het natuurlijk een geweldige dorstlesser! Maar ook in Nederland zal zo'n frisse Vernaccia uitstekend smaken: op een picknick bijvoorbeeld, bij een rijstsalade met mozzarella en boontjes. Probeer een vernaccia bovendien ook eens bij lichte gerechten waarin kruiden als dille of venkel voorkomen.

Witte wijn uit deze streek was namelijk in de middeleeuwen al bekend en werd hogelijk gewaardeerd, vooral ook onder de adel. Dante spreekt erover in zijn Divina Comedia: paus Martinus IV at paling uit het meer van Bolsena gemarineerd in vernaccia. In middeleeuwse Londense wijnwinkels was de wijn bekend als Vernage. Dichter bij huis dronken zelfs de rijke burgers van Utrecht in de 15e eeuw een Vernaets!

Niet voor niets kreeg Vernaccia di San Gimignano in 1966 dan ook als een van de eerste wijnen van Italië de status van DOC. Sinds 1993 is die status opgewaardeerd tot DOCG.

Dievole - Le Due Arbie Bianco - Trebbiano, Malvasia, Sauvignon Blanc

€9,90

Bianco Le Due Arbie di Dievole is geboren uit de wijngaarden in de gemeente Castelnuovo Berardenga in de provincie Siena. Het is gemaakt met een mengsel van Trebbiano, Malvasia, Sauvignon Blanc en Chardonnay druiven, geoogst in de eerste helft van oktober. Met een zachte varkensgeur kan alleen de nobele moer worden afgekoeld, afgekoeld en in koud gelaten. De fermentatie vindt langzaam en gestaag plaats, gedurende 35 dagen bij een temperatuur van 17-18 ° C, gevolgd door raffinage in staal gedurende 3 maanden. 

De Twee Arbie Dievole wordt gekenmerkt door een heldere citroengeel kleur. De neus wordt geopend met intense witte vissengeuren en lychees. Het is fris en aangenaam in de mond, met intens geelvissenpassie en passievrucht en een interessante mineraliteit.

Om in het eerste levensjaar te proeven, is dit wit ideaal in combinatie met witte vlees en vis. Geweldig in combinatie met oosterse gerechten, sushi op iedereen.

  • adega-de-borba
  • blanco-nieva
  • brown-brothers
  • cecilia-baretta
  • chateau-antugnac
  • cognac-leyrat
  • collefrisio
  • conde
  • fonseca-porto
  • la-estacada
  • leplan
  • logo-allram
  • logo-alma-cersius
  • logo-burmester
  • logo-carmen
  • logo-catena-zapata
  • logo-cederberg
  • logo-charles-heidsieck
  • logo-chateau-la-marzelle
  • logo-de-stefani
  • logo-domaine-faiveley
  • logo-domaine-giuliani
  • logo-domaine-raissac
  • logo-duca-di-salaparuta
  • logo-eikendal
  • logo-emilio-moro
  • logo-fonseca
  • logo-la-estecada
  • logo-la-petit-ferme
  • logo-louis-roederer
  • logo-luis-canas
  • logo-maldant-pauvelot
  • logo-pratello
  • logo-santa-ana
  • logo-steengoed
  • logo-vega-real
  • logo-vignobles-berthier
  • logo-wente
  • man-vintners
  • pasqua
  • pirineos
  • rings
  • stark-conde
  • summerhouse
  • vinedos-de-nieva

Contacteer ons