game of thrones 1170

De volledige Game of Thrones Whisky Collectie is verkrijgbaar bij Time2wine

(enkel per set verkrijgbaar)

Tenzij je de vacht van een Dire Wolf of de emotie van een White Walker hebt, heb je vast al wel ervaren dat de temperatuur van deze dagen voor erbarmelijke omstandigheden zorgt. Volgens de kenners zou dit pas halverwege december moeten beginnen, maar omdat de eerste kerstverlichting alweer is opgehangen kunnen we niet anders stellen dan: 'Winter is here!' Iedereen die een warm hart draagt voor Game of Thrones weet wat dit betekent. Degenen die dit niet weten kunnen het aan enkele distelleerderijen in Schotland vragen. De whiskystokers van onder andere Lagavulin, Dalwhinnie en Oban Bay hebben namelijk allen een Single Malt Whisky op de markt gebracht om ons warm te houden tot het laatste seizoen van;HBO ’s Game of Thrones begint in; april 2019!
Game of Thrones Whisky

game of thrones single malt scotch whisky collection 1

De volledige collectie Came of Thrones Whisky In de volledige serie van negen zijn alle flessen (afkomstig van aparte labels) een eigen Huis en stijltje toegewezen. De White Walker spreekt voor zich, maar om je een nog beter beeld te geven heeft kleurt The Night’s Watch door Oban Bay Reserve helemaal zwart. Zie hier de gehele GOT whisky-collectie met huis, brouwer, prijs, inhoud en alcoholpercentage:

Game of Thrones House Tully - Singleton of Glendullan Select 40%
Game of Thrones House Stark - Dalwhinnie Winter’s Frost
Game of Thrones House Targaryen - Cardhu Gold Reserve
Game of Thrones House Lannister - Lagavulin 9 Year Old
Game of Thrones The Night’s Watch - Oban Bay Reserve
Game of Thrones House Greyjoy - Talisker Select Reserve
Game of Thrones House Baratheon - Royal Lochnagar 12 Year Old
Game of Thrones House Tyrell - Clynelish Reserve


Game of Thrones is één van de meest populaire series ooit, waardoor het niet gek is dat er whisky volgt die hierop geïnspireerd is. Het langverwachte en laatste seizoen van deze serie komt eindelijk in 2019! Voor de mensen die het allemaal gemist hebben; hieronder vind je wat korte informatie.

De serie speelt zich af in een mythische wereld, met name in het zogeheten ‘Westeros’. Hier bevinden zich zeven koninkrijken met allen een adellijke familie die onderling strijden om de macht en de bijbehorende troon. Buiten de onderlinge strijd ligt er ook nog gevaar op de loer uit het koude noorden. Onder andere het leger aan White Walkers, waar de nieuwe Johnnie Walker whisky op geïnspireerd is, bevindt zich hier en maakt zich op om Westeros binnen te vallen. De koninkrijken worden door een enorme ijsmuur van dit noorden gescheiden, maar de vraag is of dit voldoende is om het gevaar af te wenden.

Game of Thrones single malt whisky

Het is bekend gemaakt dat er voor iedere adellijke familie en de night’s watch (de wachters op de grote ijsmuur) een single malt whisky wordt uitgebracht, waardoor de totale serie uit acht flessen zal bestaan. Onderstaand vind je een overzicht van welke whisky aan welk huis (en de night’s watch) is gekoppeld.

game of thrones single malt scotch whisky collection 1
  • Clynelish: Reserve – House Tyrell
  • Royal: Lochnagar 12 years – House Baratheon
  • Dalwhinnie: Winter’s Frost – House Stark
  • Cardhu: Gold Reserve – House Targaryen
  • Lagavulin: 9 years – House Lannister
  • Talisker: Select Reserve – House Greyjoy
  • The Singleton of Glendullan Select – House Tully
  • Oban Bay Reserve – The Night's Watch

De etiketten en verpakking van iedere Game of Thrones whisky wordt gesierd door het 'wapen' dat ieder huis in de serie voert.

Contacteer ons voor prijzen en bestellingen